5000 nya kvotflyktingar ska hämtas i Afrika – Vi är framstående på det här området

INVANDRING. Nu har Migrationsverket tagit beslut om fördelningen av årets flyktingkvot, eller vidarebosättning som det också kallas. Ett ökat fokus på Nord- och Östafrika, samt ett fortsatt starkt stöd för syriska flyktingar står för merparten av platserna, meddelar Migrationsverket

– Det finns ett stort behov av vidarebosättningsplatser för människor som är på flykt i Afrika, framförallt för människor som är på väg mot Libyen för att ta sig till Europa över Medelhavet, säger Oskar Ekblad, chef för vidarebosättningen.

Regeringen har sedan tidigare beslutat att Sverige ska ta emot 5000 kvotflyktingar under 2019. Nu har Migrationsverket fattat beslut om fördelningen av platserna, efter samråd med UNHCR, regeringen och andra samverkanspartners.

Se sektionschef Oskar Ekblad och enhetschef Helena Kullberg berätta om årets flyktingkvot och arbetet med vidarebosättningen.

-Pettersson läser, “framförallt för människor som är på väg mot Libyen”. Var ska dom plockas upp och varför inte hjälpa dem hem i stället?

På Migrationsverket verkar glada över att få ställa till med problem för Sverige och skryter över den den stora invandringen, som trots löften om EU:s miniminivå bara fortsätter…

Vi är framstående på det här området, säger Oskar Ekblad, chef för vidarebosättningen. Alla flyktingkvoter är inte framräknade än, men vi befinner oss i den absoluta toppen, både i Europa och faktiskt även globalt.

Varken Migrationsverket eller regeringen verkar ha insett att Sverige är fullt, att IS är besegrade, att det är lugnt i Eritrea osv. Afrikas framtid är i Afrika.

 • Syrien och dess grannländer 2 000
 • Östra Afrika och Afrikas horn 1 300
 • Nordafrika (centrala Medelhavsrutten) 1 000
 • Asien 100
 • Prioriterade och brådskande ärenden 600
 • Totalt 5000

Så här ser verkligheten ut, Sveriges framtid lär sig bo…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

31 thoughts on “5000 nya kvotflyktingar ska hämtas i Afrika – Vi är framstående på det här området

 1. https://www.bz-berlin.de/data/uploads/2019/02/dpa-picture-alliance-19-6_1550945936-480×270.jpg
  Ännu en ny kultur som skall prägla framtida Abzurdistan.
  I Spanien som redan fått mottaga en stor del niggrar har nu en inhemsk spanjor accepterat de nya afrikanska sederna från djungeln.
  En 26-åring mördade sin mamma när han blev hungrig. Styckade henne och t.o.m. frös in delar av kroppen i plastdosor allt för framtida bruk. Resterna gav han åt hunden !!
  Först när den 60-åriga kvinnan börjades saknas i kvarteret,upptäcktes vad som skett.
  På bilden från BZ den gripne sonen förs bort av polis.

 2. Men dom behövs väl för att Afrika ska kunna
  bygga sataliter, elbilar, kärnkraftverk och
  andra avancerade byggen.

  Eller är det så att aporna i djungeln inte
  bygger fabriker?

  Vi behöver kanske personal till firman som
  plockar kokosnötter från palmerna (i Sverige)?

 3. Borde inte migrationsverket klimatkompensera för den högre belastning på jordens klimat som “flyktingarna” utgör när de lever i Sverige?

 4. Låt den här mannen räkna ut hur många 1) nya polisutbildningsplatser,
  2) räddningstjänstpersonal, 3) akutbilsförare, 4) läkare/sjukvårdare, 5) ordningsvakter/väktare, 6) migrationshandläggare, 7) försvarsadvokater, 8) domare, 9) kriminalvårdare, 10) socialsekreterare, frivårdspersonal, samt 1000-tals lägenheter och 1000-tals skolplatser i SFI. Brottsskadestånd av staten i miljoner till barn, kvinnor och män som kommer i deras väg. Mänskligt lidande och död men det värderas inte i pengar. – som dessa 5000 kostar. Det värsta är att många kvotflyktingar inte kan utvisas pga antaganden om situationen i hemlandet som tex Eritrea.

 5. Och Lädersoffan går inte av för hackor, sådan soffa har jag inte råd med trots ett helt liv som Arbetare?

 6. Jag hoppas att de 1,2 miljoner Svenskar som fortfarande befinner sig här i sweckistan är medvetna om att det kommer att bli omöjligt för oss att leva här i fortsättningen. Det är ju fyra till fem gånger så många invandrare som Svenskar i detta så kallade land.

 7. Finns det ingen off knapp på de här knäppgökarna, för det finns väll ingen normal begåvad som tror att de gör något av uns bra för Sverige mer än bara dra oss längre och längre ner i ett elände utan slut.

 8. Ännu flera analfabeter och häradsbetäckare. Som om vi inte har nog redan som det är. Man är närmare gråt än skratt.

 9. Det är liksom en tävling om vem som samlar mest flyktingar? Är detta nåt att vara STOLT över?????? Sinnesjukt. Sverige är som nån crazy cat-lady som inte ser några problem med att ha 2 miljoner katter i hemmet, lite piss och sönderrivna möbler måste man ju tåla, för dom är så sööööta och myyyysiga. I slutändan har man inte “räddat” någon eller fixat något, man har förstört sitt eget hem. Men det får man ju inte prata om, för det är NAZISM.

 10. 2 431 780 uppehållstillstånd har beviljats mellan 1980 och 2018 samt 8 238 i januari. Före 1980 var inte invandringen heller obetydlig men i betydligt mindre uppseendeväckande antal. Dags att hitta jätteproppen Allan och plugga igen migrationshålet.

  • Inte är det ju sååå mycket, typ halva Finlands befolkning. Eller Island gånger 10? Det ryms många många mångaaaaaaa fler, Sverige är jättestort, Reinfeldt har sagt så. Oj vad trevligt alla kommer ha om 10 år när socialbidragsfrämlingarna är 5 miljoner.

 11. Det löser sig genom att skatterna höjs lite, det kan vi skriva in som demografiska ändringar i budgeten säger finansministern

 12. Har inte Greta Thunberg räknat ut vad det kostar i CO2 utsläpp att flyga 5000 afrikaner till Sverige? Och sen blir det miljöpåverkan i städerna,anstalterna och på förläggningarna. Sen ska dom ha bidrag. Det måste vara en av historiens mest kostsamma flygresor om man ser till alla faktorer.Vi kan lugnt fortsätta med våra Thailandsresor, för där går alla med vinst

  • Glöm inte alla utsläpp när dom flyger hem på semester till landet som dom har “flytt” ifrån på skattebetalarnas bekostnad!

 13. Man måste fråga sig vad är meningen med importen av människor från Afrika, om det är befolkningsökningen som skall lösas med import därifrån kan det ses som meningslöst ?

  Afrika hade en befolkning 1900 på 140 miljoner.
  2010 hade den ökat till 1 miljard.
  2050 beräknas den till 2,5 miljarder.

  Det är befolkningsökningen som är hotet, som gör att utsläppen och förbrukningen av råvaror kommer att öka drastiskt.
  När det gäller Afrika kommer det att bli vattenbrist därför grundvattnet har redan nu sjunkit till mycket låga nivåer.
  Finns det inte vatten kan inte livsmedel produceras och det blir svält, som redan nu sker i afrikanska länder.

  Ett stort problem i Afrika kommer att bli bristen på vatten.

 14. Kan man säga att dumhet har ett ansikte så är det väl de två på migrationsverket som har det ansiktet.
  Att Sverige är bortom all räddning står mer och mer klart.
  Med stor säkerhet är det 100 % muslimer som kommer också.
  Arma land!

 15. Vart skulle världens alla människor som vill bo och bli svenskar ta vägen om den mångkulturella socialbyrån Sverige en dag eventuellt skulle bli mättad och inte kunde försörja alla som tydligen måste försörjas av svenska skattepengar ?
  Om detta hände, tänk vad besvärligt det då skulle bli för Löfven hans öppenhjärtliga trojka de övriga inom 7 klövern och alla andra inom det mångkulturälskande vänstervridna hycklande och välgödda etablissemanget.

 16. Vidarebosättning hahaha ännu ett epitet på en utmaning.
  Våran sk regering är världsbäst på ordtrixande.
  Ett svek mänskligheten aldrig skådat är närmare verkligheten. .

 17. Den humanistiska och moraliska stormakten har änligen blivit etta på något utöver gruppvåldtäkter och skjutningar/sprängningar.

 18. Sanningen är ju att sverige, om landet ska kunna räddas, aldrig någonsin mer kan ta emot en enda till utomeuropeisk asylinvandrare!

Kommentera