Gammelfascisterna (S) och Judepassen

INRIKES. Ni har hört statsminister Stefan Löfven (S), finansminister Magdalena Andersson (S) och många andra Sverigedemokraterna för att vara ett litet nyfascistiskt parti, med rötter i nazismen och för att ha ett brunt förflutet.  

Ett rött J. En svensk socialdemokratisk idé.
Ett rött J. En svensk socialdemokratisk idé.

Men hur är det? Har Sverigedemokraterna som bildades 1988 ett brunt förflutet som är värre än några andras partier? Svaret måste bli nej även om det funnits och säkert finns några rötägg bland SD:s aktiva.

Alla partier har ett brunt förflutet men socialdemokraterna är värst.

Vem har inte hört talas om Judepass som Nazi-Tyskland införde i varje tysk judes pass, det är inte allmänt känt att det var en svensk idé.

1938 framförde Sverige genom statssekreterare Tage Erlander (S) och Schweiz, oberoende av varandra, ett önskemål om att de tyska judarna skulle få särskilda pass. Detta ledde till att den tyska regeringen införde de så kallade ”J-passen”.

Den 5 oktober 1938 blev alla judiska pass ogiltiga och skulle lämnas in till polisen inom två veckor. Judarna fick därefter ansöka om nya pass. Passen stämplades med ett rött ”J” på första sidan.

Anledningen till det svenska kravet var att alltför många judar lyckades ta sig in i Sverige eftersom deras namn inte avslöjade dem. Så Tage Erlander, som då var statssekreterare åt socialminister Gustav Möller (S) som också var chef för hemliga polisen åkte på regerings uppdrag till Tyskland för att försöka stoppa judeexporten till Sverige.

Tage Erlander (S) medverkade alltså till att Tyskland införde det stora J som stämplades in i varje tysk judes pass och detta bara en av socialdemokraternas åtgärder mot underlägsna människotyper.

1942 inleddes en registrering av ”tattare” på initiativ från socialminister Gustav Möller och statssekreterare Tage Erlander. Anledningen var att genom detta kunna sätta in sociala åtgärder, det vill säga att sterilisera ”mindervärdiga” människor.

S har aldrig på allvar tvättat sin bruna nedskitna byk och borde tänka sig för innan de beskyller andra för att ha skit under naglarna.

Socialdemokrat nominerade Hitler till Nobels fredspris

Ra(S)ister & Nazi(S)ter

Löfven gick med i socialdemokraterna när S tvångssteriliserade mindervärdiga människor

Mindervärdiga, arbetsovilliga, kriminella, defekta människor…

25 thoughts on “Gammelfascisterna (S) och Judepassen

 1. Det här kan presenteras på ett sinnrikt sätt!! Folk kommer att regera och låt dem tro att det är SD!!! Sedan på slutet avslöjar man att det är sossarna, och lägger fram bevis, som ingen kan neka till, det borde få många att reagera och tänka om!!!! Det gäller bara att nå ut till folk!!!!
  Hoppas SD kan genomföra detta!!!!

 2. Under ett skeende så krävde svenska regeringen att en jude som vill ekomma in i Sverige se till att ha sin försörjning klar. Många judiska församlingar ställde upp med garantier och på så sätt kom i alla fall några in i landet. Det var först när regeringen fick kännedom om de norska judarnas öden som man svängde om och tillät judar att komma in i landet, bla de danska.

  • Greve Folke Bernadotte som, tack vare sin kungliga härkomst och intrycket det hade på ledande nazister, lyckades på regeringens uppdrag rädda mer än 20 000 människor ur nazisternas läger. Uppdraget gällde att rädda skandinaver i lägren men Bernadotte rädda utöver det cirka 7 000 kvinnor och barn av annat ursprung.

   Nu kan man tycka att insatsen med risk för eget liv skulle hyllas, inte minst för ”gräddan på moset”, av alla men icke sa Nicke. ”Under senare år har aktionen med de vita bussarna kritiserats av Ingrid Lomfors, svensk historiker, och redan i mitten av 1900-talet av den brittiske Hugh Trevor-Roper. Kritiker hävdar bland annat att skandinaver fick företräde framför judiska fångar, att fångar dog i bussarna och att Röda korsets uppdrag är att prioritera dem som bäst behöver hjälp.”

   Snacka om att otack är världens lön. Bernadottes uppdrag var kristallklart – rädda skandinaver. Men det blir värre; ”I egenskap av Rödakorsman fick Folke Bernadotte i uppdrag att medla i Palestina av FN:s generalförsamling 21 maj 1948. Efter ett första förslag, som handlade om en union, kom Bernadotte med ett förslag om två oberoende stater.”

   ”Många israeler ansåg att Folke Bernadottes medlarförsök var till nackdel för Israel. Man menade att Bernadotte stod i vägen för ett Storisrael, eftersom han tänkte sig att det vid sidan om den judiska staten också skulle finnas en palestinsk stat, och att de palestinska flyktingarna skulle få återvända. Sternligans ledning beslöt i augusti 1948 att Folke Bernadotte skulle mördas.

   Mordet planerades av Yehoshua Zetler, Sternligans operative chef i Jerusalem, och godkändes av en styrgrupp, bestående av Nathan Yellin-Mor, Sternligans ledare i Jerusalem, filosofen Israel Eldad och Yitzhak Shamir, som under tiden för mordet var en av Sternligans högsta ledare och som blev Israels premiärminister 1983–1984 och 1986–1992.” (Wikipedia)

   Bernadottes maka var Estelle Romanie Manville. Två saker är intressanta här; HKM har aldrig varit på statsbesök i Israel och arvfurstinnan är döpt till Estelle. Det är kraftfulla signaler från en person som lojalt ställer upp för Sverige.

 3. Ja, det är intressant att (S)-politiker alltid ska dra nazistkortet mot SD, när (S) själva har en grym historia som började långt innan SD ens var påtänkt.

  Fast själva skriver de på sin sida:
  Socialdemokratiska regeringen… bidrog också till att förstärka de demokratiska krafterna i landet och förhindra att nazismen fick fotfäste i Sverige.

  Så var alltså inte fallet, vilket de gärna vill glömma:

  Några exempel:
  http://politikfakta.se/tag/socialdemokratins-morka-historia/
  och:
  http://robsten.blogspot.se/p/bruna-rotter-hos-socialdemokrater-och.html

 4. Lobotomi i Sverige i stort sett upphörde på 1960-talet.
  Tvångssterilisering i Sverige förekom mellan åren 1934 och 2013 med varierande grad av frivillighet.

  • Lobotomi var en behandlingsform inom psykiatrin som man använde så länge man trodde på den.Men den visade sig även ha stora nackdelar och då övergav man den, och så är det med många läkemedel och behandlingar.

   Tvångssteriliseringen upphörde i praktiken mer och mer från och med 50-talet även om lagtexten inte togs bort förrän långt senare.

 5. Om jag hade haft Nazister i min närmsta släkt så skulle
  jag vara väldigt försiktig med att sätta denna stämpel
  på andra individer.

  Men detta är tydligen inget problem för Statsminister
  Stefan Löfven vars Farfar var aktiv Nazist.
  Att han sen hänvisar till en Fuskprofessor som
  strör orden Nazist och Fascist omkring sig gör
  honom inte trovärdigare.

Kommentera