Stoppa kärnvapen i Iran

av Majid Rafizadeh • 3 april, 2019

  • “Tack gode gud, testerna på IR4 och IR2M (centrifuger) har slutförts. De testades i över 12 år. Idag har vi alla uppgifter, och vi kan enkelt tillverka dem i en industriell skala.” – Ali Akbar Salehi, chef för Irans organisation för atomisk energi.

  • Internationella atomenergiorganet (IAEA) tilläts inte inspektera eller övervaka Irans militärbaser där kärnvapenaktiviteter troligtvis utfördes. Ett exempel på en av Obamaadministrationens många eftergifter för den iranska regeringen är att man accepterade de iranska ledarnas krav på att dessa militära platser skulle vara utom räckhåll för IAEA.
  • På grund av detta överlämnande var flera iranska platser med hög profil, såsom militärkomplexet Parchin sydöst om Teheran, fria att ägna sig åt kärnvapenaktiviteter utan att riskera inspektion.
  • När Irans auktoritära, antisemitiska och antiamerikanska regering väl har en atombomb till sitt förfogande så kommer inga åtgärder i världen kunna omvända katastrofen.

Förespråkare för Irans kärnvapenavtal ignorerar konspiratoriskt den iranska regeringens kärnvapenaktiviteter, även om de äventyrar den globala säkerheten lika mycket som Israels säkerhet. Förespråkare för Iran är också snabba att kritisera Trumpadministrationen i USA för att man stramat åt sanktionerna som svar på Irans illegala trots.

I en ny intervju på persiska med Irans statligt ägda kanal 2 betonade Ali Akbar Salehi, chef för Irans organisation för atomisk energi, att det bräckliga “kärnvapenavtalet” som initierats av den amerikanske presidenten Barack Obama inte hade gjort något för att hindra Iran från att fortsätta utveckla sitt kärnvapenprogram.

Salehi skröt:

“Om vi måste gå tillbaka och dra oss ur kärnvapenavtalet så går vi absolut inte tillbaka dit vi befann oss innan … Vi kommer att ha en mycket, mycket högre ställning.”

Läs vidare

One thought on “Stoppa kärnvapen i Iran

  1. Västs sjuka vänster hatar Trump mer än den vidriga Iranska regimen och kvinnostyrda väst väljer alltid eftergivenhet.

Kommentera