Böneutrop är en symbol som visar att vi muslimer tillhör det svenska samhället


ISLAM. Växjö moskés tillstånd att ha böneutrop går ut den 7 maj. Imamen Ismail Abuhelal berättar nu att han tänker söka nytt tillstånd. ”Böneutropen har blivit som en turistattraktion, folk kommer hit och tycker att det är trevligt att lyssna på det”, förklarar herr Abuhelal enligt Lokaltidningen.se. 

När Lokaltidningen träffar imamen vid moskén efter fredagsbönen ser han också stolt ut trots att han upplevt mycket obehag. Böneutropet har betytt mycket för honom och de runt 700 muslimer som brukar besöka moskén på fredagar.

– Jag blir väldigt glad när jag hör böneutropen, jag njuter av det. Det påminner mig om hur det var när jag var liten. Det är en symbol som visar att vi muslimer tillhör det svenska samhället, och att man kan känna sig som en svensk muslim, Jag behöver inte gömma mig som muslim längre, förklarar imamen.

Läs vidare på Lokaltidningen.se…

-Pettersson säger att just därför måste böneutropen och moskéerna stoppas, böneutropen visar att islam inte tillhör det svenska samhället…

Det började med att de ville komma hit, sedan ville de ha särskild mat och någonstans att be, sedan ville de ha böneutrop en gång i veckan, sedan sju dagar i veckan fem gånger om dagen, sedan vill de ha sharialagar och sedan vill de ha vårt land och dårarna tror att de inte ska ta ett steg till.

Lyssna på turistattraktionen och symbolen för det svenska samhället…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


14 responses to “Böneutrop är en symbol som visar att vi muslimer tillhör det svenska samhället

 • Billy Boy

  Citat nedan från debattforumet Familjeliv:

  Nu på äldre dar (30+) har jag upptäckt hur ljudförorenat vår samhälle är och hur mycket jag stressas av alla oljud. Blir trött av att gå i affärer då det spelas skitmusik överallt. På restauranger samma sak. Utanför mitt hus är det tung trafik som sipprar in. På det kommunala badhuset spelas reklamradio när jag ska motionssimma. Överallt ljud som man inte bett om hela tiden.

  Det kan ju inte vara hälsosamt att ständigt bombarderas av intryck. Inte konstigt att folk är stressade och utbrända och barn får adhd-diagnoser när sinnena aldrig får vila. Själv mår jag i alla fall inte bra av för mycket ljud.

  Hur upplever ni ljudföroreningar? Störs ni av det? Tror ni att de påverkar människor negativt?

  Slut citat

  Källa:

  https://www.familjeliv.se/forum/thread/78919736-ljudfororeningar-overallt

  D v s vi har inte för lite ljudföroreningar i dagens samhälle … Tvärtom vi har redan alldeles för mycket av ohälsosamma ljudföroreningar och behöver därför inga fler från muslimerna!

  Gilla

 • Grune

  Man kanske skall gå ut på balkongen en gång i timmen med en bra förstärkare och en mikrofon och skrika ut en bön ur den kristna bibeln.

  Gilla

 • Kurt

  Han kan ju bröla när han stå under duschen och känner sig som ”Svensk” muslim. Hade mitt lilla roliga idag igen utanför city gross, med en muslimsk familj som ockuperade handikapps parkering utan tillstånd, han tyckte inte det va rolig att jag blockerade honom.

  Gilla

 • gamgubben

  Islam, förtryckarnas idé om frihet. Inshallah!

  Gilla

 • Tony

  Och när har herrarna Imamer att Muslimer ska få tid till
  att jobba ifall man ska ligga med rumpan i vädret fem
  gånger per dag??Eller har man fått löfte från den värdelösa regeringen om livstids försörjning på andras bekostnad?

  Gilla

  • age

   ”Tony”!

   Visst, håller med dig, men du glömmer verkligheten!
   50% av mänskligheten är dummare än genomsnittet.

   Den andra hälften driver mänskligheten framåt!

   Därav framgår min uppfattning om muslimer.
   Det gäller f.ö. också övriga ”fantasivärldar”, religioner.

   Men visst, åsnor kan varken skriva eller räkna men de kan
   arbeta, så en viss nytta kan de göra.

   Gilla

   • age

    ”Äntligen …..”
    Visst är det så!
    Min bild var förenklad för att skapa tankar.
    //age

    Gilla

 • nosferatu

  Om muslimer måste be fem gånger om dagen, borde detta inkräckta på skol- och arbetstimmar. Är skolan och arbetsgivarna så generösa att de ger ledigt eller ber man på rasterna och i sådana fall var?

  Gilla

 • Mr Jordan

  Lokaltidningen tar tempen på samhället genom att enbart fråga muslimer. Muslimerna verkar nöjda, vem hade kunnat ana det? Lägg ner.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Det är ett MÖRDANDE av det svenska samhället. Och är helt fel mot oss, som har vårt ursprung här. Böneutrop är ett auswitchläger gentemot den svenska kulturen!

  Gilla

 • age

  Snarare:
  Att ”hålla käften” och inte gallskrika i högtalare över bygden skulle vara ett sätt att anpassa sig till svenska samhället!

  Människor som gallskriker har alltid betraktats som mindre vetande och i behov av mental vård.

  Är det kanske så att muslimer är mentalt svaga individer?
  – och att de gallskriker i högtalare flera gånger per dag, är bekräftelse på att de är mentalt svaga?

  Tillför den klassens människor något till vårt högt utvecklade samhälle?

  Vissa går kanske att ”omprogrammera” till normala, verklighetsförankrade
  individer?

  Kanske en ny ”skola”?

  Gilla

  • svenskfinnaren

   Ja, Kina är verkligen nåt på spåren där! Men det gäller att göra det rätt, och inte gå över gränsen. För då är man likadan själv. Men omskolning, ja!

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: