Nyamko Sabuni ger SD:s migrationspolitik rätt


INVANDRING. Tidigare integrationsministern Nyamko Sabuni (L) går till hårt angrepp mot alliansens partiledare, som enligt henne var rädda för Sverigedemokraterna. – Den tidigare flyktingpolitiken var varken human eller liberal, den gynnade mest unga män som klarar att ta sig hit, säger Sabuni. 

Nyamko Sabuni ger SD rätt.

Efter fyra år som integrationsminister i Fredrik Reinfeldts regering tvingades Nyamko Sabuni byta arbetsuppgifter i regeringskansliet.

Hennes förslag om bland annat obligatoriska gynekologkontroller, slöjförbud i skolan, begränsningar av invandrarkvinnors rätt att ta ut föräldrapenning och hårdare krav på nyanlända ledde till intern kritik.

I januari 2013 valde hon självmant att lämna regeringen eftersom hon inte fick arbeta med integrationsfrågorna.

Sedan dess har hon fått rätt på punkt efter punkt – och hennes politiska förslag har kopierats av andra.

I SVT-dokumentären Tvärvändningen medgav nyligen Sabunis efterträdare Erik Ullenhag att hans företrädare såg samhällsproblem som han själv inte förstod vidden av.

Och när tidigare statsministern Göran Persson nyligen gästade ”Bara Politik” anklagade han både alliansregeringen och den nuvarande regeringen för allvarliga misstag i invandringspolitiken:
– Det gjordes utifrån stark övertygelse om solidaritet och ansvar, men när andra inte är solidariska och tar ansvar får den som bär bördan en sådan tung uppgift att man dignar.

Nyamko Sabuni säger: – Rädslan för ett växande SD fick partiledarna att välja fel väg när det gäller integrationspolitiken och Jag har förståelse för att många av mina kolleger vid den tiden inte förstod min kamp – mot hedersproblem, hindren som välfärdssamhället skapar för nyanlända och radikalisering av unga i våra utsatta områden. Andra ville kanske försvara sina positioner genom att undvika att göra något kontroversiellt.

Enligt Nyamko Sabuni var den tidigare flyktingpolitiken varken human eller liberal.
– Den gynnade mest unga män som klarar att ta sig hit. Jag vill återgå till ursprungstanken med flyktingkonventionen, det vill säga skydda de som är personligen förföljda. Politiken ska fortsatt vara human och utgå ifrån en långsiktig analys av välfärdens kapacitet, arbetsmarknadens behov och säkerhetsläget.

Jan Björklund, partiledadre för L, hyllar nu sin partikamrat och menar att man var naiv och inte förstod vidden av problematiken som Sabuni då lyfte fram.

– Hon pekade tidigt på vidden av problemet med hederskultur till exempel. Det här att männen bestämmer så tydligt över kvinnorna i många våra invandrartäta förorter. Man har med sig en helt annan syn på jämställdhet när man kommer till Sverige än den vi har här, säger han

och fortsätter: – Vi var många som förstod vad hon sa men vi var också många, inklusive jag själv, som inte förstod vidden av problemet då. Hon var verkligen före sin tid, men i dag förstår vi att hon hade rätt.

– Man skulle i huvudsak ha gjort det som hon föreslog då. Då hade vi haft en delvis annorlunda situation i dag. Vi hade haft problem ändå men hon hade rätt i de här frågorna. 

Hela inlägget på Expressen…

-Pettersson undrar varför Björklund, Ullsten, Reinfeldt och många fler inte förstod och jag tror inte de förstår idag heller.

Nyamko Sabuni (L) och Tobias Billström (M) var inne på rätt spår före de andra politikerna i sjuklövern, det kanske fanns fler men de flesta tordes inte öppna munnen. Sabuni och Billström straffades av Fredrik Reinfeldt. Min teori är att Reinfeldt visste att de hade rätt men hatet mot SD tog överhand…


22 responses to “Nyamko Sabuni ger SD:s migrationspolitik rätt

 • Argus

  Nu är jag en förhärdad döds..z…r…. som undrar vad i hel…. Nyamko Sabuni gör i Sverige, zairier som hon är hade fristad i Burundi. Om föräldrarna som varit politiskt aktiva och därför flytt[at] till Burundi gjorts sig omöjliga även där borde alla varningsklockor vrålat.

  Gilla

  • Skåningen

   Vad hon gör i Sverige? Hon kom hit med sina föräldrar när hon var 11-12 år, ett barn alltså. Hon har gjort mer för det här landet än du någonsin kommer att göra.

   Gilla

 • Sven-Erik

  Lysande inlägg av Pettersson med idel ädla kommentarer.
  Katerina Janouch, en invandrare, skriver om Migrationsverkets arbete sett genom en annan invandrares ögon. Är svenskarna dumma?
  Inte jag, inte ni, men de politiskt korrekta har egenskapen att de vill, måste bli omvalda och därför bedrar de goda för att sitta vid maktens köttgrytor.

  http://katerinamagasin.se/migrationsverket-del-1-de-muslimska-mannen-fick-valja-bort-oss-kvinnliga-handlaggare/
  http://katerinamagasin.se/migrationsverket-del-2-jag-har-inte-sett-nagon-tvarvandning-det-kommer-manga-kriminella-till-sverige

  Gilla

 • Valter

  Återigen det där Naiva. Låt oss slå fast att naiva människor hör inte hemma i riksdagen, som tar beslut om landets framtid och människors väl och ve.
  Naiva människor ska syssla med barnprogram och liknande, eller gå om skolutbildningen från förskolan, och bli realistiska förhoppningsvis, vi har inte råd med naiva människor i ledande ställning. Dessa tar landet till ruinens brant.

  Gilla

 • Lagro

  Sabuni kommer från Burundi och är universitetsutbildad i Sverige och känner Afrika mycket väl.
  Invandringen från Afrika är ingen arbetskraftinvandring och ingen flyktinginvandring heller.
  Arbetsmarknaden har inget behov av de personer som kommit från Afrika som asylinvandrare.
  De är inga flyktingar heller därför det är till stor del unga män som kommit från Afrika och där har inte funnits något krig från de länder som de kommit från.
  De här länderna som är utsedda till asylländer är också muslimländer och för att kunna söka politisk asyl måste de finnas vid Sveriges gräns och då har de rätt att komma in i landet och söka asyl.
  På vilket sätt de har kommit till Sveriges gräns frågar inte svenska myndigheter, därför de måste söka asyl i det första landet som de kommer till.
  De här asylutvandrarna från de afrikanska asylländerna måste anlita människosmugglare, som de betalar ca 75-100.000 kronor för att föra dem till svenska gränsen.
  Det här är mycket pengar för en arbetslös afrikan i ett fattigt land, därför kommer pengar till smugglarna många gånger från kriminell verksamhet och där finns snabba pengar.
  Det måste ses som mycket naivt när det finns personer som förvånas att kriminaliteten har vuxit explosionsartad i Sverige efter asylinvandringen .
  Det finns ingen obligatorisk skolgång i de flesta afrikanska länder utan de familjer som är välbeställda ser till att deras barn får utbildning.
  Men i många afrikanska länder är det 60 % som kan varken läsa eller skriva på sitt eget språk, och till den gruppen hör sannolikt asylinvandrarna från Afrika.
  Afrikaner från välbeställda familjer får utbildning och därmed bra jobb, och för dem finns ingen orsak att bege sig till Sverige.

  Gilla

 • eugenecork

  exakt, de fattigaste och mest utarmade varelserna, för
  dem finns ingen sittplats över…de får vackert stå utanför,
  medan de som lämnat dem bakom sig lever i sus å dus
  på bl.a. av urkorkade Svenskars inbjudan…är inte detta
  en bakåtriktad typ av slavhandel, där flertalet är drönare
  och analfabeter, som aldrig i helvete kommer att passa
  in i civiliserade stadskick…undrar om 87:an är vid sina
  sinnens fulla bruk?

  Gilla

 • Mm

  Oj naiva, det är inte vad vi betalar er för att vara. Vad fn gör ni i riksdagen, regering. Ni uppehåller platser för de som respekterar vad hårt arbete medför…. VÄLSTÅND, och vad det kostar av utslitning. Skall de som slitit hårt och lyckats få ihop 14.000kr i pension, betala ca 4000kr i skatt. Nu skall latmaskarna/invällarna erhålla 8000 från arbetsgivarna och lika mycket från staten 8000
  SKATTEFRITT. Är ni inte kloka, har ni helt tappat all sans och balans. Varför i helvete skall de som slitit hårt under minst 40 år fortsätta att försörja dig, du naiva okunniga politikerdjävul, med skatt på 14.000 när ni skapat ett frälse som inte skall bidra med skatt. Någon kunskap att tala om har de inte. De klarar inte ens SFI kurser i svenska.
  Utöver detta gratis sjukvård, tandvård, läkemedel för de som inte respekterar våra lagar. Bostäder, mat, skola för deras allt mer växande barnkullar. Det går bra att kn-a vidare när vi svenskar skall försörja dessa parasiter. Våra familjer sätter oftast stopp vid 3 barn eftersom det kostar att försörja någon. NU tvingas vi ta ansvar för invällarna via skattsedeln. Politikerna är ju bara naiva!!!

  Gilla

 • age

  Vi behöver fler sanningssägare!
  Kanske behövs en ny samling, kanske med ”#Sweden also”?
  – Eller något liknande som förenar oss som vill behålla vårt fosterland?
  Kanske SD kan ordna det?
  Vårt Sverige har kanske en framtid ?

  Gilla

  • Truthfighter

   HÅLLER HELT MED DIG!!! Något måste göras!

   Just nu ska de snart prata om att brottsligheten har ökat, på P1. LYSSNA!!! Också ställer journaliserna fågelholksfrågan VARFÖR????? Vilka idioter, som inte fattar nånting. Stoppar man in utländsk huligan -och våldtäktsskit i ena änden, d v s vårt land, så får man ut detsamma också i vårt land.

   Gilla

 • Truthfighter

  Och idag är det försent, för dessa dumbollar. Idag är allt förstört, p g a dem!!! Inser de asen inte sin skuld i vårt lidande????? Främst alla våra misshandlade, våldtagna, utnyttjade, fördärvade tjejer, som DE asen bidragit till.

  Snarare är, att de INTE VILLE se sanningen, för att de INTE VILLE att det skulle vara så illa som det blev. Och blundar man tillräckligt hårt, så blir det ju heller inte som det ÄR, eller hur????? Det är som de tre aporna i mytologin. Och dessa var ju också tre, eller hur? SÅ DE SKA KÄNNA MAXIMAL SKULD, FÖR DEN SKIT DE SKAPAT FÖR OSS OCH VÅRT LAND, DE ASEN!!! KÄNN SKULD, OCH LID!!!

  Gilla

  • Sanningen är min ledstjärna även om den är smärtsam

   Enligt mig måste de alla dödas. Men först ska de torteras svårt. Jag håller fullständigt med. De är avskum och as. Och nu är det dags att ta hand om as och avskum på det sätt de förtjänar.

   Gilla

 • Monica

  Det skall en svart kvinna från Afrika som kan komma med dessa synpunkter och ingen kan ju beskylla henne för rasism. Men det kostade henne uppdraget att arbeta med integrationsfrågorna. Denna farliga PK-maffian är skuld till att dessa invandrarkvinnorna i förorterna offras och marginaliseras för deras hycklande agenda.

  Gilla

 • centurion

  Lätt att vara efterklok, Med facit i hand, Omvänd under galgen, Roddare, halv / hel Pudel. Varför kan ni aldrig, någon enda gång, ligga steget före ? Eller åtminstone ligga i fas med verkligheten. Förmodligen för att ni är inkompetenta, överbetalda, självfixerade och har som enda mål att obstruera mot SD. Vårt gamla, stolta land ligger väldigt pyrt till. Och landsförrädare finns väl särskild behandling för…

  Gilla

 • KENT

  Svenskar tvingas ”dela friggebod” när Uppsala bygger 1.000 lägenheter åt invandrare
  Publicerad 9 mars 2016 kl 22.13
  Inrikes. I Uppsala bygger politikerna just nu 1.000 nya lägenheter för att klara invandringen, enligt kommunens handlingsplan. Samtidigt tvingas vanliga svenskar dela friggebodar för att slippa sova på gatan, rapporterar SVT.
  Gilla artikeln på Facebook

  Välfärd för vissa
  Första bilbebisen född – Mamman: ”Värsta jag varit med om!”
  Pensionärer har inte råd att köpa mat
  Regeringen redo att offra 20.000 liv i tredje världen för att satsa på invandrare i Sverige
  Invandrare får gratis busskort när fattiga svenskar blir utan
  Försäkringskassan: Invandrarnas bidrag är ”22 249 kr per månad och detta är inte skattepliktig inkomst”
  Visa alla
  I Uppsala får asylinvandrare med permanent uppehållstillstånd sina bostäder ”anvisade” och går före i alla bostadsköer, i enlighet med regeringens etableringspaket. För att klara åtagandet har kommunen tagit fram en handlingsplan för mottagande av nyanlända och asylsökare, där det framgår att politikerna just nu bygger en gigantisk skattefinansierad ”bostadsocial resurs” där 1.000 bostäder ingår. Utbyggnadstakten är 500 bostäder per år mellan 2016 och 2019 och status på projektet är enligt handlingsplanen ”Pågående. Prioriterad” skrivet med röd text.
  Delar friggebod
  Men alla människor är inte lika prioriterade i Uppsala. För vanliga svenskar krävs det exempelvis mellan fem och femtiofyra års kötid samt 9.200 kronor i månadshyra för en vanlig tvårummare, rapporterar SVT Nyheter.
  SVT har intervjuat tonårspappan Andreas Glandberger, 43, som inte har råd att betala de hyror som kommunen kräver av icke-nyanlända hyresgäster. Därför bor han sedan sex månader tillbaka i en friggebod på 14 kvadratmeter som han delar med sin 15-åriga son.
  Höga bidrag
  Hos allmännyttiga Uppsalahem blev Andreas nekad bostad eftersom han bara hade ett års tid bakom sig i bostadskön. Men även om han hade haft tillräckligt med ködagar skulle han inte ha kunnat betala hyran på 9.000 kronor.
  – Det blir ju på sätt och vis en klassfråga, de med högre inkomst mot oss vanliga. För vi har ingen chans att hyra dem, säger Andreas till SVT.
  En hög inkomst behöver dock inte nödvändigtvis betyda att man arbetar. En nyanländ invandrarkvinna med tre barn (12, 13 och 14 år gamla) som bor i en hyresrätt på 85 kvadratmeter och har 7.000 kr i hyra får exempelvis följande bidrag skattefritt varje månad:
  6 776 kr i etableringsersättning
  3 000 kr i etableringstillägg
  3 754 kr i barnbidrag
  3 819 kr i underhållsstöd
  4 900 kr i bostadsbidrag
  = 22 249 kr per månad.

  Gilla

  • Realist

   Då förstår jag varför ALLA POLITIKER MÅSTE FÅ HÖGRE LÖN inte kan de få mindre än en asylsökande/ensamkommande i Sverige !!!!

   Gilla

 • Ufl

  Nyamko Sabuni är en intelligent människa som ser sin omvärld med klarsyn och utan värdegrundens bindel och VR-hjälm (läs PK-hjälm).
  Hon kunde göra det ganska länge på grund av att ingen kunde dra rasistkortet mot henne men tillslut fann globallisternas hantlangare ett sätt att tvinga bort henne.
  Satans pack de där nya moderaterna som sprang och fortfarande springer världens globala kapitallisters ärenden. Jag har röstat på dem i många år men det kommer aldrig att ske igen. Litar inte på deras nya trädgårdstomte till partiledare som försöker vinna makt genom att ta avstånd från SD och samtidigt ta hela deras politik till sig som M-politik. Vilket charlatan, hoppas att ingen går på det bedrägeriet. Tyvärr har SD samtidigt valt att lägga sig platt och dra en filt över sig i debatten. De liknar mest ett folkpartiet 2.0 nu och ger inget hopp om omdaning av Sverige de heller. Hoppas att de vässar argumenten och skyltar upp lite fler T-banestationer snarast.
  Jag saknar ett SD som står på barrikaderna, jag vill inte ha ett SD som lägger sig och jamsar med som en i åttaklövern, men tyvärr är det fallet just nu.

  Gilla

  • Sanningen är min ledstjärna även om den är smärtsam

   Ja, hade alla negrer varit som hon hade det inte funnits några problem i Afrika och kontinenten hade blomstrat. Egentligen sorgligt att de bästa negrerna som behövs överallt i Afrika inte är där.

   Gilla

 • Jhonsson

  Jan Björklund säger att han tycker att ”man varit naiv” angående flyktingfrågan. Ja naiv, korkad, dum, indolent, hycklande osv. Men tyvärr är uppvaknandet för sent.
  Och visst är det märkligt, att politiker som Jan Björklund inte kunnat se det, som hela folket har sett. Nämligen att invandringspolitiken varit åt h-e från början till slut.
  Den obotliga skada den fullständigt okontrollerade invandringen åsamkat vårt land går inte att rätta till.

  Gilla

 • angelicaplacet

  Westerberg sa en gång att det beror på att männen från Afghanistan är mer äventyrliga – att dom tar sig till Sverige.

  Jag hoppas att Liberalerna åker ur riksdagen.

  Liberaler är oftast insatta i saker och ting – så att hävda naivitet är inte trovärdigt.

  Gilla

 • Katarina Elsässer

  Skitsnack,hon var före sin tid,nej hon var verkligen med sin tid och dessutom hade hon insyn i invandrarkultur och synsättet som både män och kvinnor har som kommer ifrån Urtiden.
  Det svenska, eller om man så vill västerländska sättet att tänka och vara eller önskan kan inte bara appliceras på ny inflyttande, jo möjligen om det kommer från Europa men inte ens där alla länder.
  Vi kommer väl ihåg hur det skar sig med folket från Balkan.
  Jag säger
  Lika barn leka bäst,och jag vill själv bestämma vem jag måste leka med.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: