Rektor uppmanar, låt inte barn gå ensamma hem från skolan

BROTTSLIGHET. Flera rånförsök mot barn utanför Edboskolan i Trångsund i söder om Stockholm har fått rektor att uppmana eleverna att inte gå ensamma hem från skolan.

Förra veckan utsattes en sjätteklassare från Edboskolan för ett rånförsök på väg hem från skolan. I måndags hände samma sak – denna gång mot en tredjeklassare. De misstänka förövarna är killar i 15–16-årsåldern.

Edboskolans rektor har därefter gått ut med informationen till föräldrarna med uppmaningen att inte låta barnen gå hem själva – att ”i möjligaste mån göra varandra sällskap på hemvägen från skolan, om ingen förälder kan hämta”.

– Klasslärarna pratar med eleverna om sådana här saker. Men det är ett litet vågspel, vi vill inte säga att samhället är livsfarligt, att de inte kan ta sig härifrån. Vi ska inte paralysera folk. Men vi vill att man tar det väldigt varligt och uppmuntrar barn att vara minst två om de går hem själv, säger rektorn till lokaltidningen Huddinge Direkt.

-Pettersson säger att Edboskolan har elever från förskola upp till årskurs 6, alltså max 12 år. Det känns tryggt, eller hur Stefan?

För er som är lite yngre, läs gärna om Stockholm i Petterssons barndom

Bagdad-Bob hade en företrädare – Tage Erlander 1965: ”Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden.”

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Rektor uppmanar, låt inte barn gå ensamma hem från skolan

  1. Säg var det är rånarsäkrast att semestra i Sverige idag, så kanske jag åker ditt innan det blivit för sent. MSB med uppgift att utveckla samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser, måste åtminstone börja lägga ut varningskartor för rånrisk ungefär, som fästingvarningar. Konkreta åtgärder mot kriminalitet har myndigheterna delvis slutat med för länge sedan medan de fortsätter frenetiskt packa in nya anhöriginvandrare från mena-länderna att försörjas av svenska skattebetalare. Det måste förstås bli en radikal förändring i Sverige för att backa och göra omstart av landet utan dessa extrema mängder bidragsturister.

  2. “vi vill inte säga att samhället är livsfarligt,” säger rektorn men i samma andetag så bekräftar han att samhället ÄR farlit.

    Denna förb-e feghet där dom inte törs bekräfta det som är uppenbart. Samhället ÄR farligt när barn inte kan gå hem från skolan ensamma!

  3. Går de hem två och två så blir det dubbel utdelning för berikarna . Berikar sig på våra barns bekostnad . Är nog det som politikerna menar med den benämningen . Mvh Sjöström

  4. Mohamed från irak kommer inte torka någon röv har bott irak när saddam levde,har fått den uppfatningen att dom är inte specielt för arbete och den typen av jobb det överlåter dom till kvinnorna ,så sansa dig lite i dina svar.

  5. Tage Erlander, den sista äkta socialdemokraten, så långt ifrån dom kleptomaner som idag kallar sig arbetarregering, men som pungslår folket på allt dom äger, och som i många avseenden förstör landet från alla håll.

  6. Där står han igen och talar om Trygghet! Tragikomiskt!

    Talförmågan tycks intakt. Hörsel och syn? Långt därifrån!

Kommentera