Stäng

För 12 år sedan arbetade 7000 på Arbetsförmedlingen, nu är de 13000

ARBETSMARKNAD. Varslet på Arbetsförmedlingen blev större än vad vi skrev om igår. 4500 i stället för gårdagens siffra på 3400. Arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) säger att det är Moderaternas och Kristdemokraternas budget som har orsakat det stora varslet på Arbetsförmedlingen.

Utanför en arbetsförmedling i …

Till SvD säger Johansson att hon är besviken och orolig. Nedskärningarna tar emot som socialdemokrat, menar hon.

Samtidigt så blir det inte några nya lindrande pengar till myndigheten i vårbudgeten efter uppgörelsen med Centerpartiet och Liberalerna.

– Min bedömning är att det inte blir mer än marginella förändringar, säger arbetsmarknadsministern.

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg har sagt till SVT att det är nya budgetförutsättningarna för myndigheten och att fyrpartiöverenskommelsen pekar ut en ny riktning.

-Pettersson tycker neddragningen på 4500 verkar lite. Arbetsförmedlingen har gått från att ha 7000 anställda år 2006 till att ha 13000 idag. Arbetsförmedlingen kostar 80 miljarder per år. En stor dl av de 80 miljarderna är kostnader för asylinvandringen. Om detta är det tyst, mycket tyst.

Jag har ett förslag, lägg ned hela Arbetsförmedlingen, ta de 80 miljarderna och lägg hälften på behov bland svenskar, hälften på återvandring och familjeåterföreningen i hemländerna, då spar vi på sikt in hundratals miljarder.

19 reaktioner på “För 12 år sedan arbetade 7000 på Arbetsförmedlingen, nu är de 13000

 1. Tja, lätt att komma med förslag, att få igång en massåtervandring av personer med svenskt medborgarskap och deras i Sverige födda barn är orealistiskt. Men att satsa på utbildning. Kännbara straff för brott och liknande kanske kan hjälpa en del.

 2. Jag vill lyckönska de privata aktörerna som får ta över efter Arbetsförmedlingen. Uppenbarligen blir det ideellt arbete, då det inte avsatts några pengar för dem.
  Det är ingen slump att kompetensregnet som föll över Sverige 2015 endast hade 2% i arbete efter två år. Det var väl bara svetsaren som trodde de talade sanning när de sa de var läkare och ingenjörer, för han vet inte hur akademiker ser ut.
  Här är det väldigt bra att ha Arbetsförmedlingen att skylla på att de inte fick något arbete, trots upp till 80% lönebidrag.
  Undrar vem han ska skylla på om ett par år när de fortfarande inte har något jobb? Det blir nog så att staten betalar hela lönen till arbetsgivare för att de ska få arbete, som i gamla Sovjetunionen.

 3. Antar att det blir äldre svenskar som får gå. De har inte ”rätt kompetens” vad gäller språk och mångfald…☹️

 4. Arbetsförmedlingen som vi känner den slutade fungera i början av 1990-talet, numera Sveriges största flyttfirma och friserare av statistik åt regeringen…

 5. Läste för ett par år sedan att produktiviteten på AF ansågs vara rätt låg.
  Man ”förmedlade” i genomsnitt under ETT jobb per anställd och år!
  Är det annorlunda nu?

 6. Ordspråksboken 4:6

  ”Överge inte visheten
  och den kommer att bevara dig.
  Älska den och den skall beskydda dig.”

  Jesus sviker aldrig! Han lyssnar alltid och förstår! Ta emot hans visdom. Människosonen från Nasaret är ett stöd i svåra tider.

 7. Tänk så praktiskt. Ingen behöver ta ansvar för något. Dom bara sitter där som zombier, nickedockor, marionett-figurer. Såssarna skyller på borgarna. Borgarna skyller på såssarna. Men det riktigt patetiska botten-nappet inträffar ju när dom alla skyller på SD. De enda som definitivt står helt utan skuld, eftersom blockering av 1,2 milj. väljare anses som demokratiskt och är det enda som styr dessa partier.

 8. Med borglig budget så kan sossarna skylla precis allt på andra
  En katastrof för svensk politik som redan är urusel.

  1. Nja, den största delen går till olika typer av bidrag till flyktingar. Det berättar naturligtvis in medlöparmedia något om.

  1. Den förflyttas bara till kreativa privata företagare. Antar att du vet hur det slutade med flyktinglotsarna?

Kommentera

%d bloggare gillar detta: