Säpo utreder inte aktivister


BROTTSLIGHET. Trots att militanta djurrättsaktivister hotar lantbrukare – och flera poliskällkor ser en ökning av sådana fall – har Säkerhetspolisen lagt ner sin kartläggning av dessa människor. Det visar Göteborgs-Postens granskning. Tyvärr bakom betalvägg. 

 

En fin räv fotat genom Petterssons smutsiga bloggfönster för någon dag sedan.

– Just när det gäller djurrättsaktivisterna så är det dock polismyndighetens ansvar. Det är inget säkerhetspolisen hanterar längre, säger Sofia Hellqvist, pressekreterare på Säpo.

Anledningen till att Säpo inte kartlägger dessa personer längre beror på en skrivelse från Justitiedepartementet från 2014 där man lyfter att ”djurrättsrörelsen inte riktar sina brott mot någon av demokratins grundläggande funktioner”.

Minst 200 djurrättsrelaterade brott har begåtts mot svenska lantbrukare och djurägare de senaste tre åren. Det handlar om misstänkta brandattentat, trakasserier, inbrott och mycket grova mordhot – i flera fall riktade mot små barn. Flera poliskällor uppger att man sett en ökning i aktiviteten bland militanta djurrättsaktivister de senaste åren.

-Pettersson undrar om den vanliga polisen gör något eller om det är fritt fram för terroristerna, jag misstänker att det är samma gäng som AFA, bidragstagare som lever på dem som de förstör för…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

Sörmlands Sparbank Konto 8257-8 93 341 516-8 (olika banker har olika system), Sparbanken tillhör Swedbank och det femte siffran, 8:an, är speciellt för dem. 

Paypal garanterar att vi eller någon annan obehörig inte kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168


12 responses to “Säpo utreder inte aktivister

 • ruben

  Varför kallas de djurrättsaktivister? Det är inte rättvist, för då borde de förfölja rovdjur, virus och farliga bakterier. Rovdjur, virus och bakterier följer inga skrivna regler om djurplågeri eller hur de ska döda. De, som förstör för eller hotar yrkesutövare i djurhållning begår en allvarlig form av demokrati- eller samhällsbrott och borde inte vara svårt att komma till rätta med. Varför har säkerhetspolisen lagt ner sin kartläggning av dem? Är det för att brottsoffren i för hög grad tillhör fel etnicitet? Någon, som vet?

  Gilla

 • Kapten Bölja

  Säpo jagar inte djurrättsaktivister sedan 2014.

  År 2014 inträdde Miljöpartiet i regeringen.

  Gilla

 • Carl edström

  Vad gör dom.spelar kort kanske
  .

  Gilla

 • Billy Boy

  Vidriga ”djurrättsaktivister” som både stjäl och stressar djuren till döds plus att de demonstrerar och riktar allvarliga olagliga hot mot laglydiga näringsidkarna enligt reportagen som publicerats i media.

  Om Stefan Löfven (S) m fl vill rikta sin avsky mot äkta nazister, fascister mm så finns gruppen djurrättsaktivister som han borde fördöma i fortsättningen … om han vågar det.

  Petterssons trevliga djurrätts-reportage med inslaget …

  …. från bloggcentralen med räven som raskar förbi utanför soldattorpet gillar jag skarpt.

  Gilla

 • Anders

  Hej,

  Har själv råkat ut för hot från ”djurrättsaktivister”. I nio av tio fall är det tomma hot, rätt obehagligt men som sagt tomma hot, har haft en del konfrontationer på min lilla gård med djur endast för privat vinning, lik förbannat ska folk gnälla men man är ju inte dummare än att man skaffat två fina pitbull terriers som håller koll på läget, det håller de flesta dårarna borta. Har väl ingen större poäng med detta inlägg mer än att man får hitta egna vägar att hålla idioter borta 🙂

  Gilla

 • Mike E

  Det är för att enligt Sveriges styrande journalistkårs definition extremister bara kan vara höger och djuraktivister inte kan placeras där.

  Gilla

 • Göran

  Tillhör dödshot mot Lantbrukare ”Den goda kriminaliteten” enligt Regeringen ?
  Kan inte vara så roligt att ha lagt ett yrkesliv på SÄPO och få uppleva 180-graders-svängen.
  I gårdagen en hörnsten för ett fritt och självständigt Sverige. Nu exakt precis tvärtom…
  Finns ingen klausul att om SÄPO av kriminellt korrupta makthavare beordras att hjälpa andra likasinnade kriminella med en politisk agenda, så ska de vägra lyda order?

  Gilla

 • Ingvar

  Klart de inte utreder det är ju kommunister och miljömuppar

  Gilla

 • Kenth Andersson

  Säpo är väl förmodligen också vänstervridet och politiskt korrekt som allting annat i dagens trygga och heligt mångkulturella Sverige !

  Gilla

 • Nils Dacke

  Dessa brott borde betraktas som terrorbrott och därmed kraftigt höjda straff då syftet är att injaga skräck i lantbrukare och uppfödare. Delar av regimmedia och PK-sekten står också bakom dessa krimninella aktivister för att uppfostra folket till lydiga undersåtar.

  Gilla

 • Kent

  Morgan Johansson borde inte han kallas förbrytareminister?
  Veganaktivisterna brukar demonstrera utanför slakteriet i Kristianstad genom att sätta sig framför bilarna som ska leverera svin så att de ej kan köra in. Med att bilarna får stå och vänta på polisen ska komma och lyfta bort dom. Minst sagt irriterande.
  En dag var det en chaufför som körde emot demonstranterna så att de fick kasta sig åt sidan. För det fick han böter 4000 kr. Hans chaufförskolleger samlade in pengar för att hjälpa honom och det blev en större summa över.
  Det beslutades att överskottet skulle skickas till barncancerfonden. Då svarar fonden att de vill inte ta emot pengarna. Så Sverige är genomsyrat av aktivister tydligen.

  Gilla

 • Fyllfinnen

  Ibland tycker man det är synd att lagarna inte är mer skrivna som i Amerika, beträd tomten och……

  I många fall är det helt fel, men ibland så

  Gilla

Kommentarer granskas inte före publicering. Det innebär att den som skriver en kommentar själv ansvarar för kommentarens innehåll. Den som skriver kommentarer ska följa svensk lag. Kommentera gärna, håll god ton och var artig, hota aldrig, använt sunt förnuft. Tre eller fler länkar innebär att kommentaren ställs i kö och måste vänta på godkännande. Använd bara ett alias, skifta inte.

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: