Nej till motion om hedersförtryck

En majoritet i Nyköpings kommunfullmäktige röstade igår nej till en motion om hedersförtryck.

Det var en gammal motion från 2015 som då lades fram KD som nu behandlades.

Majoriteten, bestående av Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet, röstade ned motionen med motiveringen att man hellre skickar frågan vidare till Region Sörmland.

Sahro Hashi, som själv påstår sig ha vuxit upp under hedersförtryck, ställer en något märklig fråga,

”Vi är många som engagerar oss i frågan, det är inte en enpartifråga. Det gläder mig att många partier är engagerade. Men ibland undrar jag varför SD engagerar sig”

Enligt henne är bakgrunden till hedersförtryck självklar. Bostadssegregationen och klassklyftorna…häpp! Det är alltså inte religionen som sådan som ligger till grund för hedersproblematiken?

Sedan meddelas från debatten att kommunstyrelsens ordförande, Urban Granström (S), blev lite sur när debatten började handla om fri- och rättigheter och om att stå upp för barn som inte får göra egna val. I kommunen har man, som i många andra, problem med religiöst förtryck och småflickor i heltäckande klädsel.

Angående Sahro Hashis något märkliga fråga, frågade Thom Zetterström (SD) vad hon menar med att SD inte skulle engagera sig och om det finns fler kommunala frågor som partiet inte får engagera sig i. Vi får vänta och se svaret på frågan. Det lär komma.

SN

4 thoughts on “Nej till motion om hedersförtryck

  1. Hmmm…
    Om någon påstår att SD inte är engagerade i hedersproblematiken så får det mig att misstänka att personen rökt på för mycket.
    Och på tal om hasch. Är Sahro Hashis efternamn en ren tillfällighet?

  2. Kommunstyrelsens ordförande, Urban Granström (S) är tydligen inte synkroniserad med det socialdemokratiska partiet centralt.

    Finansminister Magdalena Andersson (S) säger nämligen idag upprepade gånger i samband med budgetpresentationen att hedersvåldet skall bekämpas med ökade resurser (skattepengar) avsatta i statsbudgeten.

    Vem av dessa två virriga sossar skall man då tro på? Ingen av dom är nog det mest riktiga svaret!

  3. Vad gör dom här, varför kommer dom hit???.Om invandringer var mer restriktiv då hadde vi inte problem med hedersvåld och allt annat som vi får dras med.Vakna Sverige, och avgå svetsarn.

  4. Att inte stöta sig med sin nya väljarbas är väl socialdemokraternas och miljöpartiets prio ett nu.

Kommentera