Näthatsgranskaren stämmer personer som delar Joakim Lamottes inlägg

Från Joakim Lamottes Facebook 

Förra året gjorde Joakim Lamotte ett granskande reportage om Tomas Åberg och föreningen “Näthatsgranskaren”.

Syftet med reportaget var att granska en person och en förening som fått miljontals kronor i bidrag av svenska staten. Eftersom Tomas Åberg är en offentlig person som ofta i debattinlägg moraliserar kring andra människor blir det extra relevant att granska hans bakgrund och förehavanden och vem våra skattepengar går till.

Tomas Åberg. Bild från Lamottes Facebook

Sedan tidigare var det känt att Tomas Åberg är belagd med djurförbud efter att ha låtit sina djur svälta och törsta ihjäl på gården i Närke. Att läsa den utredningen och se bilder på de döda och plågade djuren var jobbigt och jag ville veta mer om vem den här människan var.

I reportaget intervjuade jag personer med god insyn i Tomas Åbergs liv. Det var allt från utredare inom polisen till gamla vänner och veterinärer som haft insyn i hans verksamhet. Bilden som växte fram av honom var allt annat än smickrande.

Givetvis försökte jag få en intervju med Tomas Åberg så att han skulle få möjlighet att bemöta kritiken. Detta avböjde dock Tomas Åberg och hotade istället att polisanmäla mig om jag publicerade reportaget.

Eftersom jag inte viker ner mig för hot publicerade jag ändå artikeln om Tomas Åberg och nu visar det sig att han anser att det inte bara är jag som har förtalat honom. Han har därför stämt flera människor för förtal som delat min text. I skrivande stund har jag fått reda på fyra sådana stämningar, men fler lär säkert dyka upp.

Detta är helt bisarrt. När Tomas Åberg märker att jag inte backar för hans metoder väljer han att ge sig på dem som delar mina inlägg. Och det värsta av allt är att han får betalt av våra skattepengar för att göra det.

Uppbackad av miljonbidrag från staten försöker Tomas Åberg skrämma folk till tystnad.

Förstår ni hur sjukt det är att vanligt folk hamnar i rättegång för att de delar relevanta och granskande reportage av oberoende journalister?

Yttrandefriheten är under attack just nu, men jag lovar att jag kommer göra allt i min makt för att de personer som blir stämda för att ha delat mina inlägg skall få upprättelse.

Dessutom ska jag vara som en nagel i ögat på Tomas Åberg. Varje steg han tar skall granskas och jag kommer inte att backa en millimeter för hans metoder.

Just nu är det viktigare än någonsin att stå upp för det fria ordet och visa att vi inte viker ner oss. En bra början är att dela det här inlägget.

Joakim Lamotte

Läs gärna på bloggen vad vi skrivit om Näthatsgranskaren och Tomas Åberg…

21 thoughts on “Näthatsgranskaren stämmer personer som delar Joakim Lamottes inlägg

 1. Detta ärende kommer att bli en mycket dyr affär för den där äckelgubben p.g.a. att nästa 3 fjärdedelar av svenska folket inte håller med honom och därför kommer att bli stämda inför rätta av honom.
  Lyck till SVENSKT RÄTTSVÄSENDE

 2. Så du är också lagd åt samma håll som Bergström, eller Åberg som han heter idag. Eller är det kanske Tomas i egen person som känner sig orolig när sanningen börjar komma fram? En polis som är avskedad, dömd för barnpornografibrott. Enkel äckelpeddo. Tvi.

 3. Det här ju PK drömmen,
  blir man själv granskad så kan man sitta och håva in pengar och samförstånd från en grupp idioter som tyvärr sitter i våran regering.
  De udda avarterna skall helt plötsligt få bestämmande rätt och få bort en man som Joakim Lamote för han tar fram saningen om denna berörda person, den riktiga saningen utan gå i säng med hela PK rörelsen eller någon annan heller.
  men det här visar vilken makt de har med hela sin lilla rörelse bakom sig.
  Men det är väll samma fåntratt rörelse som ger sig på och hotar bönderna, som vill släppa ut de ystra korna på grönbete nu på våren, så de kan vara ute i det fria och ha det gott, nej nej det är ju heller inte bra enl. dessa trams idioter.
  Desss personer är ju bara ute för att ställa till ett rent helvete för helt normalt folk.

 4. Undrar ingen över vilka som finns bakom Åberg? Inte tusan har han initierat detta själv och inte tusan ges han detta ekonomiska stöd om det inte figurerar fler individer i kulisserna.
  Något för Lamotte och Samnytt att gräva i?

 5. Situationen i Sverige kan numera beskrivas som ett skräckvälde, ett rent helvete!
  Hederliga människor som säger sanningen döms, medan dom verkliga brottslingarna och ogärningsmännen kommer under och t.o.m. belönas och avlönas av staten.
  Och som enda land i hela världen så har det normala nu blivit onormalt och tvärt om. Men förhoppningsvis så är dessa vidriga landsförrädare ändå bara en kort parantes och normala människor med sunt förnuft kan börja styra landet igen och det blir ett slut på parasiternas och idioternas skräckvälde!

 6. Den ljusskygga jäveln ska granskas in minsta detalj. Lamotte är ju tuff och van att bli hotad till livet så han räds nog inte den ynkryggen.

 7. Vad jag vet så är namnet “näthatsgranskaren” en benämning på en grupp (kan vara EXPO) så det är mer än en person inblandad i det hela i försök att tysta de svenskar som ogillar förstörelsen av landet, tror tom de fått bidrag ifrån regeringen för att tysta dissidenter 🙂

  • Tämligen säker på att denne kriminelle figur,backas upp av Aschberg & C,och inte minst kommunisterna i EXPO !!
   En parasit m.a.o som lever på bidrag av oss skatteslavar….

Kommentera