Otrygghet i Laholm…? Ett missförstånd!

INSÄNDARE. Man läser i dag på Petterssons om att det skulle finnas otrygghet i lilla mysiga
Laholm, vid Lagans strand i södra Halland. Och att denna otrygghet, enligt invånarna, skulle utgöras av invandrare. Det måste vara ett stort missförstånd!

Detta låter fullständigt osannolikt. Laholm är ett samhälle som alla andra i det Nya Sverige, som bara fått ta emot sin beskärda del av ”globaliseringens” kulturkaka. Där stölder, vandalisering, stenkastning, raketskjutningar, hot, misshandel, pistolskjutningar, bilbränder, skolproblem… numera integrerats in den nya vardagen.

Men där givetvis ingen med ett enda ord yppar vare sig orsak eller vilka som skulle ligga bakom. Fast alla vet… Det är i vanlig ordning precis som hela övriga Nya Sverige: locket på!

Med andra ord är Laholm en fullständigt normaliserad stad i Nya Sverige, där det onormala blivit normalt och det normala blivit onormalt.

Laholms Kommun har dessutom varit kloka nog och garderat sig. Man har sett till att det finns bildbevis, på att det i den närmaste framtiden absolut inte skulle finns några invandrare inblandade i den påstådda otryggheten i Laholm.

I anslutning till den stora invasionen 2015 lät lokalpolitikerna i kommunhuset nämligen producera en broschyr som gick ut till alla hushåll i kommunen. Man ville förstås i god ton, sanningsenligt informera sina skattebetalande kommuninvånare om vad som var på gång. Att man tog sitt ”ansvar” och att det absolut inte fanns någon anledning till oro. Allt skulle bli precis som vanligt.

Titta noga på bilderna nedan och tänk efter… Inte kan väl dessa små ensamkommande barn med sina för stora skor, trasiga kläder, nallar och dockor utgöra hot eller någon otrygghet för medborgarna i Laholm.

Inga Adidas-plagg, inga cigarettrökande unga män, smartphones, Goose-jackor eller senaste stuket på frisyren… så långt ögat kan se. Enligt bilderna tyckts det dessutom mest handla om flickor!

För det var väl denna kategori hjälpbehövande små barn – enligt lokalpolitikerna på Laholms Kommun – som kom till Laholm. Eller…?

”Undrande laholmare”

Om Laholm på bloggen…

12 thoughts on “Otrygghet i Laholm…? Ett missförstånd!

 1. Jag har aldrig besökt Laholm,men jag minns när jag var åt det hållet och ville besöka Lysekil,som jag läst om skulle vara en västkustpärla.
  Det första jag såg när jag kom in i staden var migranter som gick på rader längst gatorna.
  Det var endast män,och jag vet hur obehagligt dom tittar,så jag åkte därifrån.

 2. Hella Laholm verkar vara ett missförstånd.
  Vad har sosssarna för ursäkter.dom brukar ju alltid. Ha något.

 3. https://petterssonsblogg.se/2011/04/29/40-ungdomar-satter-skrack-i-laholm/

  40 ungdomar sätter skräck i Laholm
  Av Pettersson

  40 ungdomar sätter skräck i Laholm. Det handlar om bostadsinbrott, skadegörelse och rena trakasserier. Nu vädjar polisen till invånarna att våga ställa upp och berätta vad de vet.

  Problemet med ungdomarna startade i höstas och har fortsatt under våren. Det har nu nått sådana nivåer att polisen går ut vädjar till allmänheten om hjälp.

  – Det handlar om civilkurage, att man står för det man sett, säger polisens informatör Tommy Nyman.

  Kartlagda av polisen.

  De 40 ungdomarna är väl kartlagda av polisen. De är i 14-26-års-åldern och en del har varit kallade till förhör. Men ingen av ungdomarna har hittills gjort sig skyldig till ett sådant brott att de kunnat gripas av polisen.

  – Det är för att öka tryggheten och klara upp fler brott som polisen vill att fler vittnen hör av sig, säger närpolischef Ulf Bejrum.

  Är hotfulla på stan. Antalet bostadsinbrott har rusat i höjden. Skadegörelse på skolor och liknande är stor. Ungdomarna pekas dessutom ut som hotfulla mot invånare på stan.
  Polisen ökar nu synligheten i Laholm med fler polispatruller. Man startar även dörrknackningsförhör i områden där inbrott eller skadegörelsebrott anmäls.

  ─ Pettersson tackar för tipset och noterar att PK i form av Expressen/Kvällsposten glömde att skriva att det är så kallade flyktingar och inte svenska ungdomar som härjar.

  Peter

  29 04 2011 at 23:02

  Har själv erfarenheter från staden. Det finns ett område med företrädesvis Kosovoalbaner (tack Bengt Westerberg!) som bor nära området Altona. Det har varit problem med dem i många år och jag känner folk som tvingats flytta på grund av förföljelse. Jag är inte förvånad över att problemen verkar ha eskalerat.

  Vad händer när nästa ekonomiska kris inträffar i Sverige? Då nöjer man kanske sig inte med att bara sätta eld på bilar och byggnader.

 4. En liten rapport från Kling och Klang i Laholm!

  ”Par vågade inte gå ut från butik – ungdomar avlägsnades

  Laholm, Ingen anmälan skrevs eftersom att ungdomarna inte var straffmyndiga, men en av tonåringarna fick avlägsnas av polis efter att ett par blivit skrämda så till den grad att de inte vågade lämna matvarubutiken.”

  ”En av ungdomarna, född 2003, fick avlägsnas från platsen av polis. Tonåringen skickades hem till sina föräldrar.

  I polisens händelserapport är tumultet markerat som ”ofredande eller förargelseväckande beteende”, men ingen anmälan skrevs.

  –Det är ingen som är misstänkt för något brott. Men det kan ha att göra med att det rör sig om så pass unga personer. De är inte straffmyndiga, säger Gustafsson.”

  Konstigt, född 2003, borde väl ha fyllt femton 2018 och därmed vara straffmyndig! Men det kanske har ändrats sen jag gick i skolan!

  Inte konstigt att packet inte avlägsnar sig innan polisen kommer!

  Och den å kallade journalisten ställer naturligtvis inte några frågor om detta!

  http://www.hallandsposten.se/nyheter/laholm/par-v%C3%A5gade-inte-g%C3%A5-ut-fr%C3%A5n-butik-ungdomar-avl%C3%A4gsnades-1.12573537

 5. Folk måste väl någon gång ta sitt förnuft till fånga och förstå att det är deras sätt att rösta som är grunden till detta, BÖRJA TÄNK SJÄLVA!

  • Den naiva och konflikträdda svensken tycker väldigt mycket hemma vid köksbordet eller exempelvis här på Pettersson men överlåter sedan helst åt någon annan att tänka och fixa biffen !
   Sådana väljare sådana politiker.

Kommentera