Riksdagsledamot lurade skattebetalarna på 158.000 kronor

INRIKES. Erik Bengtzboe, född 1987 i Nyköping, är riksdagsledamot och arbetsmarknadspolitisk talesperson för Moderaterna. Herr Bengtzboe har plockat ut över 158.000 kronor extra från skattebetalarna genom sitt folkbokföringsupplägg, rapporterar Aftonbladet

Erik Bengtzboe. Foto Fredrik Wennerlund

Erik Bengtzboe är en av moderaternas mer profilerade riksdagsledamöter. Han har varit ordförande för Moderata ungdomsförbundet och är partiets arbetsmarknadspolitiska talesperson. Erik bor största delen av tiden med fru och barn i en bostadsrätt i södra Stockholm. Bostaden är värd mellan 5 och 6 miljoner.  Bengtzboes fru och barn är skrivna på adressen.

Men Erik Bengtzboe har däremot varit skriven i sin mammas villa i Nyköping från 2013 fram till i slutet av mars 2019.

Genom att uppge Nyköping som sin permanenta bostadsort har Bengtzboe kunnat plocka ut över 94.000 kronor i ersättningar för halva månadsavgiften för sin ”övernattningslägenhet” i Stockholm.

Utöver detta har han också kunnat kvittera ut Stockholmstraktamente på över 63.000 kronor, eftersom hans uppgivna hemort ligger mer än fem mil från huvudstaden.

När Bengtzboe konfronteras säger han att det är ett ”misstag” och lämnar i stället oriktiga uppgifter om att han äger ett fritidshus – som han påstår är hans permanenta boende.

-Pettersson säger att det är lätt att glömma var man bor, speciellt när man bara har ett grundarvode på 66.900 kronor i månaden som riksdagsledamot….

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Riksdagsledamot lurade skattebetalarna på 158.000 kronor

  1. Direkt efter att han har deklarerat sitt “MISSTAG” får han åter luft under vingarna och kör igång med fritidshus-lögnen. Det bevisar att det s.k. misstaget också var en kallt beräknad LÖGN. Ju mer man tjänar desto större behov av att sprida lögner och sko sig på de som har det sämst ställt.

  2. Kan vi slippa de här svindlande asen, det räcker med att de ta tagit hit världens alla svindlande invällare. Alla stjäl av hårt arbetande svenskar. När kommer de som försörjer packet att tröttna och ta till vapen och rösta bort alla partier.

  3. Den politiska slogan : allas lika värde , verkar bara gälla de som är lite mer lika värda . De förnekar sig inte dessa politiker . Mvh Sjöström

  4. Inget misstag begånget. Allt är planerat efter moget övervägande. Uppsåtet är kristallklart.
    Han är rökt.

  5. Erik han skäms inte den grisen, nej då sidbena och lngen skit under naglarna tycker han sig mer värd än dom han stjäl ifrån.

  6. Ett misstag Jo Jo så heter det ju när man fastnar med fingrarna i syltburken. Med all tydlighet planerat för att suga ut maximalt. Kanske ytterligare en vilde i riksdan.

    • Om man kan begå sådana “misstag” så ska man förbanne mig inte sitta i riksdagen. Då är man en säkerhetsrisk för sig själv och sin omgivning.

Kommentera