Emma Carlsson Löfdahl kan få 9,9 miljoner, men skyll inte på henne

KORRUPTION. Riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl, född 26 september 1970 i Ljungarums församling i Jönköpings län, lämnar Liberalerna och blir politisk vilde. Genom att sitta kvar i riksdagen mandatperioden ut kan hon få omkring 9,9 miljoner kronor av skattebetalarna – inklusive riksdagsarvode och inkomstgaranti.

Sveriges Riksdag, här vistas en korrupt yrkeskår.

– 50-årsgränsen är av avgörande betydelse för om man ska få inkomstgaranti fullt ut till det att man går i pension, säger Johan Hirschfeldt, ordförande i riksdagens arvodesnämnd.

Emma Carlsson Löfdahl (L) kritiseras för att hon hyrt sin makes bostadsrätt för 13000 kronor i månaden trots att avgiften endast var 2500 kronor och för det fått mer pengar i bidrag än hon har rätt till. Den affären ska en åklagare utreda.

Värre är att damen, och det är inte hennes fel. Idag har hon ett arvode på 66.900 kronor i månaden. Slutar hon idag får hon en inkomstgaranti i fem år,  Om hon hade hoppat av uppdraget i dag skulle hon få en inkomstgaranti i fem år, på sammanlagt runt 2, 2 miljoner kronor. Hon är fyllda 40 år men inte 50 år.

Kan Emma Carlsson Löfdahl (L) klamra sig fast till hon fyller 50 år, den 26 september 2020 finns det anledning för henne att fira rejält. Då är hon nämligen garanterad inkomstgaranti tills hon fyller 65 år på sammanlagt c:a 2,2 miljoner!!!

-Pettersson säger att redan fem år är fullständigt orimligt, det är dock inte Carlsson Löfdahls fel utan en korrupt politikerkår från alla partier som ger sig själva förmåner som är obegripliga för dem som betalar ersättningarna…

Observera att för de riksdagsledamöter som valdes in 2014 eller senare gäller andra regler som inte är lika generösa. Men de korrupta som beslutade ville inte ändra sina egna regler utan bara för dem som kom efter…

Reglerna om inkomstgaranti och omställningsstöd

29 thoughts on “Emma Carlsson Löfdahl kan få 9,9 miljoner, men skyll inte på henne

 1. Emma Carlssons Löfdahls man borde väl åtalas för ocker när han tar ut en sådan hyra

 2. Det måste väl ändå förekomma viss hjärnaktivitet hos liberaler och om de har trissat upp en ursprungshyra på 2500 till 13000, 520% så borde de förstå att detta är att likna med rån. Hoppas att hon kan bevisa att hon varje månad har betalt 13000 till sin make, om inte inte så ligger de båda i farozonen av att bli skyldiga till även bedrägeri.

 3. Folkpartiet är ett av de partier som vurmar för höjd pensions ålder . var det 68 år?Och sämre pension. DEt var väl inte 50år?

 4. Vad var det jag sade, Giriga fruntimmer finns det gott om, dom är av precis samma skrot o korn som giriga män.när det gäller att förse sig själva!

 5. Inte konstigt att ladorna blir tomma och att skattepengarna inte räcker till pension till vanliga hederliga människor som arbetat hela sitt liv.

 6. I mina ögon lukta det hela bedrägeri. Maken köper en lägenhet i Stockholm, som han sen hyr ut till sin hustru.
  kan man ju undra varför köper inte hustrun lägenheten? Är det inte hon som behöver den?
  Och köper maken lägenheten av en enda anledning, att hyra ut den till hustrun eller hade han tänkt bo i den.

  Maken är enligt wikipedia mantalsskriven i Ydre kommun, Östergötland, liksom hustrun Emma. Varför går han egentligen och köper en lägenhet i Stockholm? Kan man ju undra.

  Någon, liksom jag, som tror att det hela redan från början var upplagt på detta sätt för att kunna sko åt sig så mycket skattepengar som möjligt och få samhället att stå för en stor del av kostnaderna för lägenhetsköpet.
  Att hyra ut en lägenhet för 13000 kr som man själv betalar 2500 kr/mån för är ju inte bara oetiskt och sen hyra ut och ta betalt av sin hustru. Som de nu har lagt upp det hela kommer vi skattebetalare att inte bara betala deras bostad i Stockholm utan också för en framtida kapitaltillgång i flermiljonklassen som familjen sen har.

  Det får vara nog nu. Här betalar vi bidragen till en hel drös människor som inte har något intresse av att integreras i vårt samhälle, vi ska också sponsra riksdagsledamöternas och deras familjers förmögenhetsuppbyggnad. Som om de nu inte tjänar nog med pengar själva. Enligt en enkel internetkoll har maken, peter Carlsson ett flertal företagsengagemang, så han har nog säkert tillräckligt med pengar han med.
  Det här upplägget borde vara straffbart.

  • Dessutom nämndes i media uppgifter om att Emma Carlsson Löfdahl (L) “lånade ut” lägenheten mot betalning (antagligen mot kontanter som inte går att spåra) till andra personer vid tider när hon själv inte bodde där.

   Tyder på en riktig skumrask-härva som fullkomligt stinker av girighet och bedrägligt beteende mot skattebetalarna, skattemyndigheterna och eventuellt fler.


 7. bävar för deras välfärd, ifall en hastig å
  kraftig kris skulle inträffa…den dagen
  blir det inte kul att vara i deras string-
  trosor…slaff-slaff blire då, oavsett kön
  …se hur de gick för Mussolini

 8. När ska svensson/svensken vakna upp och fatta att vi lever i en av världens mesta korrupta länder??!!

 9. Vi importerar inte bara tjyvar o Banditer, det finns en hel del inhemska sådana, och väldigt många av dem har politiken som yrke!

 10. Dom behöver inte följa några andra regler än dom själva satt upp, och följer man inte dom så sätter man sig i ett hörn och tjurar som en 5-åring. Det blir så när ryggdunkarklubben sätter reglerna, bara att skylla på någon annan sen är det avklarat med bravur.

  Sparken med omedelbar verkan när dom blir påkomna att lura till sig skattemedel, nästa anhalt arbetsförmedlingen och stämpla max 300 dagar. Inte förrän då fattar dom att man inte leker med andras pengar

 11. “Ju godare vi försöker framstå på den politiska nivån, desto mer egocentriska kan vi agera privat. Ord ersätter handling.”


 12. detta är en SKYDDSVÄST som alla (?) partier
  försett sig själva med…ifall det uppdagas att de gjort fel…som sagt, hon inte den ende som
  tillskansat sig denna förmån…
  Skulle vara mkt intressant, veta…gissa vad?

 13. Och politikerföraktet ökar… konstigt….
  Vågar någon andas att det är fel, då är man en som hatar på en hatsite ( om det står här) och så blir man åtalad som pensionären tex som ifrågasatte Anders Ygeman.

 14. Åkessons svärmor satt ju flera år som politisk vilde utan att ens besöka arbetsplatsen uppbar full lön. Riksdan är nog den enda arbetsplats i detta land där ingen är sjuk och behöver sjukskriva sig Vi arbetar hemma säger dom. Finns ju inget intresse att ändra dessa missförhållanden då det skulle drabba dem själva. Rötan och korruptionen i detta land är inte ett dugg bättre än i korrupta bananrepubliker.

 15. Det är ju säkrare att bli Folkpartist,än både Triss och Lotto !! “!
  Plötsligt hände det” ,och hon fick 9,9 miljoner !!
  Hur mycket får då den andra FP-haggan,som ju även kan få vinst hos EU ?

 16. Tyvärr blir det ännu mer än 9,9 miljoner. Ersättningen för vilden är även pensionsgrundande så en fet pension är att vänta efter 65-årsdagen.

   • @ ossie

    Jag anser att Thor har rätt.

    Huvuddelen av de 9,9 miljonerna kr som betalas ut av riksdagen från damens 50-årsdag ända till hennes pensioneringsdag (sannolikt uppemot Emma Carlsson Löfdahls 70-årsdag eller den pensioneringsdag som kommer att gälla vid den tidpunkten.

    De 9,9 miljonerna betraktas som lön (vilket även ger mer i plånboken p g a gällande jobbskatteavdrag) och är dessutom pensionsgrundande.

    När det är dags för ålderspensionering kanske vid c:a 70-års ålder har Emma Carlsson Löfdahl fått högre pensionspoäng hos Pensionsmyndigheten jämfört med om hon inte fått de 9,9 miljonerna från riksdagen.

    Därför kommer Emma Carlsson Löfdahl få en fetare statlig pension från Pensionsmyndigheten jämfört med ett scenario där hon lämnat riksdagen och tvingats försörja sig själv på lönen från någon annan arbetsgivare som varit beredd att anställa henne. Vilket verkar mycket tveksamt med tanke på all turbulens och skandalreportage i media.

    Detta var mitt försök att förklara ett mycket komplext fall. Hoppas det överensstämmer med vad Thor menade med sin kommentar ovan.

  • Plus att damen åtnjuter jobbskatteavdrag som fortfarande gäller sedan Alliansens åtta år vid makten. De 9,9 miljonerna kr betraktas som lön (dvs inkomst av arbete) trots att vederbörande inte behöver jobba det allra minsta för att få pengarna insatta på sitt bankkonto.

   Trots löften från den rödgröna regeringen sedan år 2014 och framåt har den ej vågat / kunnat avskaffa hela mellanskillnaden i beskattning mellan …

   … inkomster som löntagare …

   och

   … pensionärernas inkomster från pension … men också från olika former av bidrag, sjukkassa, sjukersättning (fd förtidspension) mm mm

 17. Politiker ska INTE ha förmåner som väljarna inte har, det är rent svineri och man utnyttjar makten man fått på ett otillbörligt sätt. Ge tanten en lyckospark i baken i stället! Ganska hård spark 😉

  • Naturligtvis skall vi ändra regler och de förmåner som politiker har speciellt de som sitter inom EU är alldeles för förmånliga.
   Sedan borde rättskaffens politiker ändra reglerna i stället för att använda sig av reglerna och säga att det är OK….för om politiker som är de som sätter reglerna följer reglerna änen om de kanske inte fullt ut gillar dem…. vem ska då ändra? Ja kanske vi vanliga medborgare då bara vi får veta och det gör vi ju t.ex. genom att någon granskar makten… även om det naturligtvis finns en reasoning behind att det just nu inför EU-valet sker en granskning av vissa politiker….. tyvärr har man väl inte så mycket saftigt rörande SD så då ger man sig på L och C . . och snart kommer säkerligen angrepp på de andra också (M+KD)

 18. Antar att ECL sitter kvar i riksdagen och då naturligtvis behöver sitt boende som subventioneras som tidigare… erhåller 8 600 av de typ 13 000 som hyreskontraktet föreskriver…..

Kommentera