Iransk serietafsare åkte runt med kommunens tjänstebil och överföll kvinnor på arbetstid

BROTTSLIGHET. Den iranier som åtalas för att ha sexuellt ofredat elva kvinnor i Uppsala ska enligt åklagaren vara personlig assistent anställd av Uppsala kommun. Enligt åklagaren finns det bevis för att den misstänkte mannen har begått ett av övergreppen under arbetstid.

– Vi kunde se att han arbetat och den bilen var försedd med en GPS vilket gjorde att vi kunde positionera var han hade varit. Det stämde överens med vad kvinnorna berättat om var han utfört de här ofredandena, säger åklagare Pontus Melander. Den misstänkta mannen nekar till brott.

Said Rendi, född 1995, medborgare i Iran med tolkbehov på persiska är misstänkt för nio falla av sexuellt ofredande och två fall av försök till våldtäkt enligt stämningsansökan vid Uppsala Tingsrätt B 1067-19.

Åklagaren begär att herr Rendi utvisas efter avtjänat straff, dock en tidsbegränsad utvisning på tio år.

-Pettersson säger att herr Rendi verkar vara en riktig trygg klippa för dem som behöver hjälp, behöver tolk på persiska och ägnar arbetstiden till att tafsa med kommunens bil. Vem har anställt honom?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Iransk serietafsare åkte runt med kommunens tjänstebil och överföll kvinnor på arbetstid

 1. Såg nyheten om den här serietafsaren i olika nyheter bl a svt https://www.google.com/amp/s/amp.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/misstankt-serietafsare-fri-i-vantan-pa-dom
  Men inte knyst om huruvida det var en svensk eller migrant, så googlade för att se hur det låg till. Google hittade bara samma mörkning (dvs ingen info alls om detta, bara att det var en serietafsare i uppsala), men DuckDuckGo tog mig hit. Och mycket riktigt, det visar sig vara en migrant. Igen. Varför är jag inte överraskad? Men medierna säger ingenting. Istället förbjuds svenska män gå på konserter pga av alla övergrepp och våldtäkter som de anklagas för att vara skyldiga för. hela tiden. Fy faan. Feminister dra åt helvete

  • Och förstog jag det hela rätt? Snubben är inte svensk medborgare, anställd av kommun i sverige och behöver själv tolkhjälp.. ?? (och begår dessutom sina brott under arbetstid när han använder kommunens bil?)

 2. Vad var det nu Ebba Busch Thor, skrev om sin hemstad Uppsala?

  ” Men framförallt måste frågan om kvinnors otrygghet hanteras – och den är akut. I min egen hemstad Uppsala känner sig fyra av fem gymnasietjejer rädda ute på stan.

  Rädslan beror i hög grad på trakasserier från kringströvande grupper av unga män, ofta nyanlända från delar av världen där kvinnor inte förväntas röra sig fritt.”

  En krönika i Dagens Samhälle, av Malcom Kyeyune, belyser även det aktuella problemet.

  “Inte ens polisen i Uppsala är ju trygg längre.”

  https://www.dagenssamhalle.se/kronika/inte-ens-polisen-i-uppsala-ar-ju-trygg-langre-26696

 3. Personlig assistent. Då kan man ju bara undra hur det har gått för den stackaren som har haft honom som vårdare.
  “vem har anställt honom” undrar Pettersson. Visar ju bara vilken kris det är inom socialtjänsten idag, när man synes anställa vad som helst. För han är väl inte inkvoterad.

  Visar ju också vilken intelligensbefriad person det rör sig om. Åka omkring med en GPS försedd bil och göra sina brott.

  Vill inte bli gammal, sjuk eller handikappad i detta landet och beroende av social service.

  • Anställd med lönebidrag från staten (skattebetalarna). Det kommunala fulspelet fortsätter med statens goda minne. Billigt för kommunen, dyrt för skattebetalarna även utan att beakta brottsligheten.

 4. Det övergreppet som skedde på arbetstid,måste de väl kräva tillbaka en timmas lön för… I övrigt uppför ju denna guldklimp sig som hemma.
  Att kommunen håller fordon och drivmedel är dock,knappast troligt i Iran.
  Sedan kan man undra,vem och vilka han assisterar personligt ?
  Unikt såtillvida,att detta endast kan ske i Abzurdien.

Kommentera