Somalier döms för våldsbrott åtta gånger oftare än danskar


BROTTSLIGHET. I Sverige förbjöd den socialdemokratiska regeringen av någon anledning Kriminalvården att registrera etnicitet och religion på dömda. I Danmark tycker man det är viktigt att veta vilka som begår brott och är mest brottsbenägna. Färska siffror visar att män med somalisk bakgrund döms för våldsbrott åtta gånger så ofta som män med dansk bakgrund. Justerar man för socioekonomisk bakgrund faller överrepresentationen till sex gånger. 

Nöjd somalier,kostar de danska skattebetalarna 219.000 kronor per år i snitt. Syrier är också ”duktiga”…

Varje år sedan 2007 har danska politiker beställt rapporter från Danmarks motsvarighet till Statistiska centralbyrån (SCB), Danmarks Statistikk (DST) för att få en inblick i hur integrationen fungerar i landet.

Rapporten behandlar flera olika delar detaljerat, bland annat arbetsmarknad, utbildning och brottsstatistik. DST påtalar att rapporten är mycket efterfrågad och populär i samhällsdebatten i landet, rapporterar Dagbladet.

Aftonbladet 13/3 2000. Då gick det bra och jag tror ingen kan påstå att det blivit bättre av att dölja etniciteten.

Den danska myndigheten har därför fortsatt med att ta fram motsvarande rapport varje år och nyligen publicerades den tolfte upplagan. Den redovisar utförligt gärningsmännens bakgrund och täcker alltifrån utlandsfödda ned till tredje generationens invandrare.

I den nya rapporten kan man bland annat se att män med somalisk bakgrund döms för våldsbrott hela åtta gånger så ofta som män med dansk bakgrund. Här hittar ni hela rapporten.

I rapporten syns att det är muslimska länder som de flesta brottslingarna kommer ifrån, folk från dessa länder är även ”duktiga” på att leva på socialbidrag medan invandrare från fatiga länder som Filippinerna, Thailand, Indien och Kina skaffar sig jobb.

-Pettersson noterar att i Sverige och Norge registreras bara brott efter medborgarskap, svenska och utländska medborgare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

”Kulturarv ligger bakom invandrarnas brottslighet”

Utredningen börjar bli gammal. Undrar varför regeringen inte vill göra en ny?


3 responses to “Somalier döms för våldsbrott åtta gånger oftare än danskar

 • age

  Vet inte varför, men jag kommer att tänka på att
  apor rättar sig inte heller efter skrivna regler.

  Vi har också testat med att sätta upp skyltar
  med anvisningar för vår hund —
  – men utan tesultat!

  Gilla

 • Bobby

  Det har ju gått så långt nu att allmänheten behöver inga signalement eller skräcksiffrig statistik längre. Allmänheten är mycket medveten om vem/vilka som begår alla brott, byråkraternas sorgliga skrattretande döljoperationer är således helt onödiga. Mord, våldtäkt, stöld, rån, bidragsfusk, kvinnomisshandel, knarkhandel osv osv: VI VET REDAN, tack så mycket.

  Gilla

 • ruben

  Viktigare dölja en avslöjande verklighet än att skydda svenska brottsoffer. En obegriplig prioritering och arrogant likgiltighet mot brottsoffren. Bevare oss från myndigheter och regering med bristande anknytning till sin egna befolkning.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: