Israel ett steg närmare rymden


VETENSKAP. SpaceIL:s rymdfarkost anlände förra veckan till Cape Canaveral, Florida, före sin avfärd till månen från SpaceX Launch Complex 40 (SLC-40) nästa månad.

Den 180 kilo tunga rymdfarkosten transporterades i ett fraktflygplan från Ben-Gurion International Airport i en speciell temperaturstyrd och steril fraktbehållare och landade vid Orlando International Airport, varefter den togs till Cape Canaveral Air Force Station.

Om SpaceIL, som är privat och inte statligt, blir framgångsrikt kommer Israel att bli det fjärde landet – efter USA, Ryssland och Kina – att slutföra en kontrollerad månlandning.

Läs mer om Israels rymdfarkost på NoCamels.

-Pettersson undrade i december 2010 ”Varför bygger araberna inga flygplan?”. Svaret är detsamma nu som då, medan väst lämnat Bibeln bakom sig för att istället lyssna på Darwin, Einstein, Fleming och många fler så tror araberna fortfarande på de syner en påtänd gubbe hade på berget Hira för länge sedan…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


8 responses to “Israel ett steg närmare rymden

 • Hans Backlund

  Oavsett vilket, så sitter Israel säkert, araberna är som alla vet helt odugliga på att kriga.

  Gilla

  • Kurt

   Det må så vara, därför ha de valt Sverige för sin ockupation. Valt det land som ha avväpnad sig själv och ha ett försvarsförmåga enligt ÖB på ca en vecka.

   Gilla

  • Kurt

   Israel sitter säker för de ha en försvarsmakt som heter duga i motsats till Sverige

   Gilla

 • Hans Backlund

  Äntligen så får vi se Syriens baksida.

  Gilla

 • Tony

  Det närmsta Araberna kommit rymden är väl när dom som utlöser ett bombbälte skriker Allu Akbhar och tror sig vara på väg till dom 70 sexdockorna

  Gilla

 • Peter Skoglund

  Apropå att ligga ett steg före……..

  I december år 1900 presenterade den amerikanska civilingenjören John Elfreth Watkins J:r en lista med flera framtidsspådomar, till synes omöjliga då, men som är självklarheter i dag.

  http://www.ingenjoren.se/2012/01/16/han-forutspadde-dagens-verklighet-–-for-111-ar-sedan/

  Här i original från 1900.

  Gilla

  • Billy Boy

   Mycket tidigt exempel på ”Fake News”

   ”Allt som kan uppfinnas är nu uppfunnet och därför är det lika bra att lägga ner patentverket”

   Charles H. Duell, chef för amerikanska patentverket, år 1899

   Att en chef för ett verk skulle tala för det egna verkets nedläggning är ju i sig en orimlighet – men här följer ändå ett sammandrag av artikeln i Dagens Forskning:

   Läs gärna mer på:

   http://www.faktoider.nu/patentverk.html

   Gilla

 • Saturnus

  Araber och negrer tillverkar inga bilar heller, det var över hundra år sedan vi byggde den första bensinmotorn och det klarar inte dessa av än idag. Vad har bidragsregnet gjort med de svarta? De har den bördigaste jorden i världen, de har perfekt klimat, de är ”fria” från kollonialmakterna men ändå lyckas man inte med någonting.

  Klipp biståndet eller börja ställ krav på förändring. Jag betalar gärna 1% för att ha dem där än 50% för att ha dem här. Gör om, gör rätt.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: