Kolbjörn Guwallius, årets skämt är tillbaka, nu om ordningsvakter

BROTTSLIGHET. Tidningen Metro har granskat hur många ordningsvakter som blivit av med sina förordnanden de senaste två åren. Naturligtvis sker det efter den senaste tidens händelser med den svarta damen som ville åka tunnelbana gratis och den tolvårige pojken som förde liv på bibliotek och galleria med flera fall. 

Bild från Metro

Säkerhetsbranschen har c:a 33.000 anställda, hur många av dem som är ordningsvakter vet jag inte men gissar på drygt 20.000.

Att det bland dessa 20.000 finns några rötägg är troligt. Enligt Metro utreddes 245 ordningsvakter för olika typer av tjänstefel, av dem förlorade 20 av dem sitt förordnande.

20 förlorade sitt förordnade, det är dem som media koncentrerar sig på i stället för att ställa frågan varför följer inte folk de lagar och regler som finns så att vi får ett samhälle som fungerar bättre.

Köp biljett när du åker tunnelbana, håll dig lugn när du är på ett bibliotek och framförallt lyd poliser och ordningsvakter, då blr det inte bråk. Har du synpunkter på deras uppträdande, tjafsa inte på platsen utan anmäl dem i efterhand.

I artikeln, dyker det upp en gammal bekant, Kolbjörn Guwallius, som hängt ut Petterssons blogg och skrivit osakligt om en av våra skribenter samt av bloggen blivit utsedd till årets skämt.

Kolbjörn har skrivit en bok om ordningsvaktsyrket och har själv genomgått utbildningen. Han är inte förvånad över den senaste tidens incidenter.

– Jag tror att det kommer att bli vanligare. Det ropas på många fler ordningsvakter på alla möjliga ställen. Det leder till att man behöver få in fler ordningsvakter på kortare tid, och då sätter vaktbolagen in personer som går direkt in i yrket och inte till exempel varit väktare som har varit rutin tidigare. Då har man inte lärt sig branschen och hur man handskas med människor och då uppstår det lättare sådana här situationer, säger herr Guwallius, utan att nämna varför det behövs fler ordningsvakter.

Om Kolbjörn Guwallius på bloggen…

-Pettersson tycker det känns tryggt när sådana “experter” uttalar sig. Kolbjörn Guwallius, frilansare är tillbaka om möjligt ännu roligare än sist. För er som inte känner till det så är Stefan Sinteus polismästare i Malmö och polishelikoptrarna som herr Guwallius störs av är ute och jagar stenkastare, bilbrännare, mördare och andra bovar i det socialdemokratiska kalifatet Malmö. 

Så här skrev Kolbjörn Guwallius om Petterssons blogg, lägg märke till min fråga längst ned.

Efter några timmar såg det ut som nedan och Kolbjörn öppnade aldrig igen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

23 thoughts on “Kolbjörn Guwallius, årets skämt är tillbaka, nu om ordningsvakter

 1. Det finns ingen person i Sverige med namnet Kolbjörn Guwallius. Rätt mysko va?

 2. När respekten inte finns och anmaningar inte räcker, måste det till våld.

  Respekten för polisen har ju minskat bland dem som polisen måste ingripa mot och än värre är det nog med respekten för ordningsvakterna.
  Lydde folk, som felar på ett eller annat sätt, de tillsägelser de får så skulle det ju aldrig behöva bli något våld.

  Har man missat att på alla SFI kurser informera om att vi här i landet faktiskt har lagar och regler som man måste följa.

  Lagar och regler finns för att vi människor faktiskt ska kunna leva ihop i någotsånär samklang med varandra.

 3. Jobbade som ordningsvakt i typ 3 månader… Lägre jobb finns inte… Man får stå ut med så mycket skit, o man rättar sig efter de regler som finns. Enda befogenheten man har är PL 13 §, o lite LOB o sånt…

  Skyddsvakt var trevligare att arbeta som, händer knappt nått…

  Gemene man som arbetar som ordningsvakt, ska tåla lite, till en viss gräns… Men inte att någon begriper våld mot en. Då har man som ordningsvakt rätt att använda sin batong, sina grepp, sitt handfängsel, m.m.

  Jag tror inte vakterna var våldsamma utan anledning… O denne Kolbjörn, vem fan är det!? Han verkar ju hata polisen o rättssystemet i ren djävulskap!?

 4. Detta är principiellt samma fenomen som de “apatiska flyktingbarnen”, det fungerar bara i det sjuka “sverige”.
  Det är bara här det fungerar att gapa och skrika som en barnunge, så kommer regimmedierna och tar en i försvar oavsett vad som inträffat innan!

 5. Det är kanske samma med ordningsvakt- som med polisutbildningen att inträdeskraven har sjunkit för att fylla platserna och då slinker icke önskvärda personer igenom
  För vem vill ha ett jobb där man alltid gör fel, alltid ha fel samt att det är tillåtet att spotta på, sparka på och skrika åt
  All heder åt er som står ut i skiten

 6. Har egentligen inget att tillägga men skänker en gyllene hälsning,och ett stort tack till de Tåg-tunnelarbetare,som byggde denna. Nu slipper i varje fall vi som tvingas åka igenom pangstaden,titta ut på eländet !

 7. Kolbjörn verkar ha brunnit av, en sida som inte pixlar och hänger ut brottsligar och berättar sanningen kan omöjligt vara en hat sida
  Hat det är när man hånar offren igenom att försöka få gärningsmannen i bättre dager och på de pixla och ljuga om etnicitet.
  Nä skärp dig Kolbjörn lille.

 8. Journalisterna på Metro blev ju kallade för en samling
  Stalinister av Mats Qviberg när han köpte tidningen.

  Det uttalandet ligger det mycket sanning i.

 9. Mer koldioxid, tack!
  Kylan har kopplat ett järngrepp om landet. Folket fryser.
  Solens aktivitet minskar och det lär bli ännu kallare framledes.
  Därför bör regeringen satsa på att öka koldioxidutsläppen, då det är (vetenskapligt bevisat) att det leder till varmare klimat!

  • Tyvärr! CO2 är INTE bevisat påverka klimatet. Dessutom sker påverkan så att en fördubbling av CO2-nivån i atmosfären inte fördubblar påverkan utan ökningen är logaritmisk, om jag minns begreppet rätt. Det innebär i så fall att redan nuvarande CO2-nivå på 0,0416 (en ökning från 0,028%) inte ger en mätbar värmeökning.

   Undersöker man en risk, så måste man börja med den faktor det är mest av i atmosfären. OCH DETTA ÄR VATTENÅNGA – MOLN/LUFTFUKTIGHET. Och där VET forskningen att det sker väderpåverkan (NOT! Väder). Detta kalkylerar i princip INGEN s k klimatmodell med.

   Ni vet väl att klimathysterikerna för fram mängder med vad de kallar bevis för klimatpåverkan. Men samtliga motbevisas snabbt av seriösa forskare (som fortfarande får anslag). Logiken säger att oavsett hur många bevis FÖR, så räcker det med att det finns ETT bevis MOT, så är hela klimathysterin motbevisad.

   Just nu sprids nästa fjärrstyrda hysteri-artiklar i media. Denna gång gäller det Himalayas glaciärer. Redan förra gången detta togs upp, så motbevisades smältningens orsaker snabbt. Det har således INGET med global uppvärmning att göra, utan handlar om att Indiens/Kinas befolkningar är i huvudsak hänvisade att värma sig resp laga mat med ved- resp koleldning. Detta genererar år ut och år in enorma volymer kolblandade rökgaser, som blåser in söderifrån mot Himalaya, faller som snö. Glaciärer växer på höjden men kolet är svart vilket innebär högre grad av upptagning av solvärme och därmed avsmältning. Glaciärerna på norrsidorna däremo, får inte lika hög grad av kolföroreningar, så glaciärerna där är oförändrade eller ÖKAR något.

   Nu vet Indiens/Kinas myndigheter omständigheterna, så de har inlett effektiva åtgärder mot isavsmältning. Således bygger länderna ca 2000 kolkraftverk. Därmed kan uppvärmning resp matlagning övergå till elektricitét. På köpet slipper man en av jordens äkligaste miljökatastrof, nämnligen kolkontaminerade bostads- resp köksmiljöer. Och kraftverkens avgaser är skickligt renade, dock inte från CO2, då man VET att mesta möjliga behövs för att ÖKA skördarna till en växande befolkning.

   Det är bara den vita minoritéten på jorden som är idioter nog att bedra sig om klimatbedrägeriet! Vägen går mot stenåldern . . . .

 10. “Snillet” har naturligtvis aldrig funderat på varför det behövs så förbannat med ordningsvakter i detta “trygga” dårhus?

 11. Gå gärna vidare med din argumentation med mot Kolbjörn, frågan bör väl få ställas? Men man vet nog inte riktigt i dagens samhälle, så frågeställning är dubbelt intressant faktiskt.
  Han kanske har någon ansvarig redaktör eller något liknande?

 12. Han hette nog Björn i i början av sitt liv, sedan blev han mer PK / genus indoktrinerad. Eftersom han var vit och en dålig människa enligt PK / genus , då blev han tvungen att byta namnet till Kolbjörn för att stå ut med sig själv

 13. Kan ju ana att det det stora talet avstängningar på 1 promille, har ökat väsentligt pga ökad anmälningsbemägenhet.

 14. Troligen en av de “kulturarbetare” som erhåller statliga bidrag för sin forskning ? Finns ju en uppsjö av sådana arbets-skygga lite runt om i Abzurdisran.

Kommentera