Man dog när ambulans dröjde

SJUKVÅRD. En man i Göteborg fick vänta 38 minuter på ambulans, trots att han hade kramper och skallskador, skriver GP. Mannen avled senare på sjukhus.

Att ambulansen dröjde – och inte skickades förrän efter 18 minuter – berodde på att SOS Alarm missade mannens svåra huvudskada och därför inte gav ärendet högsta prioritet.

– Vår uppfattning i genomgången är att det föll mellan stolarna. Det blev fokus på att det fanns kramper och då tolkades det som att det var medicinskt utlösta kramper, säger Mikael Rolf, chefläkare på SOS Alarm.

Nu har SOS Alarm Lex Maria-anmält sig själv för att undersöka om några fel begicks vid händelsen som skedde i somras. Mikael Rolf, chefläkare på SOS Alarm, säger att det troligen skedde misstag i samband med informationsinhämtningen om mannens tillstånd och att ärendet därför prioriterades ner.

– Det är oerhört beklagligt, konstaterar chefläkare Mikael Rolf. Pettersson undrar om inte dn död mannen håller med…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Man dog när ambulans dröjde

  1. Sjukvård i världsklass twittrar minister Strandhäll.

    Pröva på att bli akuttransporterad till sjukhus och vänta
    i akutataste-av-akut kön i väntan på operation. Då
    skall ni se vilken ”världsklass” den här sjukvården
    består av.

    Tillåt akutsjukvård i privat regi för politikerna klarar
    inte av att bedriva sjukvården. Det är inte pladderkvarnar
    som berättar hur duktiga de är som skall bedriva
    sjukvården utan det skall professionella företagare göra.

  2. Narcissisten och ljugande sossepolitikern Strandhäll pratar naturligtvis om den sjukvård som hon själv och hela regimen har fri och obegränsad tillgång till via våra skattemedel ,den sjukvården är i världsklass men tyvärr har inte alla svenska skatteträlar råd med den världsklass-sjukvården, vilket Strandhäll mycket väl vet och därför kan hon glänsa och skryta över att hon minsann tillhör ”sosseadeln” som får den bästa världsklass.sjukvården.Vilket enormt folkförakt!

  3. Transporterna tar ju lite längre tid, numera. Därav tuffa prioriteringar och väntetider. Det kostar på att ducka för stenar och bomber. Därefter inväntande på polisbeskydd, som i sin tur måste ducka och retirera……..

  4. är det lagligt att hoppas huvudskadan var en så kallad bidragsberoende invasiv människoapa art/ folkgrupp?

  5. Tragiskt !
    En ambulans/person i detta annars så enorrmt rika land vore önskvärt och en lösning men det skulle förmodligen kosta för mycket.

Kommentera