Polisen: Det är ”motdemonstranterna” som ställer till med problem


VÄNSTEREXTREMISM. Erik Nord, polischef i Storgöteborg, som för några veckor sedan föreslog att pass och medborgarskap skulle dras in för de ”svenskar” som valt att resa till Irak och Syrien för att slåss för islam talar nu klarspråk om att Nordiska motståndsrörelsen, NMR, som av media kallas nazister inte när de ska demonstrera i Göteborg den 30 september. Utan det blir vänsterextremisterna, som säkert kommer starta upplopp, enligt säger polischefen Erik Nord.

Erik Nord, polischef som talar klarspråk.

Nordiska motståndsrörelsen, NMR, har ansökt om att få demonstrera i närheten av Bokmässan i Göteborg i höst. Polisen har tidigare meddelat att det inte finns någon laglig grund för att neka organisationen demonstrationstillstånd.

Detta bekräftas nu av Erik Nord, polischef för Storgöteborg. Det hade gått att neka NMR om deras syfte var att skapa oordning men enligt Nord är det inte den nationalsocialistiska organisationen som kommer bli det stora problemet, utan de vänsterextrema som av någon anledning kallas motdemonsranter av media, troligen för att en majoritet av journalisterna sympatiserar med vänsterextremisterna och några av dem till och med är aktiva i de kriminella gängen.

– Min generella bild är att det inte är den här demonstrationen som kommer utgöra den största faran för ordning och säkerheten. Vi kommer säkert få upploppsliknande situationer runt demonstrationen. Men de förövas ju i första hand av så kallade motdemonstranter. Då är det vår sak är stå emellan och hålla isär och se till att båda sammankomsterna kan genomföras, säger Erik Nord till Sveriges Radio Kulturnytt.

-Pettersson säger att det är samma sak när Sverigedemokrater håller möte, ”motdemonstranterna” ställer till kaos Det var samma visa när gotlänningarna protesterade mot asylsökandes våldtäkter, ”motdemonstranter från fastlandet bråkade.

Det är det som är aktuellt i dagarna från Charlottesville, USA där vänsterextremisterna ”motdemonstranterna” angrep den tillståndsgivna demonstrationen.

 

Media har en stor del i att de antidemokratiska vänsterextremisterna får härja fritt eftersom politiker och de flesta polischefer inte törs tala klarspråk.

Många dumma argument hörs annars på Sveriges Radio, ett är att det inte går att jämföra nationalisterna med ”motdemonstranterna”. För mig är det en obegriplig jämförelse. Alla har grundlagsskyddad åsikts- och yttrandefrihet, men det verkar media ha glömt…


27 responses to “Polisen: Det är ”motdemonstranterna” som ställer till med problem

 • Överklagande om hets mot folkgrupp | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] NMR, som av media kallas nazister när de ska demonstrera i Göteborg den 30 september. Det blir de vänsterextremisterna, som kommer att starta upploppen, sade polischefen Erik Nord […]

  Gilla

 • NMR frias från hets mot folkgrupp | Petterssons gör Sverige lagom!

  […] NMR, som av media kallas nazister när de ska demonstrera i Göteborg den 30 september. Det blir de vänsterextremisterna, som kommer att starta upploppen, sade polischefen Erik Nord […]

  Gilla

 • Obegripligt att de får demonstrera utan tillstånd | Petterssons gör skillnad!

  […] Minns ni inte polischefen Erik Nord som sagt att det är ”motdemonstranterna”, alltså v…och inte NMR. Att det inte beskrivs i klarspråk beror troligen på journalisternas politiska sympatier, och om ni undrar var de sympatierna ligger så fråga er varför de rapporterar om högerextremister och motdemonstranter… […]

  Gilla

 • Marty

  Nazister som dom kallats är inget mer än ”scapegoat” för dom andra onämda aggresiva grupper som inte än lärt sig att behärska sig och visa vuxet ansvar när dom vill medla sitt ord eller syn.Rasister är andrs” jokern” dom slänger ut när kunnskapen visar sin frånvaro!
  Yttrandefriheten är viktig att värna om och den är lika för alla även några tror sig ha mer rätt än andra.Som sägs här är motdemostranterna dom som ”hetsar” möjligen men då att gå till attack fysiskt imot dom gjör dom provoserande fredliga.Linjen måste gå där den grupp som startar fysiskt våld och aggression är den grupp som borde hanskas med lagligen och inte den som får ”jokerkortet” slängd på sig?

  Gilla

 • ThinLizzy

  Erik Nord verkar ha förstått vartåt vinden vrider.
  Kan det vara så att han sår nu för att skörda sedan?

  Gilla

 • Sagittarius

  What we need is not freedom of the press, we need freedom FROM the press.//Oswald Spengler

  Gilla

 • Peter

  Förstår inte hur sr kan få hålla på att vänstervrida allting hela tiden,går tamefan inte att lyssna på radiojäveln fem minuter innan man måste slå av.

  Gilla

 • The proud Swede

  Personligen hatar jag alla jävla kommunister

  Gilla

 • ruben

  Se upp extra noga för de som vill kalla sig anti-något. De är självgoda nog att tro att de jämförelsevist är så extra goda att endast deras åsikter bör få framföras.

  Gilla

 • centurion

  Hur ska vi få bukt med lögn-fabriken ? Jag menar då SR/SVT.
  Vart ska man vända sig ? Polisen, JO, Plus eller kanske Gud själv.
  För ¨Granskningsnämnden¨ lär väl knappast vara någon framgångsrik
  väg. Kollade statistiken från 2015 : Av 2841 anmälningar var det bara
  12 ! st. som blev fällda. Kanske är nämnden helt tandlös eller vill inte
  ha några tänder. Svåger-betéende.

  Gilla

 • Jhonsson

  Hur länge kommer Erik Nord ha att kvar sitt jobb?
  Eller kommer han tvingas att pudla?

  Gillad av 1 person

 • Mjölner

  Nu får Svenne Banan se upp med vad han säger till doktorn. Det finns risk att bli inlåst på psyket för diagnosen ”islamofobi”. Alltså att man är rädd för islam och dess utövare. Man har nu lyckats göra en psykisk sjukdom av rädsla och religion. Eftersom många är rädda för den förda absurda invandringspolitiken kommer snart diagnosen ”rädd för svartmuskiga krullhåriga negrer” införas under namnet ”Sambofobi”. Tvi fa´n sa File´n.

  Gilla

 • Jack

  Det var väl ingen nyhet. Alla som har ögon att se med, öron att höra med, har fattat detta sedan länge. Det är massmedia inklusive SVT/SR som har vilselett hela tiden. Sluta köp dagstidningar och säg upp TV-licensen och börja läs alternativmedia, så får du koll på läget.

  Gilla

 • Hönsmamman

  Ser vi vad som skulle kunna bli en effektiv och omtyckt RPC?

  Gilla

 • ossie

  Det är alltid vänsterslöddret som står för allt våld utan undantag.

  Gilla

 • compulsoryunion

  fängsla poliserna som inte ens kan verkställa utvisningar ens när IG-man sagt 80 000 Rakmat Akilovs ska ut med polishjälp..

  Gillad av 1 person

 • 1788

  Detta har vi vetat om länge. Det är inte socialisterna i NMR som bråkar. Det är socialisterna i Expo, VPK oco Miljöpartiet som utövar våldet.

  Syskonkärlek kallas det.

  Gilla

 • Blåsfirren

  Det är synd att snuten ska stå i vägen. Så jävla less på söndercurlade drägg som inte har bidragit med en krona. Är i femtoårsåldern med trasig rygg på grund av tunga arbeten men nog ska jag klara av piska upp er snorungar.

  Gilla

 • Stenbock

  Jo detta vänsterpack orsakar mycket elände och skada för hela samhället.
  I dag påstås, (alltså tag det för vad det de är) att postorderkunder förföljes om de köpt ” från nazistiska företag”…!! Har skrivit det många gånger tidigare, Absurdistan slår gamla DDR med hästlängder.. ;(

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: