Staffanstorps skolor kan sluta erbjuda alternativ till fläskkött, bra hänvisa till Darura…

ISLAM. Det politiska styret i Staffanstorp vill slopa möjligheten att välja ett annat köttalternativ för den som inte äter gris. Nu planerar några av de barn som berörs av förslaget att protestera, skriver Sydsvenskan. 

Av ekonomiska skäl tänker Staffanstorp slopa möjligheten att välja ett annat köttalternativ för den som inte äter fläsk till skollunch – ett vegetariskt alternativ kommer dock att finnas. Det hindrar dock inte vissa från att ta på sig stora offerkoftan: ”Man har inte toleransen för att folk har olika kulturer eller religioner…Det här handlar inte om mat egentligen utan om politik och människosyn”, säger Kristina Sandberg Hrbinic vars två unga söner inte äter fläsk av religiösa skäl – vilket uppenbart inte är sönernas egna beslut utan föräldrarnas.

– Det är märkligt med dessa muslimer. Judar har samma regler mot fläskkött men jag har aldrig hört att de protesterar och det är synd att muslimerna inte är konsekventa.

“Många muslimer säga nej till jobb, eftersom de är förbjudna enligt islam, men de tackar inte nej till socialbidrag som är fel enligt koranen”

-Pettersson tycker det inte verkar som några muslimer är speciellt korantrogna för de har inget emot att ta emot de otrognas pengar i socialbidrag trots att det står i koranen att en man ska försörja sig själv och sin familj.

De bryr sig heller inte om att det i koranen står att om de kommer till ett land där det inte råder sharialagar ska man anpassa sig efter det landets lagar. Det begreppet kallas Darura. 

Darura innebär helt enkelt att om det är nödvändigt får man göra det som är förbjudet ”haram” enligt islam och detta utan att Allah och Muhammed blir griniga.

 • Alltså finns det inget halalslaktat kött i Sverige eftersom det är olagligt att slakta utan bedövning här då äter man icke halalslaktat eller inte alls…
 • Finns det bara fläskkött på menyn går det bra att äta detta eller gå omkring hungrig…
 • Tillåter inte arbetet att man vänder arslet i vädret fem gånger om dagen så går det bra att be vid annat tillfälle…
 • Bor man i ett land utan sharialagar så får man acceptera det landets lagar…
 • Får man inget arbete för att man går klädd i tält går det bra att ta av sig tältet…

Darura ger muslimerna möjlig att ta seden dit de kommer om de vill. Tyvärr vill många av dem inte och eftersom Darura verkar vara ett begrepp som de inte känner till så får vi påminna dem och våra politiker att vi behöver inte anpassa oss efter dem.

Allah har godkänt att de anpassar sig efter oss – Darura på er!

“Flyktingen” Mohammed från Syrien berättar om sina plågor som mottagare av socialbidrag i Danmark. Mohammad tycker det är fräck av kommunen att skicka ut honom på en arbetsmarknad där han kan utsättas för alkohol och fläsk.

Det vore bra om svenska politiker och journalister läste på om Darura och att en muslim ska försörja sig själv…

Asger Aamund säger att Mohammed har kommit till fel land…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Staffanstorps skolor kan sluta erbjuda alternativ till fläskkött, bra hänvisa till Darura…

 1. IS gjorde ju inget fel när de bjöd sina fångar på kött från fångarnas barn. Det var ju halalslaktat…

 2. Helt rätt och föredömligt agerat av politikerna i Staffanstorp i så fall och jag hoppas man genomför denna åtgärd.

 3. Dom ser det inte som bidrag!

  Enligt Koranen har dom rätt att ta ut skatt av dom otrogna!

 4. Vore intressant att flytta till Saudi och ställa till ett jävla liv för att man förvägras griskött och alkohol då det står i ens religiösa skrift att Särimner slaktas och mjöd tillredes i gudarnas boning..

  Man eller mus liksom…

 5. Det finns bara ett vetenskapligt skäl till att inte äta det nyttiga grisköttet och det är de livsfarliga parasitmaskarna Trikinerna, och det är med allra största sannolikhet detta som har gett upphov till den religiösa vidskepelsen att man aldrig ska äta griskött, samma sak står i Bibeln faktiskt. Men om man alltid är noga med upphettningen så är det fritt fram i alla lägen! Och det var man knappast förr, utan man åt troligen ofta halvrått kött och det ska man absolut inte göra med griskött! Förmodligen kommer villfarelsen från att ofta man grillade Trikininfekterat griskött över öppen eld och som inte blev riktigt genomvarmt, många blev då dödssjuka utan att man förstod kärnan i problemet.

 6. En kommun som är ett föredöme! Tack! Hoppas kommunens beslut sprider sig till andra kommuner!

 7. Detta kommer de styrande i Staffanstorp bokstavligen att få äta upp !!!!!!
  Så får man naturligtvis inte göra i Sverige, är både kränkande rasistiskt och inte minst så strider det mot mänskliga rättigheter som Sverige i alla lägen försvarar utom när det gäller den egna infödda befolkningen.
  Nu stannar PK-Sverige igen tills detta beslut har upphävts.

Kommentera