Migrationsverket griniga på Återvandringsverket

ÅTERVANDRING. När det nationalistiska och invandringskritiska partiet Alternativ för Sverige (AFS) tryckte upp tröjor med Migrationsverkets logotyp och ordet “återvandringsverket” i somras polisanmäldes det av myndigheten. Vi skrev några rader om det HÄR

Partiledaren Gustav Kasselstrand har glimten i ögat och tycker nog uppmärksamheten är bra.

Åklagare fattade under hösten beslut att inte inleda förundersökning om varumärkesintrång, vilket Migrationsverket nu vill få omprövat.

“Vi väljer att gå vidare eftersom vi anser att frågan är av stor principiell vikt”, skriver kommunikationsdirektör Fredrik Bengtsson i ett pressmeddelande.

Migrationsverket menar att det finns ett starkt allmänintresse i att pröva om användningen av logotypen är en brottslig handling eller inte.

“Denna gång drabbades Migrationsverket, nästa gång kan någon annan drabbas. Därför vill vi att Nationella åklagarmyndigheten omprövar åklagarens tidigare beslut”, skriver Fredrik Bengtsson.

Bengtsson tillägger att risken är stor att nyanlända riskerar att blanda samman Migrationsverket med AFS användning av logotypen och att det har inneburit skada för myndigheten.

-Pettersson tycker inte det gör något om någon nyanländ blandar ihop och istället åker hem.

AfS gav även ut en broschyr som PDF, ladda ner den här.

Även Sverigedemokraterna har pratat om återvandring, tyvärr alldeles för tyst, i februari 2018 skrev de nedanstående på Facebook. Paula Bieler (SD) hade en idé om att Sverige skulle hjälpa till med skolor i Syrien.

-Pettersson anser att det bästa sättet att få ordning i våra svenska skolor är att låta Mellanösterns elever gå i skola där och inte här…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Migrationsverket griniga på Återvandringsverket

 1. Har precis varit i kontakt med AFS och enligt partiet jobbas det för högtryck på alla plan ifall någon undrar eller tycker det har varit tyst från partiet sedan valet 2018 !
  Migrationsverket kan hålla på med sitt patetiska trams om en logga, inget som AFS bryr sig om eftersom det finns betydligt viktigare och allvarligare saker att bry sig om i dagens Sverige.
  Blir definitivt en röst på AFS även i valet 2022.

 2. Höjd pensionsålder för att rädda pensionsräddarna. Det kan åklagaren jobba med. Hur någon får sprida såna lögner att det är pensionsräddare som kommer hit.

 3. Vad ger det oss som skattebetalare att Migrationsverket ensivas med sin anmälan mot AfS om “Återvandringsverket”?

 4. Begår inte Migrationsverket dagliga brott mot svenskar? Jag anser att ett Migrationsverk är onaturligt och bör inte existera i ett land. Vi bjuder in fel typer av människor om det krävs ett stort, penningslukande statligt verk fulla av penningresurser, hjälpassistenter, tolkar och advokater för att slussa in kompletta främlingar utan anknytning till Sverige. Ett statsverk, som lägger in nyanlända i en varm lag av gratis existens med fri bostad och lön utan plikter. Det tycker jag är dagliga brott mot de, som betalar skatt och redan lever i Sverige. Förslaget på Återvandringsverk är en god och rättvis omtanke.

  • Klockrent Ruben!
   Vill tillägga nya tänder, märkeskläder, skor och väskor. Det senaste designade i barnvagnar m.m Gräddfil till boende…Inte begagnat och lågpris precis.

 5. Det är bara drygt 22 000 svenskar som inte vill att sverige blir ett muslimskt kalifat,resten är naiva och godtrogna hönshjärnor

 6. Konstigt att inte AfS fick åtminstone ett par procent, det kan ha berott på ett utbrett valfusk.

  • Lika märkligt att MP helt plötsligt vid valet precis klarade 4% spärren och att kommunisterna gick bättre än väntat, det går tyvärr inte att lita på någonting i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige !

 7. Ja dom är ju vana vid att sprätta pengar omkring sig, Tycker att det verket kan ändra sin logotyp till en pil, som pekar rakt ner i avgrunden.
  Finns det något av dom otaliga Verk som Sverige håller sig med
  och som borde kolla upp för sin hantering av pengar så är de
  invandringsverket, det är ett enda stort svart hål som suger
  skattemiljarder.

 8. Vänster-kriminella har lärt sig att det är Svenska Åklagares och Domstolar förbannade skyldighet att utdöma fängelse eller böter ifall någon skämtat eller framfört besvärande kritik.
  Ingen bagatell har då varit för liten.
  Det är häpnadsväckande hur platt rättsväsendet lagt sig för denna Myndighets-Vänsterns högsta dröm att skapa ett nytt med bred marginal olagligt DDR 2.0 ?
  För riktigt kriminella så hissas i regel beviskraven till oöverstigliga höjder. Det ständiga mantrat är då “går inte att göra något”. Är det en ren slump att det alltid gäller de allra värsta import-kriminella rasistaporna??
  Tänk ett helt statligt verk med ambition att tvinga fattiga Svenskar att försörja yrkeskriminella utländska män med ett rashat mot ljushyade i bagaget! Ofta förklaras de grova brotten som traumatiserar de med “fel” Svenska rastillhörighet med att de egentligen är “soldater”.
  “Det Kriminella RasistOckupationsVerket” vore ett mer rättvisande namn!
  Deras omgullade “barn” på 30-40 år är troligen värre än både Tyska och Ryska ockuperade soldater.
  De har precis samma rättighet att via ständiga hot spela “Herrefolk” över fattiga Svenskar: PRECIS NOLL!!!

 9. AFS talar öppet om åtetvandring !
  SD är lite mer försiktiga i den frågan, precis som när det gäller uteslutningar av medlemmar ur partiet för att de ej är politiskt korrekta.
  Synd att inte SD får chansen omsätta sina teoretiska löften och sin politik i verkligheten och rädda Sverige vilket väl skulle bli resultatet om J.Å och SD fick fria politiska händer ?

 10. Migrationsverket är rädda att invandringen ska minska. De som jobbar där är aktivister och inte objektiva tjänstemän. Kommer ni ihåg hur de jobbade övertid för att behandla så många ansökningar som möjligt innan den lilla åtrstramningen infördes 2015.

  De vill inte bli förknippade med den del av verksamhten som ska se till att bara ”riktiga” flyktingar får put. De ser bara insläpp som sin uppgift. Gör om så att de får låg grundlön och bonus om de agerar efter regelverket.
  D.v.s att de nekar dem som inte ska vara här!

 11. Trenden är tyvärr sedan decennier persistent en ökning med antal BUT på 7% årligen…. detta är i sig exponentiellt även om en “svag” trend MEN skam den som ger sig….. ty nu verkar denna regering tvilja öka anhörig/anknytning vilket motar “Olle i grind” rörande att volymerna skall minska…. vi avvaktar med en ökande oro rörande vad som sker…..
  För ärligt om något som är på lite sikt “lönsamt” o/e “berikande” varför ser vi inte att pensionsåldern sänks, att pensionerna ökar mer än lönerna och att de finns rikligt med äldreboende med en taffel värd namnet….
  Att äta borde vara ett sätt att leva
  inte ett sätt att överleva……

  https://bjornwiklund.wordpress.com/2019/01/20/trendsii-ackumul-since-1980-real-and-fitting-trend/

 12. Det faller under “satir” och är ännu inte straffbart. Det är också politisk argumentation i en aktuell fråga, där man kritiserar verket för att de vägrar verkställa de politiska beslut som styr verket.

  Eftersom AfS inte driver någon verksamhet som liknar Migrationsverket (typ resebyrå…) är fallet avklarat redan innan det börjat. Man kan heller inte förolämpa eller förtala ett ämbetsverk.

Kommentera