Europeiska kyrkor: Vandaliserade, besudlade med avföring och satta i brand ”varje dag”


av Raymond Ibrahim  •  15 april, 2019

  • I Tyskland vandaliserades och/eller sattes fyra olika kyrkor i brand bara i mars. ”I detta land”, förklarade den tyska nyhetssidan PI-News, ”pågår ett förrädiskt krig mot allt som symboliserar kristendomen: attacker mot kors på bergstoppar, mot heliga statyer vid vägkanter, mot kyrkor … och på senare tid även mot kyrkogårdar.”

  • I praktiskt taget varje exempel på kyrkoattacker skyddar myndigheter och media vandalernas identitet. I de sällsynta situationer då den muslimska (eller ”migrant-”) identiteten hos skadegörarna läcks så framställs denne som någon som lider av psykisk ohälsa.
  • ”Det är knappt någon som skriver och talar om de allt fler attackerna mot kristna symboler. Det finns en uttrycksfull tystnad både i Frankrike och Tyskland om skandalen i detta vanhelgande och om förövarnas ursprung … Inte ett ord, inte ens minsta antydan som på något sätt skulle kunna leda till att misstanke riktades mot migranterna … Det är inte förövarna som riskerar att bli straffade, utan de som vågar koppla vanhelgandet av kristna symboler med import av invandrare. De anklagas för hat, hatpropaganda och rasism.” – PI News, 24 mars 2019.

Otaliga kyrkor över hela Västeuropa vandaliseras, blir besudlade med avföring och satta i brand.

I Frankrike blir i snitt två kyrkor vanhelgade varje dag. Enligt PI-News, en tysk nyhetssida, registrerades 1 063 attacker mot kristna kyrkor eller symboler (kors, ikoner, statyer) i Frankrike år 2018. Detta representerar en ökning på 17 % jämfört med tidigare år (2017), då 878 attacker registrerades – vilket innebär att sådana attacker blir allt vanligare.

Bland några av den senaste tidens vanhelgande i Frankrike finns följande händelser, som ägde rum bara i februari och mars:

Läs vidare


3 responses to “Europeiska kyrkor: Vandaliserade, besudlade med avföring och satta i brand ”varje dag”

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: