Jan Björklund avgår


INRIKES. Jan Björklund avgår som partiledare för Liberalerna, enligt uppgifter till DI. Tidningen skriver att han meddelat partiledningen sitt beslut, och att beskedet kommer att lämnas på en presskonferens inom kort. 

Steget Efter – Januariblåsningen

Det interna missnöjet med Björklund har enligt DI:s uppgifter varit stort under regeringsbildningen, och avgångsbeskedet kommer för att förekomma avgångskrav.

Pressträffen kommer att hållas klockan 15.

Jan Björklund är född 1962, och har varit partiledare sedan september 2007. Han var militär mellan åren 1982-2005 och slutade med majors grad. Björklund har också varit utbildningsminister.

-Pettersson blir inte ledsen, även om jag inte vet vad som kommer i stället, men skumt att herr Björklund avgår precis efter den strid som varit.

Jag har dock en som skulle kunna passa…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


50 responses to “Jan Björklund avgår

 • Langmore

  Ja, hon verkar kapabel.

  Gilla

 • Grune

  Äntligen ! Det är första gången sedan han föddes som han har fattat ett klokt beslut.

  Gilla

 • Bosse

  Det kan nog vara bra för Janne att byta uppgifter nu. Han verkar totalt ha fastnat i en återvändsgränd. Jag har inte hört en enda mening som han har yttrad det senaste året där han inte nämner att SD måste hållas utanför allt inflytande. Förhoppningsvis får han proffesionell hjälp att ta sig ur denna mentala fixering så att han kan återgå att uppfylla sina barns övriga önskningar

  Gilla

 • Nils Dacke

  Hanif Bali är kung på twitter, ”Väldigt ledsamt. Kommer sakna Björklund som partiledare, politiker och landsfader.

  Utan Jan Björklund hade svensk demokrati förfallit – 30-talet i repris. Björklunds legendariska prestationer kommer förevigas i våra hjärtan och återberättas till våra barn och barnbarn”.

  Gilla

 • Jill

  Sabuni, kallad gynsabuni, som tyckte att vi skulle införa obligatorisk gynundersökning på flickor på högstadiet eftersom svenska tjejer har sex tidigt, och muslimska flickor blir könsstympade. Som inte tog våldet mot kvinnor särskilt allvarligt. Jag tycker bloggen börjar snurra till det rejält, och det är tragiskt när historien glöms bort och bedrövliga politiker med svenskförakt och djupt kvinnoförakt blir återvunna som ett bra alternativ.

  Gilla

 • Ruth Magnusson

  Jan Björklund, saknad av ingen.

  Gilla

  • Maya

   En riktig mespropp till man! Att han har varit i militären där man lovar på heder och samvete att ställa upp för sitt fosterland och motarbetar både landet och sitt folk, bör han ställas inför krigsrätt.

   Gilla

 • Född i folkhemmet

  Hepåre!

  Gilla

 • HB

  Svenska politiker har en ständig förmåga att underträffa sig själva. Det blir svenska folket varse dagligen.
  När man tror att det inte kan bli värre.så blir det det.
  Någon vill ha 30 miljoner araber till sverige, All inclusive, som svenska ska bekosta.., Någon lovar toaletter till hela världen…, Några tar på sig knytblus.,, Några åker i hucklen till Iran…Några har dillat i 30-40 år om Jordens undergång… mm mm mm…

  Självklart kommer det att dyka upp ett stolpskott som är Värre än Tennsoldaten Björklund…

  Gilla

 • Roland Karlsson

  Vem kommer sen?

  Gilla

 • Erling

  Snygg knorr han avslutade med!

  Synd att det dröjer 3,5 år innan
  även L försvinner!

  Gilla

 • Tony

  En (G)ökunge har lämnat boet

  Gilla

 • Tony

  Varför passar inte hela partiet på att ta sin mats ur leken, ett i mitt tycke fullständigt onödigt parti, fisförnäma liberaler klarar vi oss utan.

  Gilla

 • Gringo

  Skapa kaos, förbittring, förödelser, förvirring, upplösning, ovisshet och anarki det är detta en svensk politiker kallar för att ”ta ansvar” för Sverige. Fy fan vad jag mår dåligt, kan inte ens vara glad över att han ska sluta. Man skäms över hur fruktansvärt dåliga politiker vi har i Sverige, allt jag menar verkligen ALLT handlar om makt för dessa människor.

  Gilla

 • Peter Kostin

  Nu funderar jag på hur det kommer att gå, ifall någon av de som inte gillade samarbetet med S blir partiledare. Kommer L att stanna kvar i JÖKen ellerlämnar man samarbetet

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Äntligen!

  Liberalen Jan har ställt till det tillräckligt för sitt parti. Han var för feg för ett extraval. Säger väl allt, om varför han inte hade något annat val.

  Nyamko är personen utan tvekan ,som ska leda Liberalerna för framtiden. Om de nu ska finnas kvar som parti i riksdagen.

  Gilla

  • Maya

   Finns det inga andra ? Jag är trött på den lata Nyamko. Hon om någon är en trött person som inte gärna deltar i sammankomster i Riksdagen har jag hört av en som arbetar där.Hennes frånvaro var bland de högsta!

   Gilla

   • Peter Skoglund

    Verkligheten utanför riksdagen, är nog viktigare att prioritera, än resultatlösa sammankomster i riksdagen.

    Det har vi väl svart på vitt, efter detta val.

    Gilla

  • Maya

   Så du tycker att det inte spelar någon roll om hon är med när Riksdagen samlas för viktiga möten? Att rösta eller ta del av diskussion är inte viktigt?

   Gilla

   • Peter Skoglund

    …..”resultatlösa sammankomster i riksdagen”. Skrev jag.

    Sedan lever vi i ett digitalt Sverige. Jag ser hellre folkvalda, som upptäcker den verklighet de har främjat sig ifrån, de sista mandatperioderna.

    Politik är till för politikerna. Den är till för medborgarna i Sverige. Omröstningar och viktiga möten hinns nog med.

    Gilla

   • Peter Skoglund

    Oj, ett viktigt ord föll bort. Ordet inte, skulle vara med.

    Politik är inte till för politikerna. Den är till för medborgarna i Sverige. Omröstningar och viktiga möten hinns nog med.

    Gilla

 • Greger

  Mister du en dålig politiker står dig tusen åter…

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Folkpartiet numera Liberalerna har aldrig åstadkommit någonting i svensk politik eller haft någon framgångsrik partiledare !
   Vem kommer efter snackpåsen Tamburmajor Björklund ?
   Partiet kanske dammar av den gamla sjungande f.d ministern (We shall over come) Birgit Friggebo, hon skulle säkert platsa i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige.

   Gilla

 • Maya

  Det är nästan så jag har lust att fira med ett glas champagne! Underbart .Dagens bästa nyhet! Tack tack ni som kräver hans avgång.

  Gilla

 • Ståfräs

  Dags för nästa att ta vid och förstöra Sverige, ”jag orkar inte mer längre” hälsar majoren

  Gilla

 • robbcos

  Sliberalerna

  Gilla

 • daniel.

  Äntligen.
  Nu inser han vad han gjort, skitit på fina mattan och försöker komma undan.

  Gilla

 • svenskfinnaren

  Skumt är bara förnamnet! När nu allt ska sättas igång. Sjukt!

  Gilla

  • Maya

   Låt mig gissa att det råder en fullständig kaos i den nya regeringen och majoren mår illa! Rätt åt förrädaren .Hoppas att han inte ett nytt jobb den murveln. Ryggradslösa varelsen.

   Gilla

 • putte

  Det jag kommer att minnas herr Björklund för av hans år som partiledare är han ständigt återkommande mantra ”läraryrket måste få högre status”hur det gick med det vet vi ju alla . Som partiledare kommer han nog inte att bli ihågkommen som någon större stjärna , och vem som blir efterträdare är väl svårt att sia om , kan inte vara kul i ett parti som tappar sympatisörer hela tiden .

  Gilla

 • ossie

  Denna ynklige Major som vill låta nån annan stå vid rodret när skeppet sjunker.

  Gilla

  • Jan

   Exakt!. Björklund har styrt det liberala skeppet på grund. L har endast 2,7% i väljarstöd idag. Men fegisen lämnar det sjunkande skeppet i livbåt och ror bort för brinnande livet. Vi vet dock alla vem som drev det gamla folkpartiet ut ur riksdagen.

   Gilla

 • Thorsten Schütte

  Det kanske är dags att slå ihop C och L nu?

  Gilla

 • Agneta

  Nyamko Sabuni är en önskan. Hon ville minska invandringen när hon satt i regeringen Reinfeldt, men petades av den anledningen.

  Gilla

  • Fredrik toolanen

   Måste man inte va lesbisk för att bli partiledare i flummliberalerna?

   Gilla

   • Ståfräs

    Var det L eller C´s pårökta ungdomsförbund som tycker att det är helt OK att pippa med lik? eller både L o C?
    Rätta mej gärna.

    Gilla

  • Billy Boy

   Jag tyckte Nyamko Sabuni (L) gjorde helt rätt när hon år 2007 som ny jämställdhets- och integrationsminister tog tydligt ställningstagande i följande frågor.

   Nyamko Sabuni sade med eftertryck att hedersvåld, hedersmord, könsstympningar, barn-, tvångs- och månggifte mm skall stoppas i Sverige.

   Reaktionerna mot Nyamko Sabunis uttalande kom mycket snabbt i form av en s k Fatwa (dödsdom) från ca 50 muslimska topp-organisationer, som representerade större delar av den muslimska världen.

   Swedish integration minister rejects allegations of Islamophobia (Publicerat 19 februari 2007)

   Läs mer på:

   ”50 Muslim organisations declaring that she “breathed populism and islamophobia”

   https://wwrn.org/articles/24275/?&place=scandinavia

   Sabuni svarade: ”Jag tänker inte skrämmas till tystnad”

   Integrations- och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni lever under dödshot och skyddas av Säpo dygnet runt, enligt brittiska Times. Publicerat 21 maj 2007)

   Läs mer på:

   https://unv.is/expressen.se/nyheter/jag-tanker-inte-skrammas-till-tystnad

   Jag är övertygad om att Sabunis tydliga ställningstaganden i dessa delar i slutändan kostade henne ministerposten i Fredrik Reinfeldts Alliansregering.

   Gilla

  • Kenth Andersson

   Har Sabuni fortfarande den uppfattningen lär hon naturligtvis aldrig bli aktuell som partiledare för sjukligt mångkulturälskande Liberalerna !
   Vad skulle Rödluvan säga ?

   Gilla

  • Billy Boy

   För info …

   Citat

   111 SVT Text Fredag 08 feb 2019
   INRIKES PUBLICERAD 7 FEBRUARI

   Sabuni lyfts fram som ny L-ledare

   Nyamko Sabuni har ett starkt internt
   stöd för att efterträda Jan Björklund
   som partiledare i Liberalerna.

   SVT Nyheter har ringt runt till alla
   ordförande i L:s länsförbund. Av de
   18 som svarade lyfte fem fram Sabuni.

   -Hon är en etablerad person som når
   ut till väljarna, säger Per-Åke
   Fredriksson, ordförande i Gävleborg.

   Även Östergötland och Dalarna nämnde
   Sabuni. Blekinge och Gotland nämnde
   henne som en av flera kandidater.
   Cecilia Malmström, som sagt att hon
   lämnar politiken, lyftes fram av två.

   112 SVT Text Fredag 08 feb 2019
   INRIKES PUBLICERAD 7 FEBRUARI

   Sabuni var riksdagsledamot 2002-2006.
   Hon har varit integrationsminister,
   jämställdhetsminister och biträdande
   utbildningsminister. I dag arbetar
   hon som hållbarhetskonsult.

   Även om Sabuni var det namn som
   nämndes oftast, vill de flesta hålla
   sina favoriter hemliga.

   Enligt SVT:s politiske kommentator
   Mats Knutsons källor är Sabuni
   intresserad av jobbet som L-ledare.

   Under onsdagen meddelade Jan Björklund
   att han inte vill bli omvald som
   partiledare på L:s landsmöte i höst.
   Han sade att efterträdaren bör stödja
   uppgörelsen mellan L, C, S och MP.

   Slut citat

   Gilla

 • The proud swede

  …saknad av ingen..

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: