Har SD rätt även om kärnkraften?


KÄRNKRAFT. Den 10 juni 2016 undertecknades en energiuppgörelse mellan dem partier i Sveriges Riksdag, S, MP, M, C och KD. Vänsterpartiet tyckte att den i stora delar var bra men fick inte igenom kraven på ett stoppdatum för kärnkraften och skrev inte på. Liberalerna lämnade samtalen för att de tyckte subventionerna av vindkraft var för stora. 

Sverigedemokraterna fick inte ens vara med i förhandlingarna.

Energiuppgörelsen innehåller ett mål om 100 procent förnybar energiförsörjning 2040, men inget stoppdatum för kärnkraft samt stora satsningar på förnybar energi.

Igår skrev Anna Dahlberg på Expressen positivt om kärnkraft och att M, KD och folket har rätt som inte vill fasa ut kärnkraften i förtid.

-Pettersson har svårt att förstå varför Dahlberg inte nämner Sverigedemokraternas åsikt i frågan.

 • SD vill satsa på säker och effektiv kärnkraft genom forskning och utveckling av fjärde generationens reaktorer.
 • SD vill satsa på energieffektivisering och energiforskning och flytta de klimatpolitiska resurserna dit de gör mest nytta, exempelvis inom internationella insatser och forskning.

Alltså SD anser att Sverige inte ensamma kan ta ansvar för världens miljöproblem utan vi ska göra insatser där de gör mest nytta, och det är inte att straffskatta ihjäl den svenska glesbygden och subventionera elcyklar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


8 responses to “Har SD rätt även om kärnkraften?

 • Kenth Andersson

  Varför ökar inte SD, beror det på dålig politik eller börjar partiet acklimatisera sig och blir allt mer PK ?
  Det är väldigt tyst från J.Å och hans kamrater i SD.

  Gilla

 • Kurt

  Frågan är inte om SD ha rätt, frågan bör vara när hade SD inte rätt!

  Gilla

 • ThomasJ

  För en tiondel av summorna Mig-verket pumpar ner i de svarta hål de så gärna omhuldar kan landet här ha driftsatta IV-gen kkv inom max fem år, just do it, damned !

  Gilla

 • bjornwiklund

  OKK vindsnurror kräver 100ha per styck (3MW installerat) vilket gör att vindkraften kräver mer än tusen gånger den areal som kärnkraften behöver…. dvs ren skövöling av stora arealer av den svenska naturen vind kräver lika mycket areal som vattenkraften MEN vattenkraften är på plats där den installerades medan medan det sägs att förnyelse av vindkraftverken sker på en annan plats…. vet inte reasoning behind….
  MEN på lite sikt och mer export är snart hela landet förstört….
  OKK el från vind, LCC, kostar dubbelt som el från kärnkraft allt annat är bara trams och MP´s hoax… dessutom behövs reserveffekt på en yta som motsvarande kärnkraft skylle behöva dvs bygger vi reservkraft som kärnkraft blir elen från denna bara halva kostnaden för el från samma effekt vind… dvs vi får ett elpris som är bara 1/3 med kärnkraft…
  Farligheten då?
  Det dör miljoner årligen pga utsläpp från kolkraftverk såväl som att man lagar mat över öppen eld inomhus

  det har max dött ett par hundra pga kärnkraftens 70 år av elleverans….

  Det är bara och endast bara miljöpartister och centern som kan koka ihop detta… samt globalisterna vi exporterar 30TWh årligen varav hälften är den vindel vi producerar samt elförbrukningen i landet har trots befolkningsökningen inte ökat de senaste 10 åren…..

  kanske dags att låt de som inte skolkade från skolan styra i stället de som demonstrerar för klimatet…..

  Gilla

  • Janne

   Hej.
   Du påstår att vindkraften kräver 100ha per verk!? Var kommer dessa siffror ifrån?
   Jag har sett och besökt några vindkraftsparker och enl. min uppskattning så är kanske 1 eller högst 2 ha mera relevant -men Du kanske skrev fel?
   Sen undrar jag också vad OKK-snurror och OKK-EL är, och LCC???

   Och nej, jag är ingen förespråkare av dagens form av vindkraftverk, främst eftersom företagen som bygger erhåller enorma summor pengar från staten för varje snurra. Inte seriöst alls! Ska dom bygga så bygg då med egna pengar och inte med fattigvård! Ett mycket ruttet parasit-system!

   Kärnkraft ja, det är en ren och mycket effektiv energikälla som vi behöver mer av och det borde också vara straffbart av riva, plundra och förstöra fullt fungerande kärnkraftverk! Helt vansinnigt, för att i nästa sekund importera EL. från Polen, Tyskland och Norge!
   Men, så blir det när fullständiga galningar och dumskallar sätts på dom högsta posterna i landet!

   Gilla

   • bjornwiklund

    1 elle 2 hektar är 100 gånger 100 eller 140 gånger 140 meter dvs en cirkel med diametern drygt 100 meter eller ett avstånd på drygt 50 meter från masten…. det är alltså fundamentet typ…
    Höjden på verken, när vingen är som högst bestämmer ju säkerhetsavståndet….. finns från Tyskland ett säkerhetsavstånd på 10 gånger höjden dvs för en mast på 300 meter behöver man då ett säkerhetsavstånd på 3km eller en yta på 10kvadratkilometer vilket blir tusen hektar….
    Ur minnet tror jag att säkerhetsavståndet bör vara iaf typ 1,5km dvs dryga 200 hektar….

    OKK=och

    LCC life cycle cost…..

    Sedan kan du ju sätta dig in i Betz lag också…..

    Gilla

 • angelicaplacet

  Folket är ju SD-väljare också.

  Tror inte att hon vill berätta för allmänheten.

  Gilla

 • Mm

  Kina ligger i högform för att bygga 350 kolkraftverk de närmaste åren. De har sedan länge insett att vindkraftverk, solceller inte kommer att räcka för den framtida energiförbrukningen och kol har de ju massor att ta av. Så när stolle å hittepå partiet MP fått med sig resten av januarijökarna och lagt ner alla inhemska energitillgångar kanske de kan ställa sig i kö för att köpa av ryssarna/kineserna

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: