Man dog när ambulans dröjde


SJUKVÅRD. En man i Göteborg fick vänta 38 minuter på ambulans, trots att han hade kramper och skallskador, skriver GP. Mannen avled senare på sjukhus.

Att ambulansen dröjde – och inte skickades förrän efter 18 minuter – berodde på att SOS Alarm missade mannens svåra huvudskada och därför inte gav ärendet högsta prioritet.

– Vår uppfattning i genomgången är att det föll mellan stolarna. Det blev fokus på att det fanns kramper och då tolkades det som att det var medicinskt utlösta kramper, säger Mikael Rolf, chefläkare på SOS Alarm.

Nu har SOS Alarm Lex Maria-anmält sig själv för att undersöka om några fel begicks vid händelsen som skedde i somras. Mikael Rolf, chefläkare på SOS Alarm, säger att det troligen skedde misstag i samband med informationsinhämtningen om mannens tillstånd och att ärendet därför prioriterades ner.

– Det är oerhört beklagligt, konstaterar chefläkare Mikael Rolf. Pettersson undrar om inte dn död mannen håller med…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


6 responses to “Man dog när ambulans dröjde

 • Kapten Bölja

  Sjukvård i världsklass twittrar minister Strandhäll.

  Pröva på att bli akuttransporterad till sjukhus och vänta
  i akutataste-av-akut kön i väntan på operation. Då
  skall ni se vilken ”världsklass” den här sjukvården
  består av.

  Tillåt akutsjukvård i privat regi för politikerna klarar
  inte av att bedriva sjukvården. Det är inte pladderkvarnar
  som berättar hur duktiga de är som skall bedriva
  sjukvården utan det skall professionella företagare göra.

  Gilla

 • Suzie

  Narcissisten och ljugande sossepolitikern Strandhäll pratar naturligtvis om den sjukvård som hon själv och hela regimen har fri och obegränsad tillgång till via våra skattemedel ,den sjukvården är i världsklass men tyvärr har inte alla svenska skatteträlar råd med den världsklass-sjukvården, vilket Strandhäll mycket väl vet och därför kan hon glänsa och skryta över att hon minsann tillhör ”sosseadeln” som får den bästa världsklass.sjukvården.Vilket enormt folkförakt!

  Gilla

 • centurion

  Transporterna tar ju lite längre tid, numera. Därav tuffa prioriteringar och väntetider. Det kostar på att ducka för stenar och bomber. Därefter inväntande på polisbeskydd, som i sin tur måste ducka och retirera……..

  Gilla

 • compulsoryunion

  är det lagligt att hoppas huvudskadan var en så kallad bidragsberoende invasiv människoapa art/ folkgrupp?

  Gilla

 • SVENSK

  AS glömde ett ord TREDJE- världsklass!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Tragiskt !
  En ambulans/person i detta annars så enorrmt rika land vore önskvärt och en lösning men det skulle förmodligen kosta för mycket.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: