SN kallar mig hatbloggare och håller inte löften

MEDIA. Lördagen den 3 mars 2019 publicerade den Eskilstunastyrda lokaltidningen Södermanlands Nyheter en artikel där de kallade mig hatbloggare. “Oxelösundsbon Tommy Pettersson driver en av Sveriges största hatbloggar”

Jag har begärt och fått skriftligt löfte av chefredaktör Eva Burman och reporter Roger Sundberg att få svara på deras artikel om mig. Tyvärr håller inte tidningen vad de lovar. Den första begäran om genmäle “Ni kallar mig hatbloggare” tog SN inte in, oklart varför. Sedan fick jag löfte om att svara med en insändare på max 2000 tecken, “SN kallar mig hatbloggare”, den tog de heller inte in. Ni ser båda nedan.

Uppdaterat: Idag den 13 mars har SN publicerat mitt svar. Det som ska ske utan dröjsmål tog elva dagar.

-Pettersson försöker vara en ansvarstagande medborgare, det är troligen mer än vad man kan kalla Sörmlands Media, Eva Burman och #jagärhär när de jagar oliktänkande…

***

SN kallar mig hatbloggare

SN nämnde mig och Petterssons blogg i mindre smickrande ordalag den 2 mars i pappersupplagan – ”Oxelösundsbon Tommy Pettersson driver en av de största hatbloggarna i Sverige” m.m.

Jag försökte få in ett genmäle i SN som skickades den 3:e. I medias regler står att ett genmäle ska publiceras ”utan dröjsmål” för att läsarna ska ges en möjlighet att förstå sambandet.

Det känns oroväckande att en ansvarig utgivare och chefredaktör för Sörmlands samtliga lokaltidningar så tydligt visar sitt ointresse för de egna Publicitetsreglerna och dels drar ut på publiceringen, medvetet eller omedvetet. Dels förvandlar genmälet till en insändare med begränsat antal tecken.

När det gäller hatet så vill jag upplysa om att jag inte hatar någon, och absolut inte enskilda människor, jag använder min grundlagsskyddade rätt till åsikts- och yttrandefrihet. Jag låter dessutom andra människor komma till tals med kommentarer och insändare på bloggen.

Jag är kritiskt till dagens politik där mångkultur verkar ha blivit en livsstil utan att någon kan förklara varför eller ge några exempel där mångkulturen fungerar.  

Jag skulle kunna göra en lång lista på saker som inte fungerar eller fungerar sämre på grund av den icke-västliga massinvandringen men nöjer mig med att det finns i grunden bara en stor fråga:

Migrationen och dess konsekvenser. Asylinvandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, tilliten, allt!

Jag försöker vara en ansvarstagande medborgare. Jag är inte med i något parti eller politiskt aktiv. Jag driver en blogg ideellt.

Min inställning är att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. En så dramatisk demografisk förändring som dagens asylinvandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand…och det är det lilla…

Tommy Pettersson, opinionsbloggare som inte hatar…

***

Det är allvarligt när en tidning använder nyhetsartiklar för politisk påverkan och försöker tysta människor som inte tycker som redaktionen. SN bryter mot journalistikens regler, Sveriges grundlag om yttrande- och åsiktsfrihet samt FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, artikel 19 “Envar har rätt till åsiktsfrihet och yttrandefrihet. Denna rätt innefattar frihet för envar att utan ingripanden hysa åsikter och frihet att söka, mottaga och sprida upplysningar och tankar genom varje slags uttrycksmedel och utan hänsyn till gränser.” 

Det står helt klart att det inte går att lita på Sörmlands Media som består av Eskilstuna-Kuriren, Katrineholms-Kuriren och Södermanlands Nyheter. Ansvarig utgivare och chefredaktör för dessa tre tidningar är Eva Burman.

TIDIGARE 2019-03-07. Lokaltidningen vägrar Pettersson genmäle

MEDIA. För en knapp vecka sedan publicerade lokaltidningen Södermanlands Nyheter en artikel där det bland annat stod “Oxelösundsbon Tommy Pettersson driver en av Sveriges största hatbloggar”

Pettersson tycker Sverige ska bli lagom igen.

Jag skickade den 3 mars in en begäran om bemötande, så kallat genmäle, men det har mötts med tystnad.

Till god journalistisk etik hör att jag åtminstone borde erhålla ett besked om huruvida SN avser att publicera genmälet eller inte, men SN tänker tydligen nonchalera genmälet i hopp om att saken ska glömmas bort. Ett genmäle går ej att jämföra med en insändare. SN har påstått saker om mig som jag anser att de inte stämmer och det minsta man kan begära är att SN ger mig möjlighet att försvara mig eller förklarar varför.

Journalisterna skryter då och då att de som komplement till grundlagarna har vissa publicitetsregler att följa, vilket skiljer dem från andra skribenter. Det är ännu en gummiparagraf som redaktionerna använder när det passar dem.

Var generös med bemötanden: 

5. Felaktig sakuppgift skall rättas, när det är påkallat. Den som gör anspråk på att bemöta ett påstående skall, om det är befogat, beredas tillfälle till genmäle. Rättelse och genmäle skall i lämplig form publiceras utan dröjsmål och på så sätt att de kan uppmärksammas av dem som har fått del av de ursprungliga uppgifterna. Observera att ett genmäle inte alltid kräver en redaktionell kommentar.

UPPDATERAT: SN:s chefredaktör Eva Burman har hört av sig, jag ska få in ett genmäle men som insändare vilket inte är samma sak. Dessutom får den vara på högst 2000 tecken. Märkligt, jag kommer att lämna in en “insändare” så får vi se om de godkänner det. Men då har det gått över en vecka och “utan dröjsmål” har spruckit.

***

Oxelösund den 3 mars 2019.

Begäran om genmäle efter artikel i SN den 1 och 2 mars 2019

Ni kallar mig hatbloggare

Södermanlands Nyheter nämnde mig och Petterssons blogg i mindre smickrande ordalag den 1 mars på nätet och 2 mars i pappersupplagan – ”Oxelösundsbon Tommy Pettersson driver en av de största hatbloggarna i Sverige” och ”Nu vill Tommy Petterson inte tala med SN men svarar korthugget på tidningens frågor per mejl…”.

Vi tar det senaste först, det finns ingen lag om att jag är tvungen att ställa upp på en intervju, vilket jag gjort tidigare med Roger Sundberg och Tommy Kägo. Tyvärr blev artiklarna inte i närheten av vad jag sagt och det har lärt mig att enbart göra skriftliga intervjuer.  

”En av de största hatbloggarna i Sverige” skriver SN utan att ange någon källa för storleken eller vad som avses med hatblogg. Det kan vara förtal.

När det gäller hatet så vill jag upplysa om att jag inte hatar någon, men jag är kritiskt till dagens samhälle där mångkultur verkar ha blivit en livsstil utan att någon förklarar varför eller kan ge exempel på där mångkulturen fungerar.

1975, beslutade en enig riksdag utan diskussion eller konsekvensutredning att vi skulle bli mångkulturella, sedan dess har det ena efter det andra problemet dykt upp.

Några exempel på varför jag är kritisk till 1975 år politik och dagens samhälle:

 • Journalister rapporterar inte sakligt och korrekt utan vill få folk att tycka ”rätt i rätt frågor”
 • Samhället värnar inte om äldre utan låter unga män från främmande länder gå före
 • En religion står över lagen
 • Risken för terrordåd är överhängande
 • Terrorister går lösa och släpps in i landet med minimal kontroll
 • Folk, även oskyldiga skjuts på öppen gata.
 • Sprängladdningar briserar i städerna
 • Polis och blåljuspersonal utsätts för stenkastning och andra faror
 • Bibliotek, badhus med mera är så stökiga att ordningsvakter måste patrullera
 • Sjukhusen måste ha vakter för att personalen hotas
 • Polisens resurser räcker till för Sveriges kriminella men inte för Mellanösterns
 • Skolan klarar inte sitt uppdrag att utbilda barnen
 • Samhället accepterar att föräldrar tvingar barn att gifta sig
 • Kvinnor törs inte gå ut ensamma, våldtäkterna har ökat enormt sedan 1975
 • Islam breder ut sig, trots att vi har 1400 års facit över den ideologin
 • Tilliten mellan människor har till stor del försvunnit.

Listan ovan kan göras betydligt längre. Allt, kort sagt, påverkas på ett avgörande sätt. Det finns i grunden bara en stor fråga: migrationen och dess konsekvenser. Den kan inte väljas bort.

Asylinvandringen påverkar allt. Arbetslösheten, bostadsbristen, skolan, socialbidragen, skatterna, välfärden, brottsligheten, allt!

Jag försöker vara en ansvarstagande medborgare. Jag är inte med i något parti eller politiskt aktiv mer än med bloggen. Min inställning är att samhällsförändringar ska ske så långsamt och försiktigt att man inte råkar slå sönder något som fungerar väl. En så dramatisk demografisk förändring som dagens asylinvandring till Sverige innebär är allt annat än långsam och försiktig, och det vi råkar slå sönder på vägen kan visa sig omöjligt att reparera i efterhand…

Tommy Pettersson, opinionsbildande bloggare utan hat

***

Nu vet jag sedan gammalt att Södermanlands Nyheter inte gillar mig och min blogg, däremot har jag inget emot SN, mer än att de de senaste minst tio åren gjort tvärtom vad de lovat. SN har pratat och lovat mer och bättre lokaljournalistik, vilket är bra och det vi behöver, bättre lokaljournalistik. Tyvärr har resultatet av dessa löften blivit tvärtom, mer samproducerat material och mer billig spaltutfyllnad. Det kanske är tvunget men då kunde SN vara öppen med detta. Nu sitter till och med chefredaktören i Eskilstuna och det är inte bra ur en lokaltidnings synpunkt.

Petterssons blogg har vuxit sig starkt under åren bloggen funnits, ideellt driven, utan annonser, utan bidrag och ekonomiskt starka sponsorer. Det vore verkligen något för SN att skriva om och fundera på varför folk vill läsa det vi skriver om. Nu går inte det eftersom SN och chefredaktör Eva Burman tagit avstånd från bloggen, till och med kallar mig hatbloggare och rasistisk bloggare för att jag engagerar mig i samhällsdebatten.

Därmed kan inte SN längre sägas vara en opartisk lokal nyhetsförmedlare utan är mera att beskriva som en tidning styrd av aktivister som tror sig kunna vara polis, åklagare och domare när det gäller det fria ordet.

Lite kul är att SN tyckte mitt genmäle var för mångordigt, enligt samma SN och den artikel med påståenden om mig och min blogg var mina svar ”korthuggna”. SN och Burman bestämmer självsvåldigt över vad som ska publiceras och inte publiceras i tidningen, när och hur.

SN har en egen agenda och bryr sig föga om uppdraget att vara ett forum för utbyte av tankar och idéer och samhällsdebatten. SN framstår alltmer som ett diktatoriskt media än en demokratiskt lokaltidning. Löften om publiceringar kan heller inte längre tas på allvar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

32 thoughts on “SN kallar mig hatbloggare och håller inte löften

 1. Sen Pettersson har jag bara ett parti att rösta på framöver. Nämligen vänsterpartiet. Det enda parti som tar kampen för dom svaga. Mentalpatienter, fattiga pensionärer. Folk som inte har råd att gå till tandläkaren. A kassan och andra rättvisefrågor. Kort sagt människor som S o M skiter i. Jag börjar rösta på V i EU valet. Sen får vi se 2022. Om den här regeringen sitter kvar till dess. Sköt om dig i den Sörmländska skogen Pettersson! 😇

  • Ja, ja Roland. Du röstar på vem du vill, men tänk på att efter några år med V-politik har vi inte råd att ta hand om någon.

   Se på Venezuela och dom har världens största oljereserver eller Nordkorea, Kuba, Sovjet osv. Inget land har lyckats genomföra socialismen.

   Tänk också på att i Vänsterpartiets program står än idag att de ska förstatliga privata tillgångar.

  • Söder vill hedra kommunismens offer med minnesdag – riksdagen säger nej

   SVERIGE Uppåt 100 miljoner människor tros ha mördats av kommunistiska regimer under 1900-talet.

   Riksdagsledamoten Björn Söder (SD) tycker att de förtjänar en särskild minnesdag – men intresset från övriga partier tycks obefintligt. – Det verkar finnas en viss allmän acceptans gällande kommunismen och dess symboler i Sverige, vilket är skrämmande, säger Söder.

   Fortsättningen av reportaget har Nyheter Idag lagt bakom betalvägg. Tyvärr!

   https://nyheteridag.se/plus/soder-vill-hedra-kommunismens-offer-med-minnesdag-riksdagen-sager-nej/

  • Vilka VPK prioriterar synes mig väldigt uppenbart med tanke på deras agerande i cirkusen som kallades regeringsbildning i cirkus Sverige.
   Mao är jag övertygad om att ett förslag från SD som gynnade utsatta svenskar skulle stöta på patrull från VPK.

   Jag får väl gratulera dig dock, för att ha sällat dig till flocken, precis som de vill. 🙂
   Bähäää!

  • Det är bra att du röstar Roland Karlsson.

   Att du väljer Vänsterpartiet i EU-valet, är säkert något du har kollat upp ordentligt.

   Här är då gruppen GUE/NGL i EU, som vänsterpartiet tillhör och är medlem i. Vänsterpartiets Malin Björk samverkar och ingår alltså i EU-gruppen GUE/NGL.

   https://www.guengl.eu/function/meps/

   Här en rundvandring i deras EU-korridor. “Konstverken” som hänger där, har en viss symbolik och historia.

  • Ja kommunister har ju lyckats bra i alla länder där dom försökt, visst rådde det välstånd i samtliga Öststatsländer,? Och vist dignar det av välstånd i Venezuela? Dessa länder har styrts av samma typ av lögnhalsar som Jonas Sjöstedt” allt till alla,” och det brukar sluta med allt till partitoppen och nöd för folket!

  • Säkert att det är Lodjur,? Kanske det är Jonas Gardell som sitter i bak)grunden och ylar?

 2. De har i princip vunnit kriget om Sveriges framtid men har trots det extremt svårt för den lilla minoritet som fortfarande inte “tänker rätt” och bräker sitt bifall.

 3. Ja det är allvarligt, blir man beskylld för något, ska man ha rätt att bemöta. Jag tycker också att det är bra för alla så att det som händer i vårt samhälle kan debatteras. En fri debatt ett måste för ett demokratiskt samhälle

 4. Att kalla den som älskar sitt land och folk för hatbloggare är ärekränkning. Något media inte ska pyssla med. Media har största ansvaret att Sverige ser ut som det gör, därefter politiker och man kan nog säga att utan kvinnlig rösträtt så hade Sverige inte sett ut som det gör.

  Jag vill dock framhålla att jag avgudar kvinnor, men jag tror det fanns skäl till att det förr var “en man en röst ett gevär” kvinnans hormoner spelar henne ett spratt ibland.

  Du gör detta utan betalt, du borde bli årets svensk och fick folket nåt att säga till om skulle du ligga mycket bra till.

  Skitmedia har förstört MITT och DITT land. Skäms på er som arbetar inom MSM.

 5. 1. Polisanmäl uppviglaren för förtal.
  2. Begär skadestånd för falsk tillvitelse.
  Eva Burman enda syfte är att skada dig personligen och din verksamhet.

 6. Thomas Mattsson skryter om att han suttit 10 år som chefs redaktör??

  Ja det är 10 år för mycket kan man säga!

 7. Folkfiender kallade man alla fakta,sanningssägare och regimkritiker i det forna gamla Stalin Sovjet,man kallade dem även fascister, nazister mm.
  Petterssons blogg är sprängfylld med fakta om vad som verkligen pågår ute i det svenska samhället och konsekvenserna av massinvandringsideologin som en liten självutnämnd elit tvingat på ett helt folk utan att folket fick kännedom om detta och således inte kunnat rösta för eller emot massinvasion av sitt eget land som vi nu kan se de fasansfulla konsekvenserna av, ren ondska mot svenska folket vilket tom barn på mellanstadiet kan dra vissa slutsatser av.
  Kämpa på Pettersson din blogg är viktigare än någonsin,den onda makten som förstör har inget alls att sätta emot alla fakta ni lägger ut ,de kan inte avslöja er med att ljuga ihop alla hemska saker som pågår i Sverige i massinvandringens spår och därför kastas de vanliga gamla epiteten på er också,man vet att man är på rätt väg när man maktens lakejer förföljer,hotar,beljuger och smutskastar en, för de jobbar inte för demokrati och yttrandefrihet, tvärtom, de jobbar hårdare än någonsin i vår tid på att en global diktatur skall införas och det är bara vi miljoner miljoner av folket i Sverige och hela Västvärlden som kan stoppa detta,då krävs kunskap om vad som pågår och vem som är den egentliga riktiga “folkfienden”.

  “Riktlinjer från Sovjetunionens Kommunistpartis centralkommitté föreskrev
  redan år 1943:

  ”Medlemmar och frontorganisationer måste oupphörligen 
  besvära, misskreditera och uttrycka sig nedsättande om våra kritiker. 
  När motståndarna blir alltför irriterande, stämpla dem då som fascister 
  eller nazister eller antisemiter… Kopplingen kommer efter tillräcklig 
  upprepning att bli ett ”faktum” i det allmänna medvetandet.”

  • Så det är som en etablerad advokat i Norrbotten sa för 30-40 år sedan. Att om man upprepar en lögn tillräckligt många gånger så blir det en sanning.

 8. Eva Burman och jagärhär ägnar sig inte åt att vara emot
  hat och hot på sociala medier.

  Eva Burman och jagärhär ägnar sig åt att med hat och
  hot jaga oliktänkande på sociala medier.

 9. Regeringen kallar sinnessjuka mördare för is-turister.
  Stefan Löfven kallar sd för nazister.
  Själv kallar jag Svensk media för lögnhalsmedia.

 10. Jag sa aldrig att jag skulle sluta hänga här och kommentera. Jag sa att jag blivit med i Facebook o lär hänga mest där. Ibland har du så jäkla rätt Pettersson.

  • Det är bättre att du stannar här i verkligheten än att du beblandar dig med HATARNA och HOTARNA på Facebook.

 11. Nedan en video från MSB:s seminarium ”Hur kan vi skydda vår demokrati mot informationspåverkan?” under Almedalsveckan 2018 där chefredaktör Eva Burman, Eskilstuna-kuriren berättade om diverse erfarenheter från avslöjadet av den svenska ”Trollfabriken Granskning Sverige” mm.

  T. ex påstods det att en massa hot och hat riktats bl a mot E-kurirens journalister och medarbetare. Eva Burman redogjorde för mycket mer om diverse internationella förvecklingar som E-kuriren drabbats av.

  Det märkliga är att chefredaktören nämner i sin berättelse i Almedalen 2018 INTE med ett enda ord om att ”Oxelösundsbon Tommy Pettersson driver en av Sveriges största hatbloggar”. Detta påfund verkar vara något som Eva Burman fantiserat ihop i efterhand. Vilka belägg för sitt påstående har hon idag?.

  Se och lyssna gärna till avsnittet med Eva Burman som kommer i slutet av videon vid tidskod c:a 40:00 och avslutande kommentarer vid tidskod c:a 49:00.

  [youtube https://www.youtube.com/watch?v=Vqe_uxSiDDY&w=560&h=315%5D

  Ett annat ämne om:

  Två lärare till sjukhus efter slagsmål på skola – 10 mars, 2019.

  https://petterssonsblogg.se/2019/03/10/tva-larare-till-sjukhus-efter-slagsmal-pa-skola/

  Chefredaktören Eva Burman borde inte acceptera beskedet som skolans rektor Peter Ekedahl gav till SN.s reporter att de inte har med att göra vad slagsmålet handlade om och varför eleverna som slogs stängdes av.

  Chefredaktör Eva Burman blir ju vanligtvis mycket engagerad när hon obefogat vill koppla hat, hot och våld till ”Högerextrema grupper” såsom Sverigedemokraterna, Granskning Sverige, Oxelösundsbon Tommy Pettersson, som hon påstår driver en av Sveriges största hatbloggar o s v.

  Men hat, hot och våldshändelser som bryter ut när några elever ryker ihop på Gripenskolan i Nyköping och en skolledare försökte gå emellan för att hålla isär eleverna ledde slutligen till att två lärare fick skjutsas till akuten av en kollega … Nej sånt kastar sig INTE chefredaktören Eva Burman själv blixtsnabbt över, fördjupar sig INTE i och rapporterar INTE heller alla fakta i ärendet.

  Nej visst nej, det går ju inte för sig eftersom sådana frågor inte passar in SN:s PK-värdegrundsmall. Hatet, hoten och våldet på Gripenskolan i Nyköping råkade ju komma från helt fel håll och från helt fel grupp / grupper, som absolut INTE får sättas under lupp och INTE heller får sakligt avslöjas in i minsta detalj.

 12. Ann-Katrin DREVFjäll? vilket passande efternamn på en journalist, drev är ju just vad dom brukar syssla med?

  • Tony:
   Den typen av “journalister”,nämnes i min del av Abzurdien,för “murvlar”. Moderna tiders hof-narrar/or,som lydigt följer härskarnas korrekta ord !
   Dessa består av i stort endast två arter,som fortfarande lever i en värld som flytt dem. Numera som anställda skribenter.
   Ena delen som njuter av Folkpartister,typ Fru Björklund och Wickström. M.a.o. Ingen uppfattning om allting,och skulle tioöringen trilla ner,blir det likväl i slutändan helt fel !
   Samt andra delen bestående av Stalinister,som ännu tror sig leva kvar i Marx/Lenins,dåvarande tidsålder…. ;(
   Abzurdistan år 2019….

 13. Jag har sen länge gett upp hoppet om Svensk Media, jag lägger inte ut en krona på Media ( SVT/SR undantaget på grund av att skiten tvångsbetalas via skattesedeln)

  Dom kan ljuga mygla mörka och utelämna vad fan dom vill, skulle dom någon gång, mot förmodan leverera verkligheten tror man dem ändå inte.

  Sen vem var det som sade att det skulle bli bättre med kvinnor på ledande poster? Det ser vi bevis på dagligen, dom är lika giriga hagalna som män, och lika falska som denna chefsredaktör, som ‘älter om etiska regler, och som sen ger blanka fan i att hålla dem. Ynkligt är bara förnamnet.

  • Att kvinnor inte är bättre än män ser vi ett tydligt exempel på att så inte är fallet om vi tittar på vår s.k. regering som enligt dom själva består till 100% kvinnor. ( FEMINISTISK) kallar dom sig,och feministisk = kvinnlig.

 14. Alice T’s sakliga konstaterande borde väl göra det mer legitimt att diskutera för och nackdelar med det onämnbara?

 15. Pettersson, jag har skrivit till tidningen och begärt en förklaring. Men vi alla vet ju varför! De vet att de arbetar i mycket grumliga vatten och de vet även att om invandringen uteblivit skulle Sverige blomstra. De finns aktörer som styr Sverige och hela väst bakom kulisserna och då spelar det inte så stor roll vilket parti som frontar. Den som ställer sig på tvären mördas.

Kommentera