Pressen uppmanades att inte rapportera terroristers muslimska bakgrund


ISLAM. Den brittiska tidningen Daily Mail rapporterade i oktober 2016 att ECRI, Europakommissionen mot rasism och intolerans, uppmanat pressen i Storbritannien att inte rapportera när terrorister är muslimer. 

Detta kom efter en ökat rapportering om rasism och hatbrott mot muslimer efter flera fall av muslimska terrorbrott runt om i Europa.

Den brittiska regeringen motsatte sig de anmärkningsvärda kraven och meddelade ECRI: ”Regeringen är engagerad i en fri och öppen press och påverkar inte vad pressen gör och publicerar, så länge som pressen följer lagen”.

-Pettersson undrar lite, har ECRI, lagt liknande krav/förslag i Sverige och om uppträder den svenska regeringen och pressen lika rakryggat? Jag tvivlar…

Jag tror också att bästa sättet för muslimer att slippa påhopp och rasism är att ta krafttag mot muslimska extremister och börja uppträda som vanliga människor och ta seden dit man kommit…

Läs gärna: Alla går att integrera utom muslimer

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


4 responses to “Pressen uppmanades att inte rapportera terroristers muslimska bakgrund

 • Suzie

  Här i Sverige har regimen ca 40 års erfarenhet av totalt misslyckade sk integrationsprojekt, med ständigt ökade kostnader med resultat att man fortsätter importera samma sorts dysfunktionella klankulturer från tredje världens värsta länder,ju mer man ökar på denna destruktiva import desto mer problem av samma sort,och just därför fortsätter ödeläggelsen av vårt land när regimen hittat det perfekta konceptetför sin landsomstörtande agenda.Det här fattar ju barn på lågstadiet men uppenbarligen inte 82 % av de som röstade i senaste valet.

  ”Et verdensbilde krakelerer: Koopmans har forsket på integrering i 20 år. Han kan ikke peke på et eneste vestlig land som har lyktes i å integrere muslimer

  https://www.document.no/2019/03/03/et-verdensbilde-kraklerer-ruud-koopmans-har-forsket-i-integration-i-mere-end-20-ar-og-han-kan-ikke-pege-pa-et-eneste-vestligt-land-der-har-succes-med-at-integrere-muslimer/

  Gilla

 • Tony

  Att mörka o gömma undan information hjälper väl inte att där
  blir mindre Terrorister.. Medierna här har ju fungerat likadant i många år, visst är det märkligt, tar vi något nära, till exempel Swedbanks agerande så kritiseras dom för bristande info, men när Media gör likadant
  kallas det återhållen information?

  Gilla

 • Kent

  Det har varit ett antal dåd i utlandet där man i inledningsskedet ej har vetat om det har varit en random galning eller en islamistisk terrorist.
  När det har konstaterats att det var en islamist så har rapporteringen tystnat bums.
  Eller norskan och danskan som blev avhuvade i Marocko där SVT fick tänka en vecka på formuleringen hur man skulle framställa dådet.
  Sist som det har skrivits om i dag här på petterssonsblogg.se om islamisten som stal en bil i Malmö och körde till Lund för att köra ihjäl så många människor som möjligt. Han misslyckades turligt nog och polisen tog honom och hans egen förklaring var att döda otrogna.
  Polisen hittade handskrivna lappar med islamsk text. Då anlitar polisen scharlatanen Jan Hjärpe som konstaterar att det inte kunde röra sig om ett islamistisk dåd.
  Sä mörkningen är helt säkert ett faktum.

  Gilla

 • Argus

  ”The European Commission against Racism and Intolerance (ECRI), chaired by Christian Ahlund said discussions over immigration had caused increasing ‘xenophobia’.”

  ”Bakgrund Christian Åhlund

  Ordförande för Europarådets organ ECRI – European Commission against Racism and Intolerance. Har jobbat internationellt med mänskliga rättigheter, till exempel som advokat i asylfrågor på 80-talet. Är nu verksam som chef för ILAC – International Legal Assistance Consortium – vars syfte är att återuppbygga rättssystem i konfliktländer. Har också varit direktör för mänskliga rättigheter i Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa (OSSE) i Sarajevo.”

  74-årig asyladvokat från Djursholm. Fint ska de va’.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: