Sossarna och valanalysen


Gabriel Wikström, socialdemokrat och f.d. minister i den rödgröna regeringen, ger sin analys av Socialdemokraternas historiskt dåliga val förra året.

Wikström förklarar detta i tre punkter. Det parlamentariska läget, samarbetet med Miljöpartiet och sossarnas skärpta migrationspolitik.

Låt oss börja med sossarnas invit till Miljöpartiet. Samtliga partier borde nu inse att man inte förlitar sig på Mp utan att det får konsekvenser, både för landet och för de partier man hoppar i säng med.

Det parlamentariska läget har uppkommit, inte minst tack vare Socialdemokraterna själva och det läget lär man få leva med i många år till.

Två lite lustiga bortförklaringar på sossarnas usla resultat de senaste valen. Om man nämner Löfven, Sahlin och Juholt, kanske man hittar en förklaring som ligger närmare till hands. Givetvis tillsammans med att Socialdemokraterna övergivit sina mest trogna väljargrupper, pensionärerna och arbetarna.

Fast den mest häpnadsväckande förklaring Gabriel Wikström kommer med, är ändå den om den skärpta invandringspolitiken.

”Tvärt emot vad partiledningen trott rörde migrationsförslagen upp heta känslor internt, med skarp kritik och avhopp som följd”

Vi vet att det inom socialdemokratin råder en intern vrede mot de skärpta asylregler som Stefan Löfven utfäste så sent som i maj 2018. Ta del av dessa på Metro. Att lägga skulden för sossarnas ras på den skärpta migrationspolitiken är givetvis ett patetiskt försök att rädda ansiktet. Nu kan man åter öppna upp för en generös migration, vilket man redan deklarerat kommer att ske. Fast tittar man historiskt och på denna graf från Valdigital är läget bra mycket mer bekymmersamt än Wikström och andra socialdemokrater vill göra gällande.

KLICKA FÖR STÖRRE BILD

Någonstans vid det tjocka svarta strecket presenterade Löfven partiets skärpta asylpolitik. Ni ser själva att raset inleddes långt tidigare än så och trenden följer övriga Europa där Socialdemokraterna rasar i land efter land.

Wikströms förklaring rimmar dessutom illa med vad sossarnas partisekreterare sade så sent som för en vecka sedan. ”Nu ligger vi mer i paritet med jämförbara mätningar”. Som bekant har sossarna lovat Mp och C att man ska göra migrationspolitiken generösare igen och när det presenterades tappade partiet väljare i de opinionsmätningar som följde.

Uppmärksamma medborgare kanske märkt att sosse efter sosse nu går ut och sjunger invandringens förlovad sång. Detta som en morot till alla de som vill öka invandringen och givetvis för att göra den nya väljarbasen glad och nöjd. Huruvida svenska arbetare och pensionärer uppskattar en mer generös migrationspolitik återstår att se. Hittills har de satts på undantag och jag tror inte att Löfven väljer att prioritera bort förorternas invånare.

Aftonbladet

 

 


3 responses to “Sossarna och valanalysen

 • Anders Nilsson

  Såklart gör man som väljarna önskar och minskar invandringen så förlorar man röster.

  Gilla

 • Kent

  I Socialdemokraterna finns en stor kader av kloka och furnuftiga personer men en stor del är totalt från vettet och vrickade. Man kan kalla dom tokvänster ledda av såna som Ulf Bjereld och Margot Wallström plus många mer. Det är dessa som har tagit över och topprider partiet. Sen spelar maktgalenheten och storhetsvansinnet också in.

  Gilla

 • Tony

  Ja och hade Sossarna inte importerat valboskap plus placerat ut alla med partibok på alla departement och andra instititioner är jag ganska säker på att Sossarna inte ens kommit över ens 20 %

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: