Stäng

S – ett parti på dekis

Socialdemokraterna hade så sent som 1969 egen majoritet i Sveriges riksdag. I valet 1994 fick man 45,2 procent av rösterna, men nu är det andra siffror som gäller.

Att sossarna är Sveriges statsbärande parti råder det ingen tvekan om, eller rättare sagt var, för när partiet allt tydligare överger sina traditionella väljargrupper så sjunker också partiets stöd i både riksdag och kommuner. Partisekreteraren Lena Rådström Baastad förklarade siffrorna i gårdagens Rapport.

Normalläget för dagens Socialdemokrater är alltså ett historiskt lågt väljarstöd. Så lågt stöd som 27-28 procent har man inte haft sedan valet 1911 då man hade 28,5 procent av väljarna bakom sig. Det man då ska ha i åtanke är rådande situation. Att partiet ens når dessa historiskt låga väljarsiffror förklaras med att man numera hittar sina trognaste väljare i svenska förorter och i moskéer. Arbetarklassen av idag väljer andra partier, vilket synliggörs i denna tabell från valet 2018.

Då vet vi ändå att LO satsat tiotals miljoner av medlemmarnas pengar för att lyfta fram S i valen och att man lagt ned mycket möda med att propagera för partiet i medlemstidningar och via telefonsamtal direkt hem till medlemmarnas privata mobiler.

Det är alltså förorternas invandrare som lyfter dagens socialdemokrater och kanske det är därför som partiet under sina år i regeringsställning bedrivit en asyl- och anhöriginvandring som övriga västvärlden inte skådat? Vad händer då när antalet muslimer i Sverige är så stor att ett renodlat muslimskt parti med fokus på islam blir en maktfaktor? Har man en gång övergett trogna väljare lär dessa inte återkomma och med ett muslimskt parti som på allvar kandiderar till riksdagen, kan vi få se ett historiskt tapp av S-väljare.

Det skulle följa ett mönster vi ser i Europa. Vi har de senaste åren bevittnat en socialdemokrati i närmast fritt fall. I land efter land tappar de Socialdemokratiska partierna mark och experterna ser ingen ljusning i horisonten.

Sossarna i Sverige faller på eget grepp, vilket också verkar vara fallet i övriga Europa. Ha då orden ovan i färskt minne. När islam växer sig starkare och det bildas renodlade muslimska partier som på allvar kandiderar till….

17 reaktioner på “S – ett parti på dekis

 1. Spelar ingen roll för S! Dom består numera bara av en stab politiska broilers som bara är ute efter att berika sig själva.

  Ett muslimskt parti ligger långt borta, varför bry sig när dom redan har sju partier som gör jobbet.

  Men den dagen det börjar bildas ett muslimskt parti, kommer S att fullt ut bli detta innan så sker! Alla i partiet kommer att konvertera för att behålla makten. Detta har dom redan bevisat att dom är kapabla till genom att klä sig i slöja!

  Skulle det muslimska S misslyckas kommer dom att lämna detta och försöka sig på en karriär i det muslimska partiet!

 2. Sossarna håller ju på att byta ut sitt röstboskap de gamla faller ju ifrån i rask takt så man måste importera nya röster kosta vad det kosta vill.

 3. DÄRFÖR, måste hela det socialistiska konceptet bekämpas, med ALLT vad det innebär. Från arbetarrörelse via jämlikhet och PRIDE, till feminism. ALLT MÅSTE BEKÄMPAS MED KRAFT!!!

 4. Ett mer passande namn hade varit ”Bidragspartiet dom röda”,
  tror jag att dom hämtar sina väljare i Moskeerna, där sitter kanske
  anslag om vilka bidragsförmåner man kan få i Sverige?

 5. Socialdemokraterna är ett f.d. Svenskt riksdagsparti som blivit ett muslimskt parti som inte har något intresse av Sverige längre.
  150% av skattepengarna som vi skattebetalare står för + upplånade pengar går oavkortat till vår nya statskassa invandrarverket.

 6. Nytt importerat röstboskap kommer att se till att vi ALDRIG blir av med folkförrädarpartiet nr 1 när traditionella väljare dör bort eller inser sveken.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: