Två lärare till sjukhus efter slagsmål på skola

SKOLAN. Två lärare skadades då de försökte avbryta ett slagsmål mellan elever på Nyköpings gymnasium i början av veckan. Nu är fyra elever avstängda. Både polis och skolledning utreder händelsen.

Det var några elever som rök ihop på Gripenskolan. En skolledare försökte gå emellan och hålla isär eleverna. Det ena gav det andra och två lärare fick skjuts till akuten av en kollega, men inga allvarliga skador konstaterades.

Skolans rektor Peter Ekedahl har stängt av eleverna som slogs och säger att Södermanlands Nyheter, tyvärr bakom betalvägg, inte har med att göra vad slagsmålet handlade om.

-Pettersson antar att det är den berömda ”Vår övertygelse om att satsa på integration, på att bryta barriärer och utanförskap och en skola för alla har resulterat i ”Nyköpingsmodellen”. Vår övertygelse är att vi med den här modellen leder skolan framåt både för den enskilde elevens utveckling och för skolans kvalitet i stort”.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Två lärare till sjukhus efter slagsmål på skola

  1. Prata med Stefan så fixar. han är vår store frälsare.
    Än fråga till. dig stefan
    Mao.poll pot.castro.arafat.är det några du beundrar.
    Det är. din plikt att svara

  2. Skolans rektor Peter Ekedahl och de föräldrar vars barn sett till att två lärare hamnade på sjukhus, ska veta att det är ansvariga för sina barns våld och kommunens kostnader. Det blir kommunval en vacker dag igen och föräldrar med skötsamma ambitiösa barn tappar nog tålamodet. Jag hoppas polletterna ramlat ned hos väljarna innan dess. Vi behöver ta tillvara normala barn och se till att de slipper detta jävla våld i skolor och övriga platser.

  3. Min Styvdotter gå på språk Introduktion i Nyköping hon säger att det hon se dagligen där, skulle aldrig hända i en Kinesisk skola

  4. ”Skolans rektor Peter Ekedahl har stängt av eleverna som slogs och säger att Södermanlands Nyheter, tyvärr bakom betalvägg, inte har med att göra vad slagsmålet handlade om.”
    Det är väl klart som f-n att SN och vi läsar har med det att göra. Skolan finansieras av skattemedel och vi som betalar har rätt att veta vad som händer där.

    • Chefredaktören Eva Burman borde inte acceptera beskedet som skolans rektor Peter Ekedahl gav till SN.s reporter att de inte har med att göra vad slagsmålet handlade om och varför eleverna som slogs stängdes av.

      Chefredaktör Eva Burman blir ju vanligtvis mycket engagerad när hon obefogat vill koppla hat, hot och våld till ”Högerextrema grupper” såsom Sverigedemokraterna, Granskning Sverige, Oxelösundsbon Tommy Pettersson, som hon påstår driver en av Sveriges största hatbloggar o s v.

      Men hat, hot och våldshändelser som bryter ut när några elever ryker ihop på Gripenskolan i Nyköping och en skolledare försökte gå emellan för att hålla isär eleverna ledde slutligen till att två lärare fick skjutsas till akuten av en kollega … Nej sånt kastar sig INTE chefredaktören Eva Burman själv blixtsnabbt över, fördjupar sig INTE i och rapporterar INTE alla fakta om ärendet.

      Nej visst nej, det går ju inte för sig eftersom sådana frågor inte passar in SN:s PK-värdegrundsmall. Hatet, hoten och våldet på Gripenskolan i Nyköping råkade ju komma från helt fel håll och från helt fel grupp / grupper, som absolut INTE får sättas under lupp och avslöjas in i minsta detalj.

  5. Vad….har SN plockat upp den här kunskapen från Pettersson?
    Detta är exakt det jag skrev i en tidigare kommentar i veckan.
    Så nu vet vi att SN lusläser din blogg.
    Så kom igen Tommy det är du som förmedlar den lokala journalistiken.
    F ö så var det på den sk språk intro klassen som det hela utspelade sig.
    Så det råder ingen tvekan om att det inte var unga arga vita pojkar.

  6. Till Sveriges alla skolor vill jag rikta uppmaningen, vill ni ha en livlig skola använd er av Nyköpingsmodellen.Den modellen visar nu resultat i fler slagsmål och mer arbete för vår undersysselsatta sjukvård.
    Vilka la grunden till Nyköpingsmodellens succé, jo socialdemokraternas store man Palme och hans regering på 60-talet.

  7. Hahaha fungerade det inte att titta ner i golvet och tala med låg ton till eleverna, den så kallade, lågaffektiva trams lösningen.
    Man kan bara skratta åt dom feminina expertlösningarna.
    Men för bövelen det är ju bara baaaaaaaarn.

  8. Ja om man kollar på AFS torgmöte i Nyköping på youtube så förstår man varför.

  9. Så länge det finns menlösa kärringar till rektorer som tror att figurer av
    Fridolin typ kan skapa ordning i skolan så kommer vi att ha problem.

  10. ”Nyköpingsmodellen” verkar fungera bra, och lärarna är säkert nöjda med utvecklingen…(iallafall i intervjuer)…

Kommentera