85-årig mormor med hjärtinfarkt fick vänta i 8 timmar – avled

SJUKVÅRD. Den 85-åriga kvinnan kom in till akuten med hjärtinfarkt. Men det dröjde åtta timmar innan hon ens undersöktes. Ett dygn senare var hon död, skriver Mitti.se

Enligt SÖS analys av händelsen har man kommit fram till att vårdpersonalen aldrig tog ett EKG för att se hjärtats aktivitet. Samtidigt bedömer sjukhuset att det troligen inte har påverkat kvinnans död.

– Om de ställt diagnos tidigare hade hon kunnat få en annan typ av vård och prioriterats på ett annat sätt, menar kvinnans barnbarn.Nu har kvinnans anhöriga anmält händelsen till Inspektionen för vård och omsorg (IVO).

– Det känns jobbigt att tänka på mormors sista timmar i livet. Att hon fick vänta så länge utan tillsyn och omvårdnad när hon var så svårt sjuk. Hon hade ont, och var förvirrad, och fick ligga på en hård brits, säger kvinnans barnbarn.

Akutsjukhusens har personalbrist och är överbelastade, det saknas vårdplatser, väntetiderna ökar, och patienter blir fortfarande liggande i korridorerna,

-Pettersson undrar om socialminister Annika Strandhäll (S) har några kommentarer…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “85-årig mormor med hjärtinfarkt fick vänta i 8 timmar – avled


  1. de går i turordning på akutmottagningarna
    …första hand servas de nyanlända, i andra
    hand Svenskar, oavsett patienters symtom
    …på kul, gå in på en akutmottagn…minst
    3/4:delar som sitter där är av utifrån kom.
    existenser…får dessa inte vård/servis före
    Svenskar är vi rasister…förövrigt troja inte
    gumman som kom in först ef. 8 timmar, å
    som nu iaf hann få observera verkligheten
    på Akutmottagningarna…82% chans att
    hon ångrade sitt senaste val i valet?

  2. Så går det till i världens största humanistiska stormakt. Lägg pengar på att hämta rerroristbarn i Afrika istället.

  3. Politikerna bedriver import av bidragsinvandrare där motivet är att få röster från dem, genom anhörighetsinvandringen bedrivs ren pensionärimport och många är handikappade och skadade som kommer in genom anhörighetsinvandringen.

    Självklart blir det brist på vårdplatser och personal, därför ingen utbyggnad sker utan folkmängden ökar drastiskt genom bidragsinvandringen.
    Om vården skall kunna byggas ut fordras skatteintäkter, men av bidragsinvandrana är det en sällsynthet att någon jobbar.
    Sedan har de här bidragsinvandrarna stort vårdbehov också, därför många är i behov av operationer som de räknar med att få gjort i Sverige.

    Ironiskt när politikerna framför att bidragsinvandrarna är för att rädda pensionerna, men en stor del av importen är pensionärer, som skall vara med och dela på pensionskassan, självklart krymper pensionerna.

    Därför borde svenska folket inse att politikerna är lögnare och är ute för att behålla den politiska makten till vilket pris som helst.

  4. det är lätt att skylla på ett sjukhus som pga av överbelastning gör fel.. ett sjukhus som bara är en liten del av ett spektra av all den service vi tror skall fungera med världens högsta skatter… men det är så klart politikernas fel som i åratal jobbat för att sverige skall bli en humanitär stormakt för alla de unga män som aldrig betalt en krona till välfärden… låt dem börja den långa mödosamma välfärden tillbaka till medeltiden.

  5. Vita människor får halsar brutalt avskurna, då har de drabbats av lättare blessyrer. Tungt kriminella invandrare har en rispa på benet, då är det mordförsök och förtur på akuten. Redan utbränd personal kommer få jobba skiten ur sig hela sommaren, fler äldre personer kommer dö i korridorerna, men det är tydligen helt i sin ordning. Hur mycket skit tål Sverige?

  6. Hade det varit en IS-mormor, hade hon kommit in direkt. Eller IS-folk överhuvud taget, som det nu dräller av i vårt land. För man gör skillnad på folk och folk. Och vita äldre, är de minst värda i dagens samhälle, där man talar om ”allas-lika-värde”. Men det gäller bara vänsterns utvalda!

  7. Det är nya regler nu på akuterna. Ta med hela släkten och tjafsa med personalen så får den sjuka vård.

  8. Det är väl en enkel överslagsberäkning? 85 år-lever på pension-ska ändå snart dö av ålder-varför bry sig? Det finns så många andra som inte betalar eller någonsin betalat skatt i Sverige som behöver vård. De som hittills betalat är ju >80 år så där finns inga miljoner att hämta. Bättre att lägga resurserna på den ”nya” Adeln. De kommer inte att bidra ekonomiskt men bidrar med en spännande kultur. Som tur är så innebär den kulturen att de oftast ihjäl just den sorten som aldrig bidragit men som har sin officiella försörjning från staten (Sverige) Sitter de inte i finkan så går de på CSN (de går på studiebidrag även i finkan) så de kan finansiera sitt vapeninnehav. Just det sista finns att läsa på alla oseriösa tidningars löp. Iaf nyss. Se AB, DN, EX. Har inte kollat på den oseriösa, fria pressen ännu.

  9. Idioter och känslomänniskor har tagit över, ekonomin krymper, utgifterna skenar, folk från Mellanöstern och Afrika ökar i antal, kaoset tar till.
    Bara lugn. Det kommer att bli mycket, mycket värre.

  10. Strandhälls kommentarer känns, som ett evigt örfilande mot svenska skattebetalare om att de ska veta hut och inte gå och dö när väntetiderna blir för långa. Fy skäms! Svårförlåtligt kan jag tycka….

  11. En god vän på semeste4 i Thailand fick en stroke.
    Snabbtransport till sjukhus.
    Inom några timmar var hon skiktröntgad och kontrollerad på alla tänkbara sätt.
    Förflyttad, utan fördröjning till de olika specialistläkarna, hjärna, hjärta m.fl..
    Kvar fyra dygn med den mest fantastiska uppvaktning och support av de olika specialisterna.

    Kanske något att jämföra med vår fantastiska sjukvård?

    — men visst! Det var visst inte 200 oidentifierade afrikaner eller från mellanöstern ”före i kön”!

    ”Öppna ERA hjärtan!” sade individen med reducerat omdöme (Alzheimers?)
    Thailand har väl varken Reinfeldt eller Löwen!

    • Jag var på semester i Thailand och ramlade så olyckligt på betongunderlag att höftkulan och annat i höften blev krossad.
      Jag åkte in med ambulans 19.00 på lördag kväll till ett mindre sjukhus, de röntgade skadan omedelbart och sade det måste bli operation.
      Söndag 08.00 blev det transport till ett större sjukhus för scannerröntgen i 3 timmar.
      Sedan tillbaka till sjukhuset och det kom en sjuksköterska och sade det blir operation nu i kväll söndag 20.30.

      Jag vaknade upp från operationen vid midnatt och blev satt under intensivkontroll i 2 dygn, sedan blev jag inlagd på sjukhuset i 8 dygn och kunde skrivas ut med viss eftervård.
      Operationen var helt lyckad och med röntgen därefter låg allt perfekt och jag har blivit helt återställd från skadan.
      Personalen och läkarna var helt fantastiska på det sjukhuset,

    • Beklagar den något förvirrade sista meningen!
      ”Thailand …..”.
      Bortse från den meningen!
      //age

Kommentera