Tusentals muslimska kvinnor våldtagna, torterade, dödade i syriska fängelser

Var är media, FN, “människorättsgrupperna”?

av Bassam Tawil • 8 april, 2019

  • Den svåra situationen som drabbar palestinska kvinnor i Syrien verkar inte beröra de palestinska ledarna på Västbanken och Gazaremsan. Dessa ledare är för upptagna med att strida och uppvigla till våld mot varandra, mot Israel och mot USA. De har glömt allt om sitt folks lidande i arabländer såsom Syrien.

  • Dessa kvinnor, som utsätts för våldtäkt och olika former av tortyr i syriska fängelser, är offer för misslyckade palestinska ledare som bara verkar bry sig om att hålla fast vid sina bankkonton och jobb.
  • Inte en enda tjänsteman från Fatah eller Hamas – eller FN eller västerländska så kallade människorättsgrupper – har protesterat mot de palestinska kvinnornas svåra situation i Syrien. Varför skulle de, när det enda de gör större delen av tiden är att kasta skit på varandra medan man samtidigt fortsätter att hetsa sitt folk att gå emot Israel och USA?

För palestinska kvinnor i Syrien fanns det ingen anledning att fira internationella kvinnodagen, en företeelse som uppmärksammades runtom i världen förra månaden. Medan kvinnor i många länder firade så avslöjade en rapport som publicerats av en människorättsorganisation, Action Group for Palestinians of Syria, att 107 palestinska kvinnor hålls fångna under hårda förhållanden i syriska fängelser.

De palestinska kvinnorna greps enligt Action Group for Palestinians of Syria av syriska myndigheter efter att inbördeskriget inletts i landet år 2011. “De syriska säkerhetsmyndigheterna fortsätter att hålla ett tiotal palestinska kvinnliga flyktingar i förvar sedan början av kriget i Syrien”, menade gruppen. Gruppens forskare sa att de kunnat dokumentera 107 fall av palestinska kvinnor som fortfarande sitter i fängelse; 44 från Damaskusområdet, 12 från staden Homs, fyra från staden Daraa och 41 från olika delar av Syrien.

Läs vidare

5 thoughts on “Tusentals muslimska kvinnor våldtagna, torterade, dödade i syriska fängelser

  1. Vad tycker och säger f.d snabbköpskassörskan numera utrikesminister Margot Wallström om detta ?

  2. Ärlig talad så rör det mig inte i ryggen vad som händer med huckle kärringar i Arabvärlden. Jag få nog av dessa arroganta subborna när jag se dom stoltsera rund här med magen i vädret , och kalvar stup i ett de borde tvångssteriliseras.

  3. Är de palestinska kvinnorna stackars hemmafruar eller militanta aktivister?

Kommentera