Alvesta och segregationen


Alvesta är som vilken svensk småstad som helst idag. Segregation är ledordet när man ska beskriva Alvesta och liknande städer.

SVT Småland berättar idag att segregationen i kommunens skolor är stor. Det finns sex grundskolor i kommunen. Två av dessa tar emot 60 procent av alla nyanlända elever. Om en av dem kan ni läsa på Petterssons.

Nu diskuterar man en ny och stor skola i Alvesta, en skola där elever från alla bostadsområden ska samlas. Redan innan debatten tagit fart, finns det flera föräldrar som säger sig flytta sina barn till friskolor om så sker. Nyköping nämns i artikeln och den skola som Gustav Fridolin utmålade som en dröm. Drömmen har visat sig bli något helt annat och från den nya fina skolan som kantats av problem, har flertalet elever valt att flytta till kommunens friskolor.

SVT

Igår kunde vi också läsa om den jättemoské som ska byggas i Alvesta. Förra året fick man klartecken till bygget och nu är det bråda dagar för församlingen att få fram pengar.

SVT

Då ställer sig frågan om en moské främjar integrationen eller om den spär på segregationen? Mitt tips är att moskéer i Sverige är en bidragande orsak till att gruppen muslimer har svårt att integrera sig i det västerländska samhället och att inte minst kvinnliga moskébesökare uppmanas att inte ”försvenskas” i beteende, klädval och umgänge.

Fast jag kan ha fel. I videon nedan säger en av initiativtagarna till moskébygget följande. ”Det här projektet gynnar alla Alvestas invånare”. Jo-jo.


3 responses to “Alvesta och segregationen

 • Ragnar Ask

  Svenska föräldrar bör ta sina barn därifrån och välja andra skolor och inte ge sin avkomma åt statens integrationsprojekt.

  Gilla

 • Tony

  Vad menar han med att det gynnar Alvesta?? Mindre jävelskap
  och brottslighet på gator o torg kanske?

  Gilla

 • Mm

  ”Gynnar alla i Alvesta”, har de etniska svenskarna flyttat och de med annan tro än muslimer flyttat dit. Grattis Alvesta, ytterligare en stad i Sverige som bör undvikas.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: