Tusentals muslimska kvinnor våldtagna, torterade, dödade i syriska fängelser


Var är media, FN, ”människorättsgrupperna”?

av Bassam Tawil • 8 april, 2019

  • Den svåra situationen som drabbar palestinska kvinnor i Syrien verkar inte beröra de palestinska ledarna på Västbanken och Gazaremsan. Dessa ledare är för upptagna med att strida och uppvigla till våld mot varandra, mot Israel och mot USA. De har glömt allt om sitt folks lidande i arabländer såsom Syrien.

  • Dessa kvinnor, som utsätts för våldtäkt och olika former av tortyr i syriska fängelser, är offer för misslyckade palestinska ledare som bara verkar bry sig om att hålla fast vid sina bankkonton och jobb.
  • Inte en enda tjänsteman från Fatah eller Hamas – eller FN eller västerländska så kallade människorättsgrupper – har protesterat mot de palestinska kvinnornas svåra situation i Syrien. Varför skulle de, när det enda de gör större delen av tiden är att kasta skit på varandra medan man samtidigt fortsätter att hetsa sitt folk att gå emot Israel och USA?

För palestinska kvinnor i Syrien fanns det ingen anledning att fira internationella kvinnodagen, en företeelse som uppmärksammades runtom i världen förra månaden. Medan kvinnor i många länder firade så avslöjade en rapport som publicerats av en människorättsorganisation, Action Group for Palestinians of Syria, att 107 palestinska kvinnor hålls fångna under hårda förhållanden i syriska fängelser.

De palestinska kvinnorna greps enligt Action Group for Palestinians of Syria av syriska myndigheter efter att inbördeskriget inletts i landet år 2011. ”De syriska säkerhetsmyndigheterna fortsätter att hålla ett tiotal palestinska kvinnliga flyktingar i förvar sedan början av kriget i Syrien”, menade gruppen. Gruppens forskare sa att de kunnat dokumentera 107 fall av palestinska kvinnor som fortfarande sitter i fängelse; 44 från Damaskusområdet, 12 från staden Homs, fyra från staden Daraa och 41 från olika delar av Syrien.

Läs vidare


5 responses to “Tusentals muslimska kvinnor våldtagna, torterade, dödade i syriska fängelser

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: