Morgan Johansson om invandring, arbetslöshet och knarket…

INVANDRING. Forskaren Joakim Ruist slog förra året fast att en genomsnittlig “flykting” kostar minst 74.000 kronor per år under sin livstid i Sverige. Nu försöker Sveriges justitie- och migrationsminister Morgan Johansson sprida en annan bild.

Kom också ihåg att 74.000 är en snittkostnad och netto, alla som skaffar sig arbete och betalar skatt är borträknade.

 • Det betyder att en 30-åring som anländer, och lever till 80, kostar NETTO i snitt 3,7 miljoner under sitt liv.
 • 100.000 kostar 370 miljarder.
 • 1 miljon kostar 3700 miljarder.

Detta är ändock bara pengar, det är svårt att mäta lidandet som herr Johanssons telningar orsakar med försämrad välfärd, en skola i förfall, våldtäkter och gruppvåldtäkter, bilbränder skjutningar, sprängningar, hedersmord, skolbränder, rån,…

När Morgan Johansson twittrar om arbetslöshet eller att en miljon utrikesfödda inkluderar han finnar, danskar, norrmän, tyskar osv. Jag tror ingen har något emot att de är här och arbetar Morgan, men hur många asylsökande försörjer sig på osubventionerade arbeten?

Minns du år 2002 Morgan? Det var en härlig tid…

…vad ska du mer lova när du ändå är på gång Morgan? Fred och lycka åt alla på jorden eller…

Tino Sanandaji,nationalekonom ger dock inte mycket för herr Johanssons inlägg:

“När Morgan Johansson föddes hade Sverige en arbetslöshet på 2 procent, så det är oklart varför han tror att 3.8 procent är rekordlåg. Vad han kanske menar är att Socialdemokraternas förväntningar nu är rekordlåga. Arbetslöshet bland invandrare har mycket riktigt sjunkit, men inte speciellt mycket och till stor del genom subventioner”, skriver Sanandaji på Facebook och fortsätter: “Notera till sist migrationsministerns trick. Ingen hävdade att invandring skapar massarbetslöshet bland sverigefödda, varningen gällde invandrarna själva, där de fortsatt råder massarbetslöshet”, skriver han och hänvisar till siffror som visar att sysselsättningsgapet mellan invandrare och svenskar trots högkonjunktur inte minskat och att invandrares arbetslöshet fortsätter vara hög.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

19 thoughts on “Morgan Johansson om invandring, arbetslöshet och knarket…

 1. Mollgan Johansson och de andra ljugande landsomstörtande socialisterna inklusive deras medsvurna lierade i systemmedia har skapat detta horribla h-vete och laglöshet som breder ut sig som en gigantisk lavin i högsta fart.Det har aldrig funnits så mycket knark och utländska gangsters som säljer helvetes alla varianter av knark i Sverige som nu, 2019, må de satans politikerhelvetet och aktivist journalisternaoch alla deras medlöpare få sitt rätmätiga straff inom en mycket snar framtid,för den irreparabla skada de fullt medvetet och med mycken list och lögner åsamkat sveriges folk och land är oförlåtligt.

  Det sker en helt öppen knarkförsäljning i väntrummen påSundsvalls sjukhus, polisen säger att det här är inte bra men vi kan inte göra mer änpunktinsatser pga resursbrist inom polisen.
  Men på invasionsverket (migverket) råder inga resursbrister alls, över 8000 anställda varav tusentals är aktivister, vänsterextremister och muhammedaner som vill ha hit alla sina ideologiska bröder och systrar från muslimskal länder, våra skattemedel översvämmar migverket i en aldrig sinande ström,liksom knarket översvämmar vårt land och sätter sina djävulska klor i alltfler unga människor, detta sker inte bara i Sverige ,vi kan se detta i många västerländska länder,en genuin ondskefull plan ligger bakom.

  “Det pågår öppen handel med narkotika innanför dörrarna på sjukhuset i Sundsvall. Polisen är väl medveten om problematiken men trots det fortsätter knarkhandeln.”

  https://samnytt.se/oppen-knarkhandel-i-vantrum-pa-sundsvalls-sjukhus-det-ar-inte-bra/

 2. Ofattbart att svenskar fortfarande röstar på sjuklöverpartierna,val efter val har de blivit genomblåsta på ruttet valfläsk,att de aldrig lär sig, de är som en alkoholistfru som ständigt förlåter sin supande,ljugande och manipulerande man och tror han skall bättra sig gång på gång,år in och år ut..

 3. Han ljuger oss hederliga svenskar rakt i ansiktet. Anledningen till att arbetslösheten sjunker hos kompetensregnet är att staten betalar 50-100% av lönen. Öppna dörren till ett av Sveriges största företag Samhall och hör hur det låter. I princip bara människor som bryter på något annat språk.

 4. Här en rapport enl. mittmedia blåljus om misstänkta som kört i “diket” !!
  https://www.allehanda.se/logga-in/misstankta-tjuvar-greps-i-resele-hade-stora-mangder-matsilver-och-parfym

  Ha ha ha, vilka tror att alla “norrlänningar” kör i diket ???

  Enligt “fejan” så är dessa “dikeskörare” asylsökande !!!

  Fortsättning följer när Polisen “utrett” om bilförarna har, betald försäkring, registrerat fordon och giltigt körkort !!!

  Tror Ni vi får svaret på detta ??????????

  • PS detta hände i mellersta norrlands inland !
   Men dessa “entreprenörer” har inte insett norrlänningars sammanhållning i dessa trakter !!!
   Bara synd att polisen flyttat till Sundsvall !!!!!!!!!!!

 5. 74 000 kr per år billigt jämfört med Akilov och Ukbagabir i fängelse så alla aliens borde få permanent av någon V-nämndeman, så de inte blir så arga

 6. Min prognos är att Sverige om ett år befinner sig i kris orsakad av drtgyr fyra års inkompetens av Morgan.

  Trots en högkonjuktur har inte arbetslösheten bland migranterna minskat. Hur är det nu Morgan, varför är dina toppkrafter arbetslösa?
  Det är i de flesta fall inte asylsökande så det argumentet kan du skippa.

  Att så få svenskar är arbetslösa är på grund av att de måste försörja toppkrafterna. Pensionsåldern ökar, varför när det finns så många toppkrafter som står beredda? Det är en motsägelse utan svar!

  De kan inte försörja sig själva så varför ta hit dem? Vi vill inte vara slavar under invandringen och jag har inga gräsmattor att klippa.

 7. Om Morgan Johansson varit i näringslivet och gjort affärer med samma moral hade han med största säkerhet suttit inspärrad nu.

 8. blanda och ge, inte ord är sant.
  fantastisk fantasi fullt av Morgan att ännu en gång försöka lura allmänheten

 9. Politikerna tror att de kommer undan med vad som helst numera-som centerpartisten som påstod att alla nyanlända i kommunen var självförsörjande när 100% av dem hade subventionerade jobb.

 10. Den mannen är en skam för lärdomsstaden Lund, mycket märkligt att en partibok kan öppna dörrar ända upp i regeringskansliet, hans kunskaper är fullt i nivå med en ännu högre ledare som lyfts upp på samma vis.

 11. När det gäller att redovisa arbetslöshetssiffror råder det nog en stor felprocent . För att betraktas som arbetssökande så måste man vara inskriven på en arbetsförmedling , hur stor procent av nysvenskarna är det ? Hur många utav dom som har arbete har ett arbete som inte är ett låtsasjobb utan som har skapats med bidrag ? Och hur många arbeten är riktiga arbeten som betyder att du jobbar minst 36 timmar i veckan . Och slutligen hur många arbeten har denna vettlösa invandringspolitiken skapat .

 12. Sosseriet kör just nu massa desperata falska fake uttalanden som flera med Morgan Johansson och Löfven säger”Bara jag och mitt parti kan rädda demokratin i Europa” .

 13. Bara 74.000 ?
  Ingenting för Sverige, som enligt uppgift är ett av världens absolut rikaste länder !
  Detta summa betalar gärna den trygga majoriteten av svenska folket.

 14. Morgan måste sluta “dagdrömma” det är inte bra för “själen” och absolut inte för din image !!!

Kommentera