Skattehöjningar och besparingar på minst 4 miljarder


SKATTER. S+MP-Regeringen samt C och L går fram med skattehöjningar och besparingar på bland annat äldreomsorgen och biståndet i vårändringsbudgeten.

”Kan detta verkligen stämma? Så provocerande om regeringen vill sänka skatten för de som tjänar mest och sedan skär ner på äldreomsorgen” skriver vänsterledaren Jonas Sjöstedt på Twitter. Herr Sjöstedt verkar ha glömt att han agerade dörrmatta och släppte fram regeringen.

Skattehöjningarna, som uppgår till cirka till 1,3 miljarder kronor, är huvudsakligen kopplade till grön skatteväxling. Besparingarna på minst 2,7 miljarder kronor innebär bland annat skrotade bidrag till kommunerna, varav 310 miljoner skulle ha gått till äldreomsorgen. Ändrade avräkningar inom biståndsområdet ger statskassan ett tillskott på 700 miljoner kronor, skriver Di, tyvärr bakom betalvägg.

-Pettersson förstår att statsminister Stefan Löfven (S) gör allt för att hålla ”högerextremisterna” borta från makten. Sverigedemokraterna hade aldrig gått med på några besparingar på äldreomsorgen, vilket inte hade behövts med SD:s politik.

Den så kallade ”afghanlagen”, att tusentals ljugande afghanska män utan asylskäl fick stanna kostar nämligen 3-4 miljarder i direkta kostnader, sedan tillkommer mänskligt lidande och indirekta kostnader hos andra myndigheter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


20 responses to “Skattehöjningar och besparingar på minst 4 miljarder

 • Kenth Andersson

  Halleluja nu kommer SKATTEÅTERBÄRINGEN och vi det naiva konflikträdda och dumsnälla svenska folket mår återigen bra !
  Nu ska det shoppas.

  Gilla

 • Cirkus Sverige.

  INVANDRINGEN SKA BETALAS GENOM SVENSKARNAS LIDANDE, EKONOMISKT OCH GENOM MISÄR.

  Gilla

 • Autodidakt

  En bekant brukar posta artiklar som dessa till olika PRO-distrikt och fråga vad de tycker om dessa ständiga försämringar hos de äldre. Han får alltid svaret att -”Det där stämmer inte”. De läser tydligen ingenting, förstår ingenting och är helt oförmögna att ta till sej kunskap. Det är då inte underligt att de faktiskt röstar som idioter. Jag tycker naturligtvis synd om övriga oskyldiga äldre, men många kommer aldrig att förstå.

  Gillad av 1 person

 • Anders

  Jag kräks när jag ser dessa folkförrädare.

  Gilla

 • Fjölet

  ta alltihop med en gång från oss arbetare, ni vet redan att vi slutat rösta på sossarna centern mp mm , så gör slut på lidandet, vi står faktiskt inte ut med det här j…. tjuvande av pengar – VÅRA PENGAR.
  ni har ju fullständigt glömt vilket folk ni skall tjäna.
  de e bara asyler & nysvenska isis medlemar som är intresanta för er, och ni tror att de skall rösta på er i framtiden, glöm det , de skall ta över era partier och skicka ut er i perferin så det brakar om det,
  så glöm inte både titta framåt och bakåt och se med öppna ögon vad ni åstakommit med sverige. skäms
  ett totalt jä…. kaos, som vi kanske har tur att kunna bygga upp igen efter er, utan er.
  men det bryr ju ni er inte om, för ni går skade glada i väg och skrattar ända till swebank utan att någon kan åtala er för detta svek mot svenska folket. dina grannar, dina vänner
  Här har man fan inte råd med handskar eller läkar rockar när man skall operera på ”världens finaste sjukhus” och får ställa in operationer.
  va tusan är det för fel på er.
  tjuvj…. till politiker
  ja annars lyser faktiskt solen på mig i dag, än så länge gratis!

  Gilla

 • carl ekström

  Hur är man funtad i huvudet när man röstar på dessa löngnare i regeringen.
  Hycklare och löngnare.
  Höjer sinna egna BIDRAG från Sitt eget folk.Själv tycker jag dom kan lämna Sverige för dom gör allt fel .
  Vad har blivit bättre Stefan?

  Gilla

 • Erik Bergman

  49 miljarder lär vara anslagna till bistånd till U-länder. Dels vet vi att dessa bistånd sällan har någon positiv effekt, dels brukar SIDA inte klara av att fördela dessa pengar och överskottet skänks därför till FN. Varför inte ta 4 miljarder av dessa 49 miljarder för att slippa sparbeting på bl a äldreomsorg???

  Gilla

 • gamgubben

  Vilka självbelåtna s.k. skitstövlar som visas t. o.m i färg!

  Gilla

 • Gringo

  Hur var det nu, sa inte regeringen att Sverige skulle tjäna på pengar på invandringen. Att ljuga i så stora frågor och föra så många svenskar bakom ljuset borde vara belagt med fängelse och riksrätt.

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Det fylls på med argument för att ”misstroendeförklaringen” från Vänsterpartiet, kommer närmare och närmare.

  Fast V är ju alldeles för fega, för att använda den, oavsett vad regeringen hittar på. Man föredrar att ifrågasätta och hota istället. Till ingen nytta.

  Fast det finns ju en klausul i januariavtalet, att V ska utestängas från inflytande över den politiska inriktningen. Den gäller, fast det har inte Vänsterpartiet fattat ännu.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Och som vanligt ska det dras in på de äldre som en gång byggt upp detta landet. Utifrån S-MP-C-L´s horisont verkar de blint lyda Umeåprofessorn Mikael Hjerm som uttalade att Sverige blir så mycket bättre när de gamla fördomsfulla svenskarna dör.
  Fy är bara förnamnet, och det räcker inte med Skäms, inte ens DubbelSkäms. Dessutom skulle sannolikt S-MP-C och L inte fatta det!

  Gilla

 • Grune

  Det är inte skamkänslorna som gör att Svenska pensionärer inte söker hjälp. Det är det faktum att dom INTE får någon hjälp p.g.a. det faktum att dom är Svenskar.

  Gilla

 • ossie

  Skära ned äldreomsorgen ?? Nu har väl alla skamgränser passerat för vad dessa makthungriga sossar gör för att få sitta kvar. Borde ju tom få gamla betongsossar att börja tänka på vad de röstat på. Sjöstedt protesterar men kommer väl som vanligt att lägga sig platt.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Jag såg att en post i budgeten handlade om att öka nattrafiken per tåg till Europa. Vore det inte en bättre idé att ordna så att tågtrafiken utökas inom landet. Då kan ju fler svenskar resa miljövänligare.

  Gilla

 • Billy Boy

  Äldreomsorgen försämras och privatekonomin för många pensionärer rutschar samtidigt ner i avgrunden …

  109 SVT Text Måndag 08 apr 2019
  INRIKES PUBLICERAD 8 APRIL

  Fler äldre lever med skulder

  Antalet skuldsatta pensionärer har
  ökat rejält sedan 2010. Vid årsskiftet
  hade drygt 40 000 pensionärer skulder
  hos Kronofogden, och tillsammans var
  de skyldiga över 18 miljarder kronor.

  -De har ofta med sig ett skuldbagage
  från finanskrisen i början på
  90-talet, säger Kronofogdens
  analytiker Johan Krantz till TT.

  Känslor av skam gör att många drar sig
  för att söka hjälp. Den nya analysen
  visar även att fler över 80 år får sin
  första skuld. Personer i den ålders-
  gruppen tillhör en särskild riskgrupp
  då stöd från omgivningen ofta saknas.

  Gilla

  • Suzie

   Fullständigt vidrigt hur socialistregimen behandlar våra gamla som jobbat och slitit ett helt liv och betalar världens högsta skatter.
   De är precis lika onda som regimen var i det gamla Sovjet,de lät gamla och sjuka svälta ihjäl och dö av brist på vård.
   Har fått bekräftat på flera håll att många pensionärer som bor i en bostadsrätt sedan många år,aldrig misskött sig på något sätt, tvärtom,tvingas ta banklån med lägenheten som säkerhet för att de behöver akut tandvård,ja detta är sant och helt fruktansvärt , ren ondska från regimen att låta alla id lösa människor , varav tusentals soldater från tredje världen komma hit och få gratis allting inklusive tandvår,helt nytt tandgarnityr för max 50 kr medan våra strävsamma och alldeles för toleranta gamla som byggt upp vårt land tvingas ta lån för akut tandvård.De får ingen hjälp från soc då de äger en bostadsrätt,de uppmanas att sälja sin bostad, att sälja sin bostad och sedan bli bostadslös pga att det finns inga lägenheter till svenskar idag , och äldreboenden görs om till högstandard hotell med uppassare dygnet runt för ljugande vuxna mansbarn varav många är både narkomaner som säljer droger och soldater och kriminella.Vansinnespolitiker skänker bort bostäder till främlingar ,grovt kriminella och andra bidragstörstiga från tredje världens allra värsta dysfunktionella länder.

   Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: