Sveriges fängelser överfulla


BROTTSLIGHET. Platsbristen i svenska fängelser är värre än på länge. Förra veckan var mer än vart tredje fängelse överfullt enligt Kriminalvården, och myndigheten spår en framtid där situationen riskerar att bli ännu värre.

Foto Kriminalvården. Besökslägenhet på anstalten Saltvik

Sveriges häkten och anstalter ser en kraftig ökning av antalet intagna. På både anstalter och häkten tvingas intagna dela på celler som egentligen är byggda för en person.

I snitt är 97 procent av Sveriges fängelseplatser fulla, jämfört med 85 procent för fem år sedan. Bland förklaringarna nämns att det införts flera straffskärpningar på senare år, och att polis och åklagare blivit mer effektiv.

I slutet av 2018 bestämde Kriminalvården att man ska bygga ut både anstalter och häkten för att skapa över 1100 nya platser. Det motsvarar däremot bara hälften av de platser man menar kommer behövas i framtiden.

Mer på Kriminalvården och SVT…

-Pettersson noterar förklaringarna, straffskärpningar, polis och åklagare har blivit mer effektiv. Inget om att befolkningen växer enorm tack vare invandringen…

Att hyra fängelseplatser utom lands för utlänningar verkar inte aktuellt. Det är för billigt och effektivt, eller hur Morgan?

Låt proffsen ta hand om sina egna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


15 responses to “Sveriges fängelser överfulla

 • Br

  Tänk då när vi har 10000 poliser ytterligare,de kommer ju också haffa och lagföra tusentals till! Var ska de sitta i fängelser!?!?
  Nä,börja bygg 50 fängelser till omedelbart!!

  Gilla

 • Sea Gull

  Tanke? Kan överfulla häkten och fängelseplatser ha att göra med lindriga domslut?

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  EN VINST FÖR SAMHÄLLET !

  Fy fan vad sjukt !

  Skäggbarn så klart !

  Gilla

 • Suzie

  Kan det vara så att Sveriges socialistregim medvetet fyller upp landet med vad de kallar ”flyktingar” och i de migrantströmmarna kommer givetvis alla grovt kriminella från tredje världens värsta shithole countries,alltså en medveten handling att översvämma vårt land med grovt kriminella som bara Gud själv vet vilka de är och vilka hemska brott de begått innan de blev inbjudna av sjukklöverligan till Sverige? Ja jag tror faktiskt det.Allt verkar tyda på detta.Man fyller upp Sverige med alltfler grovt kriminella utlännigar,fler än vad som fängelserna har plats för,sedan fyller man på med ännu mer grovt kriminella och sen ännu fler trots alarmering om överfulla fängelser och en eskalerande helt okontrollbar brottslighet ute i samhället.Vad har regimen tänkt göra med alla dessa grovt kriminella utlänningar,och när anser de att det kan räcka,aldrig är mitt svar.
  Media och makten i symbios verkar göra allt för att göra Sverige till det otryggaste ,mest kriminella och farligaste landet i hela Västvärlden,ett laglöst land.

  Gilla

 • Elon

  Tänk om polisen hade tillräckliga resurser då skulle vi få bygga ännu fler fängelsen och häkten!

  Gilla

 • Tony

  Ifall alla som skulle sitta där så hade vi behövt lika många fängelser till.

  Gilla

 • Nils Dacke

  Töm Rosenbad och låt nya hyresgäster flytta in, fängelsekund eller regeringskansli, det är ju kriminell som kriminell. Frågan är bara vem som är mest skadli på lång sikt för landet?

  Gilla

 • elon

  Kan det inte vara så att brottsligheten har ökat?

  Gilla

 • carl ekström

  Stefan har plats…det är ju hans
  Vänner ,som han och dom andra högutbildade har tagit hit.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Skulle inte Svetsarn träffa Putin? Det kanske är ett hyresavtal för fängelseplatser i Sibirien som ska avhandlas?

  Gilla

 • Argus

  Det är även problem med häktena. De häktade får för lite ljus då fönsterna sitter för högt och sedan får de för lite motion, enligt JO. https://lagen.nu/avg/jo/1387-2017 Uhu, uhu.

  Gilla

 • age

  — men Kolmården har väl mycket plats innanför staket?

  Gilla

 • Arg bagare

  Bäst är att inte ta in superkriminella utan att utvisa dem direkt om de begår brott eller lever på bidrag.

  Hela Sverige skulle se så mycket bättre ut om vi utvisade skitstövlarna direkt, utan snack. Ta dem till flygplatsen och ut med dem.

  Gilla

 • ossie

  Så förfärligt om man får dela rum. Komforten är ju viktig i Svenska fängelser. Nä hyr platser i Sibirien eller Baltikum då kommer dom att längta till delade rum i Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: