Invånare anger invandrare som skäl till otrygghet


TRYGGHET. I polisen och kommunens årliga undersökning av tryggheten har ”utländska människor/invandrare” seglat upp som en starkt bidragande orsak till att Laholmarna känner sig otrygga. ”Jag har ingen statistik för något annat än att det här är vanliga människor – inte kriminella.” säger Kristian Nilsson, kommunpolis i Laholm till Lokaltidningen

-Pettersson tycker att det är fantastiskt, invånarna har fel.

 • De bara upplever att Laholm är otryggt.
 • Med risk för att låta petig men hur vet man att någon är utländsk?
 • Nyanlända har kanske inte möjlighet att skaffa bil utan får cykla eller gå.
 • Det är också så att de här personerna själva kan uppleva att alla inte tycker om dem eller att de har utsatts för aggressiva handlingar och därför hellre rör sig i grupp än att gå själv.
 • I vissa kulturer är det vanligare att 10-15 personer är ute och går och det tar ju upp en hel cykelbana.
 • Polisen: ”Man är rädda för klungor av människor som går”

Det är otroligt vad René León Rosales, skattefinansierad forskningsledare på Mångkulturellt centrum och expert på vardagsrasism kan hitta på för att slippa ta tag i problemet som är att vissa invandrare inte kan uppföra sig.

Dessutom verkar inte polisen veta vad som händer i Laholm, läs om det på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

 


15 responses to “Invånare anger invandrare som skäl till otrygghet

 • Kalasbetalaren

  En liten fundering.

  Konstigt att Lokaltidningen väljer att intervjua en ”forskare” och citera denne helt okritiskt istället för folk i Laholm!

  Eller kanske inte!

  Att vi tillåter en ockupant att ”forska” om ”vardagsrasismen” ger mig kalla kårar! Tänk vad många som lever på att förolämpa oss! Inte konstigt att välfärden går på knäna!

  Gilla

 • Tony

  Säga vad man vill om polisen, men dom sliter i alla fall inte upp
  en massa pennor.

  Gilla

 • Kalasbetalaren

  En liten rapport från Kling och Klang i Laholm!

  ”Par vågade inte gå ut från butik – ungdomar avlägsnades

  Laholm, Ingen anmälan skrevs eftersom att ungdomarna inte var straffmyndiga, men en av tonåringarna fick avlägsnas av polis efter att ett par blivit skrämda så till den grad att de inte vågade lämna matvarubutiken.”

  ”En av ungdomarna, född 2003, fick avlägsnas från platsen av polis. Tonåringen skickades hem till sina föräldrar.

  I polisens händelserapport är tumultet markerat som ”ofredande eller förargelseväckande beteende”, men ingen anmälan skrevs.

  –Det är ingen som är misstänkt för något brott. Men det kan ha att göra med att det rör sig om så pass unga personer. De är inte straffmyndiga, säger Gustafsson.”

  Konstigt, född 2003, borde väl ha fyllt femton 2018 och därmed vara straffmyndig! Men det kanske har ändrats sen jag gick i skolan!

  Inte konstigt att packet inte avlägsnar sig innan polisen kommer!

  Och den å kallade journalisten ställer naturligtvis inte några frågor om detta!

  http://www.hallandsposten.se/nyheter/laholm/par-v%C3%A5gade-inte-g%C3%A5-ut-fr%C3%A5n-butik-ungdomar-avl%C3%A4gsnades-1.12573537

  Gilla

  • Stenbock

   Kalasbetalaren:
   Hade varit ”Hishultarna” eller de från Stavershult skulle du fått se på rapporter…. I Abzurdien råder ju en gång för alla,full ansvarsfrihet för alla invällare !
   ;(

   Gilla

 • anne b rat

  Här är det uppenbarligen ytterligare några som aspirerar på titeln ”årets syltrygg 2019”.

  Gilla

 • Face

  Snacka om att ha noll koll, ingen verklighetsuppfattning. En sån människa som René skulle inte klara sig en dag själv utan en manual och skygglappar. Om han tog av sig skygglapparna och släppte manualen får han en chock och blir handikappad

  Gilla

 • Billy Boy

  Cissi berättar hur hon som barn växte upp i en liten by i Norrland och kom att känna sig stolt över sitt land och sitt historiska arv.

  När hon blev äldre flyttade hon till Stockholm och bosatte sig i Jordbro vid sekelskiftet år 2000.

  Hon fick där erfara mångkulturens baksida med övergrepp och hot mot invånarna. Hon berättar att hon kände sig så otrygg att hon inte gick till affären en sen eftermiddag för att handla, utan sällskap av en väninna.

  Barn i vänkretsen blev utsatta för övergrepp. Ett flicka som är kamrat till hennes barn har blivit utsatt för en gruppvåldtäkt och hon berättar att hon ger sina döttrar noggranna säkerhetsinstruktioner för att undvika problem. (Publicerades den 18 jan. 2019)

  Mer skrämmande info finns att läsa på YouTube-sidan varifrån videon nedan är hämtad. Speltid 44 min 44 sek:

  Gillad av 1 person

 • Kenth Andersson

  Koppla ihop invandring med otrygghet, det får man väl inte göra i Sverige det är väl kränkande och rasistiskt och vad ska de stackars utsatta pensionsräddarna som sökt en fristad i paradiset tänka och tycka om sådana uttalanden, vad säger nya 4/V-trojkan om detta kanske dags för ytterligare en lagstiftning som förbjuder denna typ av åsikter ?
  LÄNGE LEVDE DE SVENSKA DEMOKRATISKA FRI OCH RÄTTIGHETERNA men nu är de borta.

  Gilla

 • Stenbock

  Ja det är säkert vanliga inhemska halläningar,som skrämmer anda boende i Laholm.Troligen inflyttade från Våxtorp och Hishult….
  Själv är jag numera sällan i den lilla pitoreska staden men utgår från,att det förhåller sig som i andra tidigare lugna orter och i ”mitt kvarter”.
  Läste förresten,att nu skall de i Tyskland börja tvångs-omflytta pensionärer,som bor i allt för stora lägenheter.

  Enl. experter är detta en lösning mot bostadsbristen,för de nya ”lite” större orientalska familjerna.
  Vet inte hur det ser ut i Laholm,möjligen finns där några ”krösusar”,som ännu har råd,att hyra en 4-rummare ?
  För de som önska läsa om tvångsförflyttningen finns här en länk:

  Gilla

 • Ståfräs

  83 % Laholmare röstade för denna typ av trygghet, så sluta gnäll. Antagligen beror eventuell otrygghet på ”varma somrar och milda vintrar” inget annat, enligt känd poliskälla.
  stort grattis!!!

  Gilla

  • Argus

   Om du vill anklaga de svenska väljarna för vad oärliga politiker och medlöparna inom media har åstadkommit kanske det vore klädsamt om du var sanningsenlig. En enkel koll visar att 25,69% i Laholms kommun röstade på SD vilket gjorde dem till största riksdagsparti där. 3,91% röstade på V och 2,99% röstade på MP. 52,17% röstade på det ”konservativa blocket” i Laholm!

   Gilla

 • Argus

  Laholm har en tillförordnad säkerhetschef vid namn Karin Martini.

  Jag skulle tro att den där Martini är störd, inte skakad. 😉

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: