KD öppnar för att förhandla med SD

INRIKES. Kristdemokraterna kan tänka sig att förhandla med Sverigedemokraterna – för att nå ut med sin politik. ”I tomrummet som uppstått efter Alliansen har vi kristdemokrater tvingats tänka i nya banor”, skriver Ebba Busch Thor på Facebook.

Jimmie Åkessons svar: ”Klokt och moget resonerat”. Men andra är skarpt kritiska, rapporterar Expressen

Beskedet får Liberalernas ledare Jan Björklund att reagera starkt. ”Sorgligt att Kd öppnar för förhandlingar. Sannolikt första steget mot det konservativa block som Sd drömmer om”, skriver han på Twitter.

Centerledaren Annie Lööf kallar beslutet ett ”historiskt misstag”.

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson däremot är nöjd. Han svarar på KD:s invit på Facebook”Klokt och moget resonerat av Ebba Busch Thor och KD. Ett naturligt steg givet det nya politiska landskap som tagit form. Jag välkomnar utvecklingen och ser fram emot fruktbara samtal när sådana kan tänkas bli aktuella”. 

-Pettersson säger att det är egentligen inget nytt eller konstigt. Ebba Busch Thor pratar hela tiden om KD:s politik och vill pröva alla vägar för att få igenom den. Busch Thor vill göra något fullständigt normalt, prata med alla. Det konstiga är att inte de andra vill det.

Björklund och Lööf däremot, kan offra sin politik och sina väljare heller än att samtala med SD om det så gäller byggandet av en cykelväg. Det är inga värdiga representanter för demokratin och regeringsformen…

1 §   All offentlig makt i Sverige utgår från folket.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “KD öppnar för att förhandla med SD

 1. Ja hon är ju religiös, och ofta vill de religiösa styra över andra. Snart skall väl affärerna ha stängt både fredagar och söndagar om de religiösa inflytande ökar.

 2. Spel för galleriet, varför avsätter ni inte Löfven han håller ju på att köra landet i botten.

 3. Lustigt med Annie som lagt sig på rygg för sossar m fl rödgardister och inte håller hon sina löften. Har människan börjat knapra på sin sko. Men det blir ju fint när vi får in 12 milj kineser. Som skall samsas med Afghanerna i grundskolan..

 4. Vem fan tror rödhättan o ch han Tamburmajoren att dom är egentligen? Vem har gett dom två idioterna mandat att lotsas som att vad 1,2 miljoner
  tycker behöver man inte bry sig om, Snacka om föraktfulla skitstövlar.
  Men hav tröst Annie, du kan ju på heltid ägna dig åt ditt hemliga sällskap bland globallisterna, och Tamburmajoren får väl vara hemma och overvaka sin importerade grabbar så att inte dom också blir Sverigedemokrater,
  Ekonomiskt har ni väl så att ni klarar er livet ut, så som politiker förser sig själva. så blir det nog inget problem

 5. DET STORA MISSTAGET, gjorde Annie Lööf och Björklund själva, när de ingick samarbete med socialdemokraterna och Miljöpartiet. DETTA, är bara en logisk konsekvens av detta. “Som man bäddar får man Ligga”, Annie och Jan! 🙂

 6. Avståndstagandet för C och L av SD är då viktigare än att få igenom sin egna politik. Finns det ingen gräns för ignoransen mot väljarna innan det blir misstroenderöstning? Jag tycker det har nått gränsen för maktmissbruk.

 7. Alltså, EBT tjejen med bollar, till skillnad från övriga s.k borgerliga partiledare. Rödskrikan skriker för fullt men ingen lyssnar längre.

 8. Stackars Rödskrikan har det inte lätt. Folk spottar och ser rött när hon visar sig på ICA. Men hon har ju sina nya vänner på västerkanten att umgås med. Som man bäddar får man ligga heter det ju.

  • Hon kan ju byta, till sina gelikar på COOP.
   Men de kanske också spottar på henne, för turordningsregeln.

 9. Folkvalda politiker borde fokusera på att driva SIN politik, sina frågor. Om de sedan får stöd av SD i frågor de tycker lika vad är problemet?

  Jo, tydligen är det ett väldigt stort problem för övriga partier som hellre överger både sin politik och sina väljare, om SD skulle tycka lika.

  Rent patetiskt! Vad har vi er då till, ni ”folkvalda”, om ni överger er politik?!
  Ja tydligen respekterar ni inte väljarna i alla fall!

 10. Den ende som inte verkar fattat, att det historiska misstaget har begåtts av denne själv. Tänk nu lite Lööf.

Kommentera