Rädda skolorna Löfven

LANDSBYGDEN. I helgen besökte Stefan Löfven Norrbotten precis när striden är som hetast efter de lokala S-politikernas förslag om att lägga ner sju byskolor i Luleå, skriver Lotta Gröning i Expressen.

Stefan Löfven, socialdemokraterna och de andra partierna pratar mycket om att hela landet ska leva men de agerar precis tvärtom med centralisering av skolor och sjukvård. Detta trots att stordrift sällan är bra för elever och patienter.

Sätter man barnen i centrum är det självklart att små skolor är bättre än stora men socialdemokraterna har i många decennier föredragit stordrift trots att jag tvivlar på att det är billigare. Sverigedemokraterna föreslog att man ska bussa ut barn till landsbygdsskolorna i stället för tvärtom, men SD är som ni vet dumma.

Det går att få landsbygden att leva med rätt politik, åk till Norge Stefan eller om du vill resa lite flashigare ta Australien.

Stat och land måste samarbeta, från landet kommer maten, råvarorna och elkraften. Bara det borde vara tillräckligt för att få Stefan Löfven och de andra att tänka till.

 • Varför inte låta glesbygden behålla lite av vad vattenkraften, gruvorna och skogen ger till staten?
 • Fastighetsskatten för vatten och vindkraftverk hamnar i statens fickor, varför får inte den stanna i de berörda kommunerna.
 • EU tillåter lägre arbetsgivaravgifter i glesbygd, utnyttja det.

Stefan, det finns mycket att göra, men börja med skolorna, barnen är framtiden. Har de en bra uppväxt kommer de tillbaka när de varit ute i världen några år, då kommer även underlag för butik, vårdcentral, räddningstjänst, polis, sporthall, idrottsklubb, ja du fattar Stefan, det ena ger det andra bara förutsättningarna finns, du är väl inte dum…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Rädda skolorna Löfven

 1. Och snart har man inte råd att förbruka el mer bara en massa miljö avg o skatter och det samma gäller bensin o diesel.
  Den med lilla plån boken får stå o titta på när de fina herrarna kör förbi.
  När ska vi göra uppror?Vi svenkar måste ju vara hur dumma som som helst . Varför är här ingen svensk som vågar starta detta?

 2. Löven kan inte rädda skolan, han vet inte vad skolan är förnågot för han har aldrig varit där.

 3. Redan har några vänstermänniskor frågat hur jag kan tala med SD om detta. Mitt svar är enkelt. Inget annat parti vill ju tala med mig.

 4. Socialdemokraterna står för brutalitet i ALLT. Det är ju deras signum. Bulldozerpartiet som massakrerar ALLT. Tänk bara på miljonprogrammet och jämnandet av flera områden till intet. För socialdemokraterna är partiet utan hänsyn och känslor för människor. Vilka har byggt upp den okänsliga äldrevanvården t ex, med dess fabriks -och köttklumpstänk. Istället för ett gott omhändertagande. På punkt efter punkt, visar de vilken hänsynslös råhet de står för, i ALLT.

 5. Vill bara berätta här att efter åratal av skrivande om psykisk ohälsa och det lidande som patienter får alldeles i onödan. Jag har åtskilliga gånger i SN bett att få träffa landstingsledningen o chefer för psykiatrin. Jag möts alltid av total tystnad. Alla vet ju idag att psykiatrin inte funkar. Nu har jag fått en inbjudan av ett parti i Sörmland att berätta om detta. Det är SD i Sörmland som bjuder in mig. Mötet lär väg äga rum efter påsk. Vi måste ju kunna prata om även detta. Om inte undrar jag om vi har full demokrati i vårt land. Tack SD för inbjudan! Jag ställer upp!

 6. karlen är en enorm katastrof, allt han rör vid blir bara skit,
  han är rena marodören för landsbygdens befolkning,
  Vad gör den mesiga Annie Lööf nu när skolorna på
  landsbygden läggs ner i parti o minut??Ingenting mer
  än kör sina floskler,om att vi har skyldigheter att ta emot
  all världens lycksökare, alltså fler att försörja.

  Såg att deras Twitter konto varit kapat, och att det där
  skrivits att Stefan Löfven o Annika Strandhäll skulle avgå

  Gud, om det ändå varit verklighet!

 7. Jag skulle kunna googla på Luleås valresultatet, men ids inte.

  Jag är ganska säker på att dom har fått vad dom röstat för…..

 8. Skolorna! glöm det! alla resurser ska gå till massinvasionen och folkutbytet, ca 300 MILJARDER varje år!

Kommentera