Finansminister: Skatten kommer att höjas

SKATTER. En ny stor skattereform kommer att innehålla skattehöjningar, menar finansminister Magdalena Andersson (S). – Jag tror att alla skatter kommer att komma upp på bordet och att det kommer att handla om både höjningar och sänkningar, säger hon till Dagens Industri

Socialdemokraterna har tvingats till flera anpassningar för att få till den överenskommelse med C, L och MP som blev klar i januari.

I en intervju med Di berättar nu finansminister Magdalena Andersson om den kommande stora skattereformen som ska tas fram under mandatperioden.

– Det är inte mitt syfte med skattereformen, säger hon till tidningen och menar att inget i avtalet säger att den samlade skattenivån ska sänkas.

– Min ingång är att vi behöver skatteintäkter för att säkra välfärden i den demografiska situation som vi befinner oss i, fortsätter Magdalena Andersson.

-Pettersson konstaterar att finansministern (S) ljuger, skattehöjningar behövs för att finansiera asyl- och anhöriginvandring…

Bild från Politikfakta

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Finansminister: Skatten kommer att höjas

 1. Skattehöjningar ?
  Ja, socialbyrån Sverige har och kommer att ha väldigt stora utgifter i framtiden.

 2. Jag som vanlig arbetare undrar precis som Leif Östling “Va fan får jag för pengarna”. De gagna inte mig, dig, pensionärer, skola, vård, polis, militär eller omsorg de enda som tjänar på detta är vår svenska adel med lägre värnskatt och alla ny “svenskar” som ser detta land som ett paradis.

 3. Jag har hört detta ett hundratal gånger de senaste 20 åren, men jag har aldrig upplevt det i verkligheten. Alltså att regeringen tänker på VÄLFÄRDEN.

 4. http://www.ninadrakfors.com/wp-content/uploads/2015/09/11948141_10153197012278247_588856929_n.jpg

  … som övervältrats på kommunerna.

  De nya skattehöjningarna kommer användas till att fortsätta guldregnet över invandrarna …

  http://elak-javel.farbrortorsten.com/wp-content/uploads/2015/03/sossar-ladan-tom.jpg

  Från vänster till höger ser vi sossarna Mikael Damberg, Magdalena Andersson, Stefan Löfven “in full action”.

 5. Centerpartiet och folkpartiets väljare är mycket nöjda med det beskedet.

  De lågavlönade arbetarna som röstar rött är också mycket tillfreds med det beskedet. För nu har den kommande allmänna pensionen sänkts till strax under 50 % av lönen. Som grädde på moset till det, så höjs pensionsåldern till 66 år till 2023 och ytterligare 2026.

  Så för de “röda arbetarna” med låga löner, innebär ju höjda skatter ännu mer i plånboken , för ett livslångt slit. Samt på det, bara bättre pensionsvillkor. Eller hur?

  Maggans uttryck “säkra välfärden i den demografiska situation som vi befinner oss i”, är ju bara för skrattretande.

  Tidigare har det hetat från sossehåll, att med invandring och fler svenska medborgare, så säkrar man välfärden och ökar skatteintäkterna. Vilket man även har sysslat med i många år nu. Funkar inte den strategin?

 6. Sveriges senaste kommun Palestina behöver visst mer av våra gratispengar till terrorister, då levererar sossarna direkt.

 7. Är där mer pengar att råna fattig pensionärer på
  ni skulle ju förvisats från landet Typ sibirien
  Magdalena Andersson Rånare

 8. Det är klart skatterna måste höjas och det rejält. Löfven har lovat att världens största humanistiska stormakt Sverige ska ge alla i Afrika rent vatten och avlopp.
  De är välbetalda och har kul med våra surt förvärvade skattepengar våra politiker.

 9. För mig är det okej om pengarna hamnar rätt. Tyvärr gör det inte det o då tycker jag det är fel.

 10. Det verkar bli Sveriges närmaste framtid. IS-medlemmar välkomnas tillbaks nu i vårt samhälle samt fortsatt stora mängder anhöriginvandrare och bl.a. därför höjs våra redan skyhöga skatter. IS-hyllande religiösa fanatiker, som mördat och lemlästat oskyldiga skall ha sina barn på dagis eller i skolor och bo grannar med vanliga familjer. Vi skattebetalare ska till på köpet försörja dem. Sverige kan inte fortsätta med den här sanslösa oordningen. Vem ligger bakom? Vad sysslar de i riksdagen med? Det finns ett verktyg, som heter misstroendevotum och ska användas av ansvarsfulla när de anser att det verkar gå åt h-vete.

  • Naturligtvis sänker de värnskatten. Alla politiker ligger i det skatteintervallet. De jobbar på bra åt sig själva politikerna.
   Pensionärerna får höjd pension med 100-250kr/mån. Politikerna höjer sina löner med 3000-4000kr/mån. Snart vill de ha längre semester också, pensionärerna har ju semester hela året. 15 veckor är för dåligt för politikerna. Snart vill dom väl bara jobba i april och oktober, och ha 200 000kr/mån.

 11. Var det på grund av skattehöjningar som Centern och
  Liberalerna godkände Socialdemokraterna som regeringsbildare?

 12. Hon är en storlögnare som resten av regimen. Varför måste skatten höjas när “sverige” går “så bra” ?

Kommentera