38 års fängelse för protester mot det SVT uppmuntrar


ISLAM. Medan SVT anställer radikala islamister som sprider islamistpropaganda, hat mot SD och Israel så döms kvinnor i Iran som vägrar bära slöja till 38 års fängelse. 

Den iranska människorättsadvokaten Nasrin Sotoudeh har dömts till sju års fängelse, rapporterar AFP med hänvisning till Irans statliga nyhetsbyrå. Sotoudehs make Reza Khandan uppger dock på Facebook att domen bara är en del av ett mera omfattande straff på totalt 38 års fängelse och 148 piskrapp.

Nasrin Sotoudeh har bland annat försvarat kvinnor som åtalats för att inte ha täckt sitt hår.

Hon greps i somras och anklagades för spioneri, för att ha spridit propaganda mot den islamska staten Iran och för att ha förolämpat Irans högsta ledare.

Nasrin Sotoudeh dömdes till fängelse även 2010 men släpptes efter tre år då hon avtjänat halva sitt straff. Hon har tidigare belönats med EU-parlamentets prestigefyllda Sakharov-pris för sitt arbete för mänskliga rättigheter.

Washington Post

Amnesty pressmeddelande

Nasrin Sotoudehs hemsida

-Pettersson noterar att dagarna efter denna groteska dom så väljs Iran in i  UN Women, ett FN-organ som arbetar för kvinnors och flickors rättigheter. Vore det inte så tragiskt skulle man kunna tro det är ett skämt.

Twitter

Var är protesterna? Var är utrikesminister Margot Wallström? Wallström skriver på twitter om kvinnors rätt till styrelseposter i Sverige, jag tycker hon har viktigare saker att ta tag i…

Dags för Sverige att gå ur FN, och i ett första steg dra in de enorma bidrag Sverige skänker till denna korrupta organisation…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “38 års fängelse för protester mot det SVT uppmuntrar

 • José Ignacio Herrera Badía

  Man skiver mycket skit om Iran. Jag måste försvara Iran och sin regim, som iranierna röstade fram för inte länge sedan.
  För att följa ”Korans” reglerna angående kvinnors klädsel, i Iran alla kvinor måste ha ”schal” och inte ”tajta” kläder. Det gäller muslimska, kristna, judinnor, zoroastrianer, och så vikdare. Du ser ingen skillnad i Iran på kvinnor pågrund avb sin religion. Hemma hos dig, du kan bli om du vill, ”ateist”, det är din val.
  Kvinorna i Iran ska inte ge en chans till killarna, det kvitta hur kåtta dom är, för att hitta på olika orsäkter för att valtå en kvinna. Puntk. Om det pasar inte några iranska kvinor, de är fría för att flytta till ”Väst”, jag känner iranska kvinnor i ”Väst” som inte använder ”schal”. ”Lätt som en plätt”.

  I Sverige, jag tror att (med så mycket ”frihet” som finns) en kvinna få inte gå på gåtan hell nacken. Och det ”kränker” den kvinnans frihet.

  Iran fick kämpa i nästan tio år mot Saddam Hussein som fick mycket hjälp från ”Väst” för att försöka krossa den Islamika revolutionen.

  Att ni kanske tycker inte den Íslamska Revolutionen? det är en annan femma, Jag tyker inte när ”höger” har makten och tycker inte heller när ”vänster” har makten. Men jag måste leva vidare.

  Hälsar.

  José I. Herrera B.

  Växjö

  Gilla

 • Mm

  Så vad gör hucklet i svensk tv, om man är anställd på SVT så gäller väl regler om religiösa symboler eller gäller det inte de onämnbara. Hucklen hade vi på oss i Sverige när man gick ut och handmjölkade för att hårstrån inte skulle ramla ner i mjölken. Kommer reportern direkt från mjölkningen och inte hunnit ta av sig eller vad är det frågan om?

  Gilla

  • Macke

   Schalett var det som gummorna bar på huvudet på bl.a. Emils tid. Som den Krösamaja hade på sig.
   Den knöts under hakan.

   Gilla

 • Tore

  Ge fri amnesti till iranska kvinnor som vill till Sverige och utvisa Svenska feminister.

  Gilla

  • age

   ”Feminister”?
   Du menar väl ”Me Too”?
   – om de finns kvar eftet att de inte lyckades
   få bad i en badtunna med en grupp människor
   för 17 år sedan – till våldtäkt.

   När en grupp muslimer våldtar en minderårig
   flicka blir det aldrig, ens en rättegång!

   Gilla

   • Tore

    Vad är skillnaden? båda kränkta i tid och otid och båda hatar vita män.
    Och båda förstår inte att utan vita män kunde dom inte gå med näsan i vädret och ta plats.

    Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: