Löfven är den enda som kan rädda Europa

EU-VALET 2019. Statsminister Stefan Löfven (S) varnade i går för växande högerextremism i Europa i ett tal inför EU-valet i maj. – De har lyckats förr. De ska aldrig, aldrig lyckas igen, sa Löfven, enligt Sveriges Radio.

– Högerextremisterna i land efter land försöker nu gå samman, för att släppa loss extremnationalismen på kontinenten och piska upp hat. De har lyckats förr. De ska aldrig, aldrig lyckas igen, sa Löfven.

-Pettersson undrar hur det står till i huvudet på Stefan Löfven, han drog några avskräckande exempel på högerextremism och nationalism i Europa.

“Vi har sett det på slagfälten i Verdun. Vi har sett det i gaskamrarna i Treblinka eller i skogarna i Katyn. Vi har sett det framför massgravarna i det forna Jugoslavien”, sa Löfven.

Slagfälten i Verdun: det var första världskrigets blodigaste slag men jag tror inte att högerextremismen var så inblandad då.

Gaskamrarna i Treblinka: var det NationalSOCIALISTERNA som låg bakom ooch dom hade fått idéer från socialdemokraterna i Sverige med rasbiologi och jude-passen.

Skogarna i Katyn: här är verkligen Stefan ute på djupt vatten. Här var det polarna kommunisterna och Stalin som log bakom massakern av tusentals polacker.

Massgravarna i det forna Jugoslavien: här har Stefan delvis rätt, det var nationalister som slogs men innan dess hade kommunister buntat ihop folk som inte trivdes med varandra i ett land. Alltså misslyckad mångkultur.

Enligt Löfven är det Socialdemokraterna som nu står upp för demokratin i Europa. De konservativa – även här i Sverige – står handfallna, sa Löfven, de väljer att samarbete med de högerextrema för att få regeringsmakten.

Socialdemokraterna ska bygga ett socialt Europa med trygga och rättvisa jobb, driva en tuffare klimatpolitik och verka för en solidarisk asylpolitik, sa Stefan Löfven i talet.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

33 thoughts on “Löfven är den enda som kan rädda Europa

 1. Varför vill han bekämpa högerextremismen men inte nazismen. För att han själv vurmar för nazismen förståss! Som hela 7:an, mer eller mindre.

 2. Har någon del av svetsarens fakultet upphört att fungera eller har han inga. Vad har han för bevis för sina påståenden om SD och att de är ett rasistiskt part?
  Kommer någon med sådana horribla anklagelser utan fakta så ligger väl rasismen helt öppet hos den som anklagar, eller hur?

 3. Från mannen som inte vågade benämna Kina som en diktatur…
  Statsministern som inget annat är än en springpojke åt Bryssel har mage att döma andra länder som vägrar ställa upp på folkutbytet och man kör med det gamla vanliga fulspelet.
  Man använder begrepp som gaskammare och koncentrationsläger mm emot dessa länder som helt enkelt inte vill öppna sina gränser för vilka som helst, jag hoppas de aldrig viker sig för Bryssel och deras springpojke.
  Om nu dessa länder är så fruktansvärda så bör väl springpojken och hans överordnade vara glada länderna ifråga inte öppnar gränserna utan skonar dem från det hemska Ungern, Polen, Tjeckien m.fl?
  Svenskarna som förstört sitt eget land kräver detsamma av andra länder.
  Fräckheten är utan gränser.

 4. Att Löfven ska ”rädda” Europa, är som att säga, att barnen på dagis blir säkrare, genom att anställa en dömd pedofil som dagis personal.

  Sjuk – Sjukare – Sverige 🤕

 5. Någon borde vika en snygg foliehatt till Stefan Löfven som han kan bära som skydd mot högerextremister.
  Den eminente historikern Henrik Arnstad kan hjälpa honom med det liksom att han förmodligen har skrivit hans korkade tal också.

  • Någon borde, tycker att den som lägger detta smarta förslag själv viker en hatt åt Löfven det vore väl en trevlig gest ?
   Det är oftast någon annan som ska fixa saker och ting i Sverige.

 6. Och denne man får fortsätta att regera!!!

  Den ena mandatperioden efter den andra.

  Då kan man knappast tala om kvalitétssäkrad demokrati!!!

  Snarare unket, vilset, handlingsförlamat, hjärntvättat, helsjukt,
  katastrofalt, förtvivlat etc. etc. etc………..

 7. Vänstern har grävt sin egen grav!

  De har själva skapat det motstånd som de kallar högerextremism. Hela upplägget med fördömandet av moståndarna med den typen av polemik fungerar endast en kort stund.

  När problemen i de länder där socialistiska/liberala politiker har lekstuga med suspekta ideer om invandring ökar, så är det p.g.a deras egna infantilitet. Det finns renodlade högerpartier bland motståndarna, men de är få och små, det stora flertalet är endera socialkonservartiva eller har sin bas i missnöjet med bristerna och oförmågan i väst. De har stora framgångar över västvärlden där välfärden börjar krackelera och allt ska finasieras genom skatter. Vänsterns argument om lönsamhet genom invandring har precis som kommunismens teorier, bevisat sig vara fullständigt irrationella, ingenting av det schlarraffenland de utlovat har kommit.

  Saken blir tydlig i debatter mellan t.ex Sd och sjuklöverns partier, de har inga hållbara argument utan smutskastar bara Sd och påstår att de problem som de själva skapat beror på att det finns rasism som motarbetar deras grandiosa ideer.
  Sanningen är det omvända, rasismen står de själva och invandrarna för, allt för att flytta fokus från problemen invandringen skapar.

  De som kommer är inte flyktingar och har inte skapat någonting trots att de levt i asyl i årtionden. Många är illiterata eller lågutbildade och utgör ingen bra grund för att bidra till välfärden. De kommer ofta från kulturer som inte har demokratiska värderingar och tycker inte att demokratin är viktig. Att tro att människor med kulturen baserad på religion skulle anpassa sig till svenska ”värderingar”, har visat sig vara lika naivt som att tro på kommunismen.

  Låt fakta vara det som även i framtiden leder oss och inte ett system baserat på ökade skattepålagor där import av icke fungerande invandrare är en hörnsten utan förankring i verkligheten.

 8. Om man vill bygga ett “lebensraum” från Ural till Bretagne är man inte nationalist utan imperialist. Står man längst ut till vänster är alla “högerextrema”.

 9. Jag förstår. Löfven o Co skall göra allt i deras makt för att inte svenskar ska känna sig säkra på något längre. De vill höja skatter för att skapa en dystopi med klan-kultur från MENA-länderna. Varför fylla upp vårt samhälle med främmande individer, som inte förstått demokratin utan utnyttjar den för sina brott. Det räcker gott och väl med de inhemska snedseglarna. Jag vet inte varför vi ska öka deras antal i Sverige och har aldrig hör en vettig förklaring.

 10. För det första det finns inga “högerextremister”, bara tokvänsterextremister, och de har ockuperat hela riksdagen med sju partier som alla arbetar, medvetet eller ej, på att förstöra Sverige och omintetgöra SVENSKARNAS överlevnadsmöjligheter. De har alla traditionella medier samt det numera bidragsförsörjda och regimtrogna “public sevice” på sin sida.
  Att tro att Löven ska “rädda Europa” är dummare än att tro att Jultomten ska göra det!

 11. Svetsarn tror att han är vår nye frälsare. Jesus släng dig i väggen här kommer svetsarn. Hallelujah !!

 12. Undrar ifall han fördömer sin egen släkt med? Där fanns ju till skillnad från hans påhittade Nassar riktiga Nazister?? Tycker inte han ska lotsas som om vi inte känner till Sossarnas unkna förflutna, annars kan ni vända er till Tidningen Samtiden , som har gjort en grundlig genomgång över deras historia genom 100 år!

  • Svetsarn synes bära på två stora trauman: 1) hans biologiska morfar var nazist, 2) hans mor lämnade bort honom som bebis men behöll den andra pojken,

 13. Den mannen har en extremt högt förtroende om sig själv, det kvittar vilket ämne det gäller, han bara svamlar, det rinner fram ett slags osammanhängande kökkenmödding ur munnen på honom, ifall Sverige haft en Media värd namnet och hade fått försvara allt det svammel han åstadkommer, men nu får han stå och svamla utan att någon från Media ställer en enda kritisk fråga, Så blir det när Media går maktens ärenden, istället för att ifrågasätta all den Bullshit som väller ut. Och inte lär det
  bli bättre med Bonniers köp av Mitt Media, tanken är väl att lägga ner alla lokaltidningar och istället ge ut en Slags Svensk version av den gamla Ryska Pravda , så att bara okritiska nyheter från regeringskansliet väller ut!
  Han ses som en pajas av många andra Europeiska länder.

 14. Så här hanterar de obildade sossarna historien, hos oss får de högsta ämbetet efter val på val. Svenska folket är väl lika obildade eftersom de kan välja något dylikt.

 15. Snacka om att vara bakom flötet. Det är Steffes fel att folk är arga. Steffe löser arga människor-problemet med att skyffla in ännu mer muslimer. Man liksom fyller gropen med muslimer så blir arga människorna längst ner och kvävs. Logiskt och bautasmart. Heja. Bravo. Duktigt jobbat. NÄR inbördeskrigen bryter ut i Europa, mycket mycket snart, ska du Steffe veta att det är ditt fel. Arga människorna hittar dig nog sedan, var inte orolig.

 16. Jag vet inte om Stefan Löfven är faktaresistent eller har en dålig talskrivare och vilket av detta som är värst.

  Nazismen ska fördömas alla dagar i veckan, men vi ska minnas att kommunismen har mer blod på sina händer än kanske någon annan -ism.

  Vi minns att Vänsterpartiet har sitt ursprung i denna kommunism och att partiet mellan 1917-1920 hette Sveriges socialdemokratiska vänsterparti efter att delar av Socialdemokraterna (bl.a. SSU) hoppat av och bildat ett parti som idag heter Vänsterpartiet och som agerat stödhjul till S i många mandatperioder.

  Som Pettersson skriver är nazismen ursprungen ur arbetarrörelsen och tyska NSDAP hette innan namnbytet Tyska arbetarpartiet och kallade sig själva för socialister.

 17. Blir spännande att se vem som vinner i matchen mellan extremvänstern och den s k populistiska högern !
  Ja, landsfader har Löfven har fullt upp och oroar sig för allt utom om sitt eget land i fritt fall men å andra sidan så har han ju tillsammans med övriga 7 klövern förått och försatt Folkhemmet i dagens kaotiska situation så varför skulle han bry sig ?

 18. Döm inte pajasen för hårt, han tror ju på den ännu större pajasen “historikern” H Arnstad så….

 19. Dags att vakna!Som vanligt svammel, men verkligheten är precis motsatsen. Bara i natt var två skjutningar i Stockholms trakten och inte förglömma allt våld som inte skrivs om ,som okså “nyanlända “som är inblandade i.Tack att ni valde Sverige, men nu är det dags att åka hem för alla bidrags turister.

 20. Och denna imbecille dåre som låter Muslimska brödraskapet härja fritt inom sossepartiet lär redan vara den högst betalde statschefen i europa
  När ska svenskarna vakna?

Kommentera