17 ensamkommande polisanmäls av kommun


BROTTSLIGHET. Efter en motion från Sverigedemokraterna beslutade Skurups kommunfullmäktige hösten 2018 att börja polisanmäla så kallade ”ensamkommande flyktingbarn” som uppgett fel ålder för brott mot bidragsbrottslagen. Man vill även att felaktigt utbetalda bidrag och ersättningar ska krävas tillbaka.

Sjutton ”ensamkommande barn” och ungdomar polisanmäls av Skurups kommun. – Här handlar det om individer som har haft en annan ålder än den man uppgett. Då kan det finnas brott bakom det, säger kommunstyrelsens ordförande Johan Bolinder (M), enligt Aftonbladet. 

Enligt den antagna motionen ska också felaktigt utbetalda bidrag och ersättningar från ensamkommande som uppgivit fel ålder återkrävas. Johan Bolinder säger till tidningen att kommunen har en skyldighet att polisanmäla i alla de lägen då man misstänker att ett brott har begåtts.

– Generellt sett kan det handla om att Migrationsverket har skrivit upp åldern. Då har kommunen haft kostnader för en individ som antingen skulle ha haft hjälp av kommunen under en kortare tid eller inte alls, säger Bolinder.

-Pettersson säger att det är märkligt att det behövs en motion från Sverigedemokraterna för att bedragare ska börja polisanmälas. Undrar om det gäller svenskar som fuskar med sjukpenning också…

Sedan vore det bättre att byta ut ”ensamkommande flyktingbarn” mot illegala ljugande invandrare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


4 responses to “17 ensamkommande polisanmäls av kommun

 • ossie

  Händer väl knappast nåt. Får ses som en markering.

  Gilla

 • ruben

  Det är svinaktig ordning om myndigheterna överöser ljugande flyktingar med senaste iPhone, iPad och dyra märkeskläder. Förutom att de får kreditkort fulladdade med pengar, bostad, tolk och assistans av olika slag, etc, etc. Till på köpet kan man läsa om vårt eländigt bristande totalförsvar. Hela Sverige tycks riskera att brinna upp i anlagda eldsvådor dessutom. Är Sveriges myndigheter en särbehandlande lekskola styrda av fascister, som hatar svenskar? Tålamodet minskar nu snabbare än skatterna höjs, skärpning!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Oj då vad händer sedan, permanent uppehållstillstånd ?

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: