Tusentals syrier återvänder hem varje dag

SYRIEN. Efter åratal på flykt från kriget i Syrien är det nu långa köer varje dag för att återvända. Jordanien öppnade gränsövergång vid Jaber i oktober efter att de syriska regeringstrupperna besegrade terroristerna som kontrollerade den andra sidan.

Gränskontrollen vid Jaber mellan Jordanien och Syrien, på motorvägen som går till Syriens huvudstad Damaskus. 

Nu passerar flera tusen människor gränsen varje dag. Det är köpmän som återupprättar den gränsöverstigande handeln och flyktingar som ska hem och försöka bygga upp sina liv igen.

Mer på BBC inkl. film. 

Gränsövergången Jaber är en av många mellan Jordanien och Syrien.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Tusentals syrier återvänder hem varje dag

  1. De syriska flyktingarna i Sverige kom inte ens från kriget i Syrien. De vandrade runt i andra länder som arbetslösa och korkade myndigheter släppte in alla som ljög om att de kom från Syrien.
    Samma sak med alla från Afghanistan som kommer från Iran.
    Väldigt få kommer återvända från Sverige

    • Har också funderat på,om dessa pensionsräddare som ”svittsaren” påstår,kommer att ”blir lönsamma i längre fram” ? ;(

      • Det finns ingen lönsamhet i en dålig investering. Bara djupare hål ju längre man håller på.

  2. De återvänder inte till Syrien från Sverige för de tog sig inte hela vägen upp dit för att de flydde från något. De sökte sig till landet vid nordpolen för att bli försörjda av Die dummen Schweden.

  3. …och myndigheterna i detta allt märkligare land flyger hit människor från Syrien för att de ska känna sig trygga.

  4. Inga från Absurdistan kommer återvända de alltför väl omhändertagna och omhuldade av S, Muppartiet,Rödskrikan och Majoren även kommunisterna gör allt för dem.

  5. Ett naturligt beteende för de verkliga Syrierna.Nu är det nog så,att de som lever och uppbär bidrag i Abzurdien endast till mindre del,är inhemska Syrer.
    Under invasionen 2014/15 uppgav ju alla afrikaner,iraker,afghaner och pakistaner,usberker,och otaliga andra att de var från Syrien.
    I dårarnas land togs ju detta för sanning därför har vi det elände,som idag råder !

  6. Hoppas att de som är i Sverige också återvänder. Tyvärr är jag dock oerhört skeptisk på den punkten, då jag är övertygad om att det mer än generösa bidrsgssystemet gör att de allra flesta väljer att stanna kvar i landet.

  7. Norwegian är ju i ekonomisk kris och vill sälja av en del flygplan. Något för regeringen att nappa på och köpa in några stycken och starta egen flygverksamhet och specialutrusta flygplanen för deporteting av de som fått utvisningsbeslut. Även för de som vill återvända frivilligt bjuder vi på returbiljett.
    Kan nog behövas några flygplan för flera år framåt.

Kommentera