Somalier dömd till livstid för mord med besinningslöst våld på flickvän


BROTTSLIGHET. Yusuf Hussein, född 1984 och medborgare i Somalia har dömts till fängelse på livstid för mord och grov fridskränkning av en kvinna han haft en relation med. Hussein har även dömts för olaga hot av en närstående till kvinnan och för misshandel av en man på en spårvagn. Tingsrätten har även beslutat att mannen ska utvisas när han eventuellt friges från fängelsestraffet.

Yusuf Shirar Hussein. Foto: Polisen

Den 2 september i fjol påträffades den svårt misshandlade kvinnan död i mannens lägenhet i Göteborg. En granne och mannen själv hade ringt 112 och ambulans och polis kom till platsen. Kvinnans kropp hade ett mycket stort antal skador och som dödsorsak konstaterades revbensbrott som skadat lungan, men att även de övriga skadorna kan ha bidragit. Hussein har erkänt att han orsakat de flesta av skadorna genom att slå och stöta mot henne med en s.k. chinsstång, ett träningsredskap i form av ett 63 cm långt och 1,2 kg tungt metallrör, och därigenom gjort sig skyldig till grov misshandel men förnekat att hans våld orsakat de revbensbrott som lett till skadorna på lungan och som i sin tur lett till att hon dog. Han har gjort gällande att revbensbrotten kan ha uppkommit på grund av att hon ramlade på handtaget på en garderobsdörr som låg på golvet eller när han gjorde hjärt- och lungräddning på henne.

Tingsrätten konstaterar att handtaget var mjukt bågformigt och inte särskilt utskjutande varför det framstår som mindre troligt att ett fall mot detta skulle orsaka brott på två revben med lösa benbitar, som det var fråga om i detta fall. Tingsrätten har efter att ha hört rättsläkaren konstaterat att kvinnans revbensbrott inte är typiska för den sorts revbensbrott som kan uppstå vid hjärt- och lungräddning.

Tingsrätten skriver i sin dom att våldet har varit helt besinningslöst och mot bakgrund av det stora antalet skador måste ha pågått under en tämligen lång tid och att en person som utsätter en människa för ett så omfattande våld måste inse att det kan leda till döden och vara helt likgiltig för detta.

Mannen döms även för att ha misshandlat kvinnan vid fyra tillfällen före mordet. Kvinnan gjorde inga polisanmälningar och bevisningen består främst av vittnesförhör med anhöriga och vänner.

Mannen döms att betala skadestånd till kvinnans son och föräldrar.

-Pettersson säger att de som släppte in honom i landet är medansvariga…

Göteborgs Tingsrätt B 2936-18

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Somalier dömd till livstid för mord med besinningslöst våld på flickvän

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: