Migrationsverket griniga på Återvandringsverket


ÅTERVANDRING. När det nationalistiska och invandringskritiska partiet Alternativ för Sverige (AFS) tryckte upp tröjor med Migrationsverkets logotyp och ordet ”återvandringsverket” i somras polisanmäldes det av myndigheten. Vi skrev några rader om det HÄR

Partiledaren Gustav Kasselstrand har glimten i ögat och tycker nog uppmärksamheten är bra.

Åklagare fattade under hösten beslut att inte inleda förundersökning om varumärkesintrång, vilket Migrationsverket nu vill få omprövat.

”Vi väljer att gå vidare eftersom vi anser att frågan är av stor principiell vikt”, skriver kommunikationsdirektör Fredrik Bengtsson i ett pressmeddelande.

Migrationsverket menar att det finns ett starkt allmänintresse i att pröva om användningen av logotypen är en brottslig handling eller inte.

”Denna gång drabbades Migrationsverket, nästa gång kan någon annan drabbas. Därför vill vi att Nationella åklagarmyndigheten omprövar åklagarens tidigare beslut”, skriver Fredrik Bengtsson.

Bengtsson tillägger att risken är stor att nyanlända riskerar att blanda samman Migrationsverket med AFS användning av logotypen och att det har inneburit skada för myndigheten.

-Pettersson tycker inte det gör något om någon nyanländ blandar ihop och istället åker hem.

AfS gav även ut en broschyr som PDF, ladda ner den här.

Även Sverigedemokraterna har pratat om återvandring, tyvärr alldeles för tyst, i februari 2018 skrev de nedanstående på Facebook. Paula Bieler (SD) hade en idé om att Sverige skulle hjälpa till med skolor i Syrien.

-Pettersson anser att det bästa sättet att få ordning i våra svenska skolor är att låta Mellanösterns elever gå i skola där och inte här…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


16 responses to “Migrationsverket griniga på Återvandringsverket

 • Kenth Andersson

  Har precis varit i kontakt med AFS och enligt partiet jobbas det för högtryck på alla plan ifall någon undrar eller tycker det har varit tyst från partiet sedan valet 2018 !
  Migrationsverket kan hålla på med sitt patetiska trams om en logga, inget som AFS bryr sig om eftersom det finns betydligt viktigare och allvarligare saker att bry sig om i dagens Sverige.
  Blir definitivt en röst på AFS även i valet 2022.

  Gilla

 • Jack

  Höjd pensionsålder för att rädda pensionsräddarna. Det kan åklagaren jobba med. Hur någon får sprida såna lögner att det är pensionsräddare som kommer hit.

  Gilla

 • Kattsand

  Vad ger det oss som skattebetalare att Migrationsverket ensivas med sin anmälan mot AfS om ”Återvandringsverket”?

  Gilla

 • ruben

  Begår inte Migrationsverket dagliga brott mot svenskar? Jag anser att ett Migrationsverk är onaturligt och bör inte existera i ett land. Vi bjuder in fel typer av människor om det krävs ett stort, penningslukande statligt verk fulla av penningresurser, hjälpassistenter, tolkar och advokater för att slussa in kompletta främlingar utan anknytning till Sverige. Ett statsverk, som lägger in nyanlända i en varm lag av gratis existens med fri bostad och lön utan plikter. Det tycker jag är dagliga brott mot de, som betalar skatt och redan lever i Sverige. Förslaget på Återvandringsverk är en god och rättvis omtanke.

  Gilla

  • Bonnie

   Klockrent Ruben!
   Vill tillägga nya tänder, märkeskläder, skor och väskor. Det senaste designade i barnvagnar m.m Gräddfil till boende…Inte begagnat och lågpris precis.

   Gilla

 • Thomas

  Det är bara drygt 22 000 svenskar som inte vill att sverige blir ett muslimskt kalifat,resten är naiva och godtrogna hönshjärnor

  Gilla

 • SVENSK

  Konstigt att inte AfS fick åtminstone ett par procent, det kan ha berott på ett utbrett valfusk.

  Gilla

  • Kenth Andersson

   Lika märkligt att MP helt plötsligt vid valet precis klarade 4% spärren och att kommunisterna gick bättre än väntat, det går tyvärr inte att lita på någonting i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige !

   Gilla

 • Tony

  Ja dom är ju vana vid att sprätta pengar omkring sig, Tycker att det verket kan ändra sin logotyp till en pil, som pekar rakt ner i avgrunden.
  Finns det något av dom otaliga Verk som Sverige håller sig med
  och som borde kolla upp för sin hantering av pengar så är de
  invandringsverket, det är ett enda stort svart hål som suger
  skattemiljarder.

  Gilla

 • Göran

  Vänster-kriminella har lärt sig att det är Svenska Åklagares och Domstolar förbannade skyldighet att utdöma fängelse eller böter ifall någon skämtat eller framfört besvärande kritik.
  Ingen bagatell har då varit för liten.
  Det är häpnadsväckande hur platt rättsväsendet lagt sig för denna Myndighets-Vänsterns högsta dröm att skapa ett nytt med bred marginal olagligt DDR 2.0 ?
  För riktigt kriminella så hissas i regel beviskraven till oöverstigliga höjder. Det ständiga mantrat är då ”går inte att göra något”. Är det en ren slump att det alltid gäller de allra värsta import-kriminella rasistaporna??
  Tänk ett helt statligt verk med ambition att tvinga fattiga Svenskar att försörja yrkeskriminella utländska män med ett rashat mot ljushyade i bagaget! Ofta förklaras de grova brotten som traumatiserar de med ”fel” Svenska rastillhörighet med att de egentligen är ”soldater”.
  ”Det Kriminella RasistOckupationsVerket” vore ett mer rättvisande namn!
  Deras omgullade ”barn” på 30-40 år är troligen värre än både Tyska och Ryska ockuperade soldater.
  De har precis samma rättighet att via ständiga hot spela ”Herrefolk” över fattiga Svenskar: PRECIS NOLL!!!

  Gilla

 • Kenth Andersson

  AFS talar öppet om åtetvandring !
  SD är lite mer försiktiga i den frågan, precis som när det gäller uteslutningar av medlemmar ur partiet för att de ej är politiskt korrekta.
  Synd att inte SD får chansen omsätta sina teoretiska löften och sin politik i verkligheten och rädda Sverige vilket väl skulle bli resultatet om J.Å och SD fick fria politiska händer ?

  Gilla

 • Danne

  Migrationsverket är rädda att invandringen ska minska. De som jobbar där är aktivister och inte objektiva tjänstemän. Kommer ni ihåg hur de jobbade övertid för att behandla så många ansökningar som möjligt innan den lilla åtrstramningen infördes 2015.

  De vill inte bli förknippade med den del av verksamhten som ska se till att bara ”riktiga” flyktingar får put. De ser bara insläpp som sin uppgift. Gör om så att de får låg grundlön och bonus om de agerar efter regelverket.
  D.v.s att de nekar dem som inte ska vara här!

  Gilla

 • bjornwiklund

  Trenden är tyvärr sedan decennier persistent en ökning med antal BUT på 7% årligen…. detta är i sig exponentiellt även om en ”svag” trend MEN skam den som ger sig….. ty nu verkar denna regering tvilja öka anhörig/anknytning vilket motar ”Olle i grind” rörande att volymerna skall minska…. vi avvaktar med en ökande oro rörande vad som sker…..
  För ärligt om något som är på lite sikt ”lönsamt” o/e ”berikande” varför ser vi inte att pensionsåldern sänks, att pensionerna ökar mer än lönerna och att de finns rikligt med äldreboende med en taffel värd namnet….
  Att äta borde vara ett sätt att leva
  inte ett sätt att överleva……

  https://bjornwiklund.wordpress.com/2019/01/20/trendsii-ackumul-since-1980-real-and-fitting-trend/

  Gilla

 • Sara från Skåne

  Det faller under ”satir” och är ännu inte straffbart. Det är också politisk argumentation i en aktuell fråga, där man kritiserar verket för att de vägrar verkställa de politiska beslut som styr verket.

  Eftersom AfS inte driver någon verksamhet som liknar Migrationsverket (typ resebyrå…) är fallet avklarat redan innan det börjat. Man kan heller inte förolämpa eller förtala ett ämbetsverk.

  Gilla

 • Sara Svensson

  ”återvandringsverket” precis vad som behövs för att i bästa fall rädda Sverige.

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: