SD-politiker pekade ut muslimer som terrorister och kvinnoförtryckare – frikänns för hets mot folkgrupp


ISLAM. Christopher Larsson, Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona, frias från misstankarna om hets mot folkgrupp, skriver Sydöstran.

Han åtalades efter att ha pekat ut muslimer som terrorister och kvinnoförtryckare i ett inlägg på SD Karlskronas Facebooksida. Inlägges lades ut i inför invigningen av en ny minaret i staden i november 2017.

Domstolen bedömer dock att inlägget gjordes i en ”aktuell och pågående politisk fråga” och att det ”inte är nödvändigt eller rimligt att inskränka Christopher Larssons yttrandefrihet i detta fall”, står det i domen.

-Pettersson menar att det är en bra dom, muslimer är alltid aktuella…

SD-politiker åtalas för hets mot folkgrupp, åklagaren har för lite att göra

TIDIGARE 2018-11-21. Åklagaren jävig – får inte driva åtalet mot Christopher Larsson (SD)

RÄTTSVÄSENDE. Den åklagare, Lena-Marie Bergström, som väckt åtal mot Christopher Larsson (SD) är jävig och måste lämna ifrån sig ärendet. Det har överåklagaren Mats Svensson kommit fram till som granskat ärendet.

Åtalet om hets mot folkgrupp ligger fast. Men det blir alltså en annan åklagare som får driva detta.

Åklagaren väckte åtal mot Larsson, misstänkt för hets mot folkgrupp då han utmålade muslimer som terrorister och kvinnoförtryckare.

Däremot misstänks Christopher Larsson fortfarande för hets mot folkgrupp. Och det blir en annan åklagare som ska driva ärendet i tingsrätten.

Om Christopher Larsson på bloggen…

-Pettersson säger det är dags att lägga ned lagen ”Hets mot folkgrupp”, ingen kan väl förneka att det är muslimer som ligger bakom de flesta terrordåd och att det är en kvinnoförtryckande ideologi…

TIDIGARE 2018-11-09. Åklagare mot SD

Lena-Marie Bergström, kammaråklagare i Karlskrona, har vid två tillfällen åtalat Sverigedemokratiska kommunpolitiker i hemstaden för hets mot folkgrupp.

Nu avslöjar SVT av alla, att Bergström under falsk identitet delat inlägg om SD i den SD-fientliga Facebook-gruppen ”SD är lika med rasister”.

På Åklagarmyndighetens hemsida kan man läsa följande:

”Åklagaren är skyldig att vara objektiv. Det innebär att åklagaren måste förhålla sig helt neutral vid bedömningen av vad som har inträffat och om det kan bevisas i domstol”

Det kallas objektivitetsplikt och den gäller även efter ett eventuellt åtal. Lena-Marie Bergström har brutit mot den kodexen och bör självklart entledigas från sina uppdrag. Bergströms motivering är så genomskinlig att vem som helst med något mellan öronen kan se igenom den.

”Jag tar inte partipolitisk ställning, är inte politiskt intresserad och tycker att samtliga partier är dåliga”

Att hon undanhöll sig från att rösta i årets val är det nog få som tror och uppträder man under synonym i en Facebook-grupp som tar tydlig ställning mot ett parti, tar man partipolitisk ställning.

De två SD-politiker som Lena-Marie Bergström åtalat har en sak gemensamt. Bägge polisanmäldes av den socialdemokratiske riksdagsledamoten Magnus Manhammar, som här tagit intryck av den f.d. riksdagskvinnan och kommunisten Rossana Dinamarca.

Manhammar är från Karlskrona, precis som Bergström. Han satt i kommunfullmäktige 2002-2006 och var åren 2011-2013 ansvarig för Expos kontor i Malmö. Huruvida han kände till Lena-Marie Bergströms fingerade Facebook-konto vet jag inte och det förmodar jag är medias uppgift att ta reda på.

SVT


15 responses to “SD-politiker pekade ut muslimer som terrorister och kvinnoförtryckare – frikänns för hets mot folkgrupp

 • Stefan Löfven

  Vore intressant att definiera folkgrupp, just inför rättegång. Muslimer räknas tydligen dit, att dem är en folkgrupp, inte en religion. Konstigt, men så är det.
  Undras hur långt man kan dra det… Typ är SD politiker och SD väljare en folkgrupp??
  För om..det är så. Borde det gå att anmäla näthatsgranskaren för Hets mot Folkgrupp. Vore så jävla kul och höra en åklagare om det gick…

  Gilla

 • Two Different Shoes On

  Att muslimer ska vara en folkgrupp innebär ju att man kan dömma alla muslimer lika, om nu staten har bestämt det så är det så.

  Gilla

 • Tony

  Om inte åklagare och tingsrätter kan skilja sina egna politiska uppfattningar från det jobb dom ska göra ska dom inte ha ett sådant jobb,
  men precis som i riksdagen så sitter det i åklagarämbete personer som nätt o jämt är torkade bakom öronen, dom har sin teoretiska utbildning,
  och det märks på deras beteende.

  Gilla

 • nosferatu

  Fattas bara!

  Gilla

 • Tore

  Han sa bara sanningen.
  Men den efterblivne Svensken klarar inte av det.

  Gilla

  • S Eriksson

   Tore. Det är möjligt, men enligt detta klipp spelar det ingen roll. HMF lagen är tuff men också olyckligt utformad. Den bör ändras eller tas bort tycker jag. Tanken var säkert bra i likhet med Me too, men sedan blev det mesta fel.

   Gilla

   • Tore

    Det är skit lätt löst, hade fårskallarna röstat på SD eller afs så hade problemet varit löst.

    Gilla

 • Kalasbetalaren

  Såg att den politiskt tillsatte nämndemannen från S ville fälla!

  Intressant läsning på Samtiden. Länk finns i högerkanten!

  Gilla

 • Kent

  Lena Marie Bergström borde rimligtvis bli av med jobbet efter en sådan prioritering som låtit visa att hon missbrukar sin ställning som åklagare och låter sina politisk åsikter göra att hon är aktivist i sin tjänsteutövning.

  Gilla

 • Carl edström

  Han har ju rätt klart han ska frikännas.

  Gilla

 • Carl edström

  Hur många muslimer arbetar och betalar skatt.
  I Procent .
  En fråga bara.
  .

  Gilla

 • Kenth Andersson

  En SD:are som frias ?????
  Är garanterat inte slut med denna friande dom, extremvänstern är utan tvekan i uppror nu !!!!!!
  Lövens nya 4/V-trojka får ta tag i detta.

  Gilla

 • Gringo

  Skönt att rättvisan fungerar någon gång.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: