Hot och våld

Vi lever i en föränderlig tid och snart varje dag tar vi del av nyheter som får oss att skaka på huvudet, som vi diskuterar bland vänner och som får oss att spekulera i orsakerna.

Lokaltidningen bjöd i veckan på just två sådana nyheter där vi skakade på våra huvuden, som vi diskuterade i kompisgänget och där spekulationerna av någon lustig anledning pekade åt samma håll.

“Två lärare till sjukhus efter slagsmål på skola”

Denna rubrik kunde vi läsa i fredags. Gustav Fridolins favoritskolor har haft många problem sedan man beslutade sig för att slå samman kommunens högstadieskolor och gymnasium till större enheter. I början av veckan uppstod ett stort slagsmål mellan ett antal elever och i tumultet som följde skadades två lärare så pass att de fick uppsöka sjukhus. Fyra elever är avstängda under tiden som polis och skolledning gör sina utredningar.

SN

“Lärare på Frejaskolan hotas för jämställdsarbete”

Den rubriken kunde man ta del av igår. Det handlar om en lärare i en av grannkommunernas skolor som hotats av föräldrar som inte uppskattar hans engagemang. Både läraren och hans familj har tagit emot hot och man såg sig tvingade att skaffa hemligt telefonnummer efter att föräldrar till elever på skolan ansåg att läraren fokuserade för mycket på hbtq-frågor.

SN

Som jag skrev tidigare har man i kompisgäng och på arbetsplatser skakat på huvuden och spekulerat fritt. Åt vilket håll spekulationerna gått tänker jag inte ta upp här. Som etablerad media innerst inne förstår så tvingar man kunderna (läsarna) att spekulera när det saknas viktiga detaljer i artiklarna. Spekulationer visar sig ofta leda åt rätt håll, men ibland drar de iväg åt det rakt motsatta. En sak vet dock både media, kunderna och de inblandade bakom rubrikerna. Flertalet individer sitter på sanningen och den brukar så småningom sippra ut i diverse forum.

13 thoughts on “Hot och våld

 1. I Sverige pratar man om brandskydd efter att skolan brunnit ner, vi är alltid 27 steg efter.
  Hbtq i skolor med 30% invandrare är för sent om man nu vill ägna sig åt sådant trams.

  • Sexualkunskap är en del av läroplanen och homosexualitet ingår i detta. Vad jag tycker är egentligen ointressant, men läraren i fråga anser att hbtq-frågor bör ingå i undervisningen och tack vare det blev både han och familjen hotade av föräldrar. Det är ett problem, eller hur?

   • Kommer Storken (eller karavanen) fortfarande med barnen,inom Islamisternas värld ? 😉
    Gamle Stenbock kan dock inte minnas,att vi på den tiden blev undervisade i hur det hela går till ! Har tydligen likväl fungerat,eftersom statarlängorna var fulla av barn,redan då !
    Folkmängden i Sverige höll sig på en jämn nivå,utan att behöva importera andra främmande arter…
    Kan f.ö. endast minnas en lite avvikande i min lilla bonnby. En skräddare som kallades Frk.Erik ! Möjligt det fanns fler “hen” i det dolda i utkanterna av byn !

   • Ja det är ett stort problem. Som jag ser det så har både svenska och utländska föräldrar för stort inflytande i skolan.
    Där gäller det att lärare och rektorer får stöd av samhället.
    Tack för ditt svar.

 2. Ser att skolchefen på Gripenskolan i Nyköping anser att kameraövervakning ej löser problemen, men det vore bra för att samla fakta i skolor som använder sig av Nyköpingsmodellen. Vem gjorde vad och varför?

 3. Ser att skolchefen anser att kameraövervakning ej löser problemen, men det vore bra för att samla fakta i skolor som använder sig av Nyköpingsmodellen. Vem gjorde vad och varför?

 4. Det är inte alls konstigt att spekulationerna går åt detta hållet när gammelmedia ideligen mörklägger vem som ligger bakom brottet när det är en invandrare, men skriver ut namn och adress på personen ifråga när det är en Svensk brottsling
  I nittio fall av hundra sätts inte namn ut, utan man skriver bara “mannen”.
  Då är det med all rätt upp till den enskilde att utgå ifrån att det är en invandrare som begått brottet.

 5. Och med den Pyttipanna regering Sverige lider under kommer inga förändringar till det bättre att ske.

 6. Hela Sverige börjar bli som Södertälje varit
  sedan balkaninvasionen (från Syrien bl.a.) av den
  tidigare genuina staden.

  – och, helt obegripligt; Det finns ännu människor i Sverige som röstar på socialdemokraterna
  trots att S har förrått och sålt Sverige till islam!

  Grattis alla ni som blir kvar!
  Jag står nog ut min återstående tid.
  Läs gärna boken om Södertäljemaffian!
  Den kommer att skrämma dig!

 7. Ohållbart situation som kan bara lösas om man pratar om vad orsakar problemet och det kommer att kunna ske om man byter regeringen

Kommentera