Släng er i väggen ABBA…

PROPAGANDA. En nordkoreansk sång om diktatorn Kim Jong-Un har fått ordentlig spridning på Tiktok, skriver BBC. Nordkorea har under 50 års tid skapat propagandamusik och i den nya låten hyllas Kim som ”den store ledaren” och ”den vänlige fadern”. BBC anser att det liknar västerländsk pop och användare har dragit paralleller till Abba.

Sången påstås skapa en ”ljusare framtid” för befolkningen, i Nordkorea är vanligt musikskapande förbjudet…

Kim Jong Un och hans dotter deltar i en parad för att markera 75-årsdagen av grundandet av Nordkorea den 9 september 2023

”I det här fallet har Abba skrivit över hela låten”, säger Peter Moody, en nordkoreansk analytiker vid Korea University. ”Det är optimistiskt, det kunde inte vara mer klatchigt, och en rik uppsättning orkesterljudande sekvenser kunde inte vara mer framträdande,” säger Moody.

-Pettersson säger att sämre har jag hört. Tycker det påminner om en gammal tysk schlager…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Släng er i väggen ABBA…

  1. Man får hoppas att Moodys analytiska förmåga är större när det gäller Nordkorea än musik för det finns inte en takt av Abba i detta..

    16
    1
  2. Borde de inte ha lite mer inhemskt hemskt österländskt kattplågande ljud i sin musik,?

    12
    1
    • …länken från Roger P, – nekas operation: ”är för gammal”
      I Sverige prioriteras det numera och då är det enklast att minska på vården för dem som kommit upp i åren. Beslutsfattarna beslutar att äldre får foga sig, väl medvetna om att äldre i regel inte orkar protestera eller inte ens kan pga sjukdom. Så i Sverige idag blir man utelämnad om man är ”för gammal”, – till förmån för annat som prioriteras högre. Och de flesta kommer att bli gamla… Håller ättestupan på att återinföras?

      14

Kommentera