Massoud Massoudi döms till 15 års fängelse och utvisning för mord med extremt övervåld

BROTTSLIGHET. Massoud Massoudi, född 1994, och medborgare i Afghanistan döms till 15 års fängelse och utvisning för mord efter att ha skurit halsen av en annan man i Husby i somras. 

Massoud Massoudi dödade sin kompis med extremt övervåld. Foto Polisen

Vid samma rättegång döms Wahidullah Nyazi, född 1999, och medborgare i Afghanistan för grovt narkotikabrott till ett år och tre månaders fängelse och utvisning.

Ur domen B 5782-18: ”Massoud Massoudi har den 4 juli 2018 i Husby dödat Jamshid Ibrahimi genom att sticka och skära honom med kniv. Jamshid Ibrahimi har genom detta tillfogats bland annat en stickskada i huvudet med en tre centimeter lång stickkanal i hjärnvävnaden, flera skärskador på halsen som lett till omfattande skador på mjukdelarna och muskulaturen och ett fullständigt avskärande av halsryggmärgen samt ett flertal stick- och skärskador på bålen, armarna och händerna. Jamshid Ibrahimi har avlidit till följd av förblödning och att halsryggmärgen skurits av.
Massoud Massoudi har vid samma tid och plats beväpnat sig med knivar i syfte att även döda Zardar Nabizadeh. Knivarna har varit särskilt ägnade att användas som hjälpmedel vid brottet. Faran för att brottet skulle fullbordas var inte ringa. Massoud Massoudi hade uppsåt till gärningarna.” 

TIDIGARE 2019-01-09. Afghan åtalas för mord i Husby i juli 2018

BROTTSLIGHET. Den 8 januari väcktes åtal gällande ett knivmord som begicks utomhus på en basketplan i Husby i norra Stockholm den 4 juli förra året. Åtalspunkterna är mord, förberedelse till mord, grovt narkotikabrott och narkotikabrott.

– I ärendet utsattes den avlidne mannen för ett stort övervåld och vi kunde tidigt spåra en misstänkt. Utredningen vidgades efter hand till att också innefatta grovt narkotikabrott, säger Roger Johnsson, ansvarig utredningsledare vid polisen i Stockholm nord.

En person är häktad för mordet, förberedelse till mord och narkotikabrott och ytterligare en person är häktad för det grova narkotikabrottet.

Den mordmisstänkte och efterlyste gärningsmannen kunde efter bara någon dag gripas då han begick ett snatteri i Linköping. Under mordutredningen har det uppdagats ett grovt narkotikabrott där åtalet gäller hantering av 18 kilo hasch och där tre kilo av dessa hittats och beslagtagits, säger Roger Johnsson.

– De övervakningskameror som numer finns i Järvaområdet har varit till stor hjälp i utredningsarbetet och vi inväntar nu tingsrättens bedömning, säger Roger Johnsson.

Polisen

Solna Tingsrätt B 5782-18

-Pettersson vill bara tillägga att de åtalade är:

  • Massoud Massoudi, född 1994, medborgare i Afghanistan, åtalas för mord, förberedelse till mord och narkotikabrott. Dömdes 2012 för misshandel, hade syltryggarna utvisat honom då hade samhället sparet ett mord och mycket besvär och pengar.
  • Wahidullah Nyazi, född 1999, åtalas för grovt narkotikabrott.
  • Den mördade hade ett liknande namn

TIDIGARE 2018-07-09. Afghan häktad misstänkt för knivmord i Husby

BROTTSLIGHET. En man i 25-årsåldern har gripits misstänkt för mordet på en man i Husby den 4 juli. Mannen greps  mannen i Linköping efter att ha tagits in av en väktare för misstänkt snatteri.

Polisen

Mitti.se

-Pettersson ber om ursäkt men vi skrev inget om detta mord, helt enkelt för att jag inte orkar med alla mord och allt som händer i vårt land och jag är övertygad om att ni inte orkar läsa om allt heller.

Nåväl, den misstänkte och numera häktade heter Massoud Massoudi, är född 1994, medborgare i Afghanistan och skriven i Linköping. Massoud behöver tolk på farsi.

Herr Massoudi är på sannolika skäl misstänkt för mord i Husby den 4 juli 2018.

2012 dömdes Massoud Massoudi till två månaders sluten ungdomsvård för misshandel – yrkandet om utvisning ogillades.

Solna Tingsrätt Solna Tingsrätt B 5782-18 

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Massoud Massoudi döms till 15 års fängelse och utvisning för mord med extremt övervåld

  1. Med islamimporten så får man räkna med sådana barbariska muhammedanska beteenden.

    Ansvariga för detta elände är först och främst 7-klövern tillsammans med pk-median, därefter 87-an som röstat på pk-isterna.

  2. Afghanen var dömd 2012, har alltså varit här i åtminstone 6-7 år men behöver ändå tolk på farsi. En del av kompetensregnet?

KommenteraAvbryt svar