Fyra afghaner går till stranden med knogjärn i väskan…


BROTTSLIGHET. Detta utspelade sig förra sommaren på en badplats vid Måns Ols utanför Sala i Västmanland. Flera inringare larmade polisen och uppgav att 10-20 personer var inblandade i slagsmålet vid badstranden.

Knogjärn finns i många modeller. I Sverige är de förbjuda att sälja och bära på allmän plats men afghanerna har dem tydligen som badleksaker…

– Någon sade att det var ett gäng på 10-12, en annan att det var 15-20 och att det var fullt slagmål där, säger Susanne Sjögren, befäl vid polisens ledningscentral.

Polisen skickade flera patruller och en ambulans till platsen men när de kom fram var personerna som hade slagits inte längre kvar. Däremot var två personer som varit inblandade i bråket kvar. Plus ett stort antal vittnen.

– Vi fick tag på två personer, varav en är en kvinna, född 1989 som hade en del skador, säger Susanne Sjögren, befäl vid polisens ledningscentral.

Polisen pratade med ett stort antal vittnen som var kvar på platsen och har efter det upprättat en anmälan om misshandel alternativt grov misshandel, bråket handlade om hur man uppför sig på en badstrand och de verbala hoten var som vanligt hora m.m.

-Pettersson fick tips från MB och för att göra en lång historia kortare så åtalades och dömdes fyra yngre män, alla är afghaner och afghanska medborgare.

De som misshandlades har namn som ser ut att höra hemma i f.d. Jugoslavien.

Alla afghaner dömdes till korta fängelsestraff, från 6 till 16 veckor, och har sedan tidigare utvisningsbeslut på sig. Afghanen som gjorde sig skyldig till det grövsta våldet genom att slå mannen i bakhuvudet med knogjärn, ska ha uppgett olika åldersuppgifter samt vara registrerad i Ungern under annan identitet.

Hotade vittnen med att eftersom de redan fått avslag på sina asylansökningar hade de inget att förlora på att döda.

Varför går afghaner som fått utvisningsbeslut lösa i vårt land?

 • Ahmad Ahmadi, som uppgivits vara född den 16 februari 2000, har, enligt uppgifter från migrationsverket, ansökt om asyl här i riket den 29 oktober 2015 och verket har den 16 februari i år beslutat avslå hans asylansökan samt fattat beslut om utvisning till Afghanistan; beslutet har inte vunnit laga kraft.
 • Zabiullah Sakhi, som uppgivits vara född den 6 mars 1998, har, enligt uppgifter från
  migrationsverket, ansökt om asyl här i riket den 21 oktober 2015 och det har
  förekommit olika uppgifter om när han är född liksom han registrerats i Ungern
  under annan identitet. Verket har den 22 september 2017 beslutat avslå hans
  asylansökan och fattat beslut om utvisning till Afghanistan; beslutet har vunnit laga
  kraft.
 • Ali Nabawi, som uppgivits vara född den 1 december 1999, har, enligt uppgifter
  från migrationsverket, ansökt om asyl här i riket den 25 november 2015 och verket
  har den 1 december 2017 beslutat avslå hans asylansökan samt fattat beslut om
  utvisning till Afghanistan; beslutet har vunnit laga kraft.
 • Mahdi Alizada, som uppgivits vara född den 27 oktober 1999, har, enligt uppgifter
  från migrationsverket, ansökt om asyl här i riket den 11 september 2015 och verket
  har den 27 oktober 2017 beslutat avslå hans asylansökan samt fattat beslut om utvisning till Afghanistan; beslutet i dom fastställts av migrationsdomstolen den 6
  mars i år och har vunnit laga kraft. 

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


3 responses to “Fyra afghaner går till stranden med knogjärn i väskan…

 • Langmore

  Ja, vårt samhälle är dåligt på att ge konsekvenser. Det startar redan när barn är små. Om man aldrig behöver tänka på konsekvenser av sitt handlande, går det för många överstyr.

  Gilla

 • compulsoryunion

  HVB-hem silverstaden Sala har väl 99% afghansk ockupationsbefolkning, eller mongolfolk från Iran iallafall (Mashadi)? lyssna på Familjehemsfabriken av SR

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Om det bara är barnen som leker med varandra så är det väl lugnt. Barn ska leka och den som sig i leken ger får leken tåla. Inget mer med det.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: